Čemu dajete prednost - osjećaju ili razumu?
- bosanka100
- Hronicar foruma
Čemu dajete prednost - osjećaju ili razumu?
Èemu dajete prednost - osjeèaju ili razumu?
- bosanka100
- Hronicar foruma
- Mala_zaebana
- Svakodnevni prolaznik
Danjel je napisao/la:Dajem prednost razumu,jer èovjek pod uticajem razuma èini sasvim normalne i oèekivane stvari u datim situacijama,a osjeæaji me èesto odvedu na krivi put...
Slazem se..kad sam slijedila svoja osjecanja....pogrijesila sam.... na greskama se uci

It s just a litlle too late a litlle too wrong and I can t wait boy you know all the right things to say You know it s just a litlle too late.....
- Tourniquet
- Zvijezda na usponu
- Lokacija: Cuvaj me Boze, prijatelja, jer se neprijatelja cuvam sam..
Razumnom osjecaju....
Mnogi od vas kazu razum... mada sumnjam da je tako... u vecini slucajeva se ide za osjecajem....
NE znam sad autor teme jeli mislio na osjecaje kad se zaljubis pa da li onda mislis glavom, ili inace u zivotu da li je razum ili osjecaj na prvom mjestu...
:-k :-k :-k
ima razni slucajeva i raznih mogucnosti....
Mnogi od vas kazu razum... mada sumnjam da je tako... u vecini slucajeva se ide za osjecajem....
NE znam sad autor teme jeli mislio na osjecaje kad se zaljubis pa da li onda mislis glavom, ili inace u zivotu da li je razum ili osjecaj na prvom mjestu...
- Bebuskaa
- Svakodnevni prolaznik
U pravu si Ali u vecini slucajeva moramo razumijeti nesto da bih oosjetili...nemora da bude u ljubavnom principu vec opcenito u zivotu...da nesto zavolis ili ojsetis moras da razumijes i osnovu toga....na cemu se zasnivaju tvoji osjecaji.... :biggrin:ToUrNiQuEt je napisao/la:Razumnom osjecaju....
- Tourniquet
- Zvijezda na usponu
- Lokacija: Cuvaj me Boze, prijatelja, jer se neprijatelja cuvam sam..
Ja ne razumijem ljubav, ali to ne znaci da ne volim... :biggrin: :biggrin:
Mnogo je stvari u kojima stavljamo osjecanja prije razuma... I uglavnom osjecanja preovladavaju, bez obzira koliko se borio razum sa osjecanjima.. Ipak je to jaci dio nas..
Recimo da dam primjer... Nalazimo se kraj rijeke i vidimo neku osobu da se utapa... vecina ce odmah skociti u vodu da spasava tu osobu cak iako je ne zna... I tu dolazi onda osjecanje prije razuma... A razum stavimo u drugi plan... I uglavnom je tako... :chuckel: :chuckel:
Mnogo je stvari u kojima stavljamo osjecanja prije razuma... I uglavnom osjecanja preovladavaju, bez obzira koliko se borio razum sa osjecanjima.. Ipak je to jaci dio nas..
Recimo da dam primjer... Nalazimo se kraj rijeke i vidimo neku osobu da se utapa... vecina ce odmah skociti u vodu da spasava tu osobu cak iako je ne zna... I tu dolazi onda osjecanje prije razuma... A razum stavimo u drugi plan... I uglavnom je tako... :chuckel: :chuckel: