Dešavanja u BiH

Sve o Bosni i Hercegovini
Poruka
Autor/ica
paparaci
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Dešavanja u BiH

#151 Post Postao/la paparaci »

pa pise da nastavlja zivjeti u smislu njegov duh, itd.

ali diretkno mole narod za pomoc. moracu se raspitati. [eusa_think.gif]

basista
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#152 Post Postao/la basista »

Tužilaštvo BiH obustavilo istragu u predmetu "tuzlanska kolona"
Međunarodni tužilac Švendimen saglasan sa ocjenom, da prikupljeni dokazi ne potkrepljuju optužbe

Tuzlanska kolona: Još jedan pravni poraz Saveza logoraša RS
Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu u predmetu "tuzlanska kolona" protiv ratnog gradonačelnika Tuzle Selima Bešlagić i drugih zbog napada na kolonu JNA u Tuzli maja 1992. godine kada ubijeno najmanje 50 vojnika.

Tuzlanska kolona.jpg
Tuzlanska kolona.jpg (70.57 KiB) Pogledano 1419 puta.

Međunarodni tužilac David Schwendiman juče je dao saglasnost na odluku Kolegijuma tužilaca Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH da istraga u ovom predmetu bude obustavljena, jer je saglasan sa ocjenom, da prikupljeni dokazi ne potkrepljuju optužbe.

Schwendiman smatra da je istraga u ovom predmetu provedena u skladu sa zakonom i kao rukovodilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine saglasan je da prikupljeni dokazi ne potkrepljuju optužbe protiv ijednog imenovanog osumnjičenog za zločine počinjene u Tuzli 15. maja 1992. godine, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

- Nakon istrage i provedenih saslušanja učesnika događaja na obje strane, te analize prikupljene dokumentacije i drugih dokaza u vezi sa tim događajem, nisu nađeni dokazi koji bi potkrijepili zaključak da ijedan od imenovanih osumnjičenih snosi direktnu odgovornost za ratne zločine počinjene na 15. maja 1992. godine, navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH se navodi da ne postoje dokazi koji ispunjavaju standarde dovoljne da bi lica koja su označena kao osumnjičeni moglo biti optuženi za zločin.

U skladu sa zakonom, podnosioci prijava i oštećeni, čiji se identitet bude mogao utvrditi, biće obaviješteni i poučeni o pravnom lijeku, odnosno mogućnosti prigovora na ovakvu odluku.

Slučaj "tuzlanska kolona" u BiH 1999. godine pokrenuli su preživjeli, koji su preko Saveza logoraša RS predali dokumentaciju Haškom tribunalu.

Postavlja se pitanje.. Na osnovu cega,sada Srbijanski sud u tamnici drzi tuzlaka Iliju Jurisica?? Koji su njihovi dokazi? Kako to da oni te dokaze nisu doturili svojoj braci u pomoc??
Ima li iko medju vama,da vjeruje u pravicnost beogradskog suda??
Jedan nas sugradjanin,lezi u tamnici godinama .. Dzaba!!

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#153 Post Postao/la im_ex »

DRŽAVA GASI Radio 202

slika
Rukovodstvo RTVFBiH predlaze (s osvrtom na zakon), da se zadrzi programski sadrzaj *Radija 202*, ali uz preimenovanje u *Sarajevo 202*, a koji bi se emitovao na frekvenciji Federalnog radija, no, zaposlenici Radija 202 ne prihvataju takvo rjesenje. ''Radio ne moze i nece raditi ukoliko ne bude slobodan, kao što je i do sad bio'' - komentar je novinara Radija 202, Arnela Sarica.

Nekadasnji novinar Radija 202, Boro Kontic, rekao je ''Savjetujem da se ovaj pozitivni pritisak usmjeri prema rukovodstvu BHRT-a i da oni Radio 202 preuzmu u svoju nadleznost. Mislim da je to sad najprihvatljivije rjesenje''.
Kuda idu ljudi kao ja ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#154 Post Postao/la mrki62 »

Evo zašto sam ja ljut na BiH političare http://www.bol-chat.de/news/view/1016/
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#156 Post Postao/la mrki62 »

BiH ide polako al sigurno u provaliju , .............. to se može zahvaliti onim što su potpisali Dejton .
Pljujte po svima , samo nemojte o izdajniku A.I.................

'Imovina na teritoriji RS je njeno vlasništvo'

slika

Član Komisije za državnu imovinu BiH Nikola Kovačević izjavio je Srni da je Republika Srpska Dejtonskim mirovnim sporazumom dobila svoju teritoriju, koja je jasno razgraničena entitetskom linijom i što se na njoj nalazi, njeno je i vlasništvo.
Kovačević je poručio da se uzalud raduju oni koji misle da će zgrada Narodne skkupštine Republike Srpske, Palata Predsjednika Republike i neki drugi objekti biti vlasništvo BiH.

On je dodao da je popis imovine koji je sačinio OHR, čisto tehnička stvar i da on ne rješava pitanje vlasništva.

"Šume, poljoprivredna zemljišta, rude i druga prirodna bogatstva na koje pretenduju neki predstavnici iz FBiH i sa nivoa BiH, vlasništvo su RS. Društvena imovina, koja je zakonom iz 1993. godine, pretvorena u državnu, vlasništvo je RS, kojom u postupku privatizacije raspolažu ovlašćeni organi RS", naglasio je Kovačević.

On je pojasnio da je teritorijalni princip za utvrđivanje vlasništva utemeljen u Dejtonskom sporazumu i da je on pravilo za svu nepokretnu imovinu, koja se nalazi na teritoriji RS.

"Visoki predstavnik je stavio zabranu raspolaganja samo na onaj dio imovine koja je po sukcesiji pripala BiH. Ova imovina takođe mora biti podijeljena po teritorijalnom principu, a dio treba obezbijediti zajedničkim inistucijama BiH, radi obavljanja poslova iz njihove nadležnosti", naveo je Kovačević.

Prema njegovim riječima, vlade entiteta i Savjet ministara BiH treba da se dogovore koja je imovina potrebna ovim institucijama.

Ova imovina, objasnio je on, faktički je podijeljena, jer organi zajedničkih institucija, kao što su Oružane snage BiH i civilni organi vlasti, koriste tu imovinu i potrebno je samo donijeti formalno-pravni akt, koji bi ovo faktičko stanje pretvorio u pravno.

"Ukoliko ne dođe do sporazuma između entitetske vlade i Savjeta iministara o imovini potrebnoj zajedničkim insitucijama BiH, RS je u poziciji da svojim zakonom deblokira nametnuti zakon visokog predstavnika o raspodjeli imovine koja se nalazi na teritoriji RS", zaključio je Kovačević.

Link http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/091227038
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#157 Post Postao/la srebrni »

[quote="mrki62"]BiH ide polako al sigurno u provaliju , .............. to se može zahvaliti onim što su potpisali Dejton .
Pljujte po svima , samo nemojte o izdajniku A.I.................

ako je za tebe rahmetli Alija izdajnik ima nas za koje nije...hvala mu za sve sto je ucinio ,
u najmanju ruku nismo kao narod ukaljali obraz.....jest nam tesko al naviki smo stoljecima..

i ne bi valjalo da postanemo drugaciji...ne bi to bili MI

ps...da se ponovim...nisam pristalica SDA politike nikada bio al njemu kao covjeku moja NAKLONOST...hvala mu
moj rodni grad Sarajevo volim kao samoga sebe....
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#158 Post Postao/la mrki62 »

Ja rekoh nemojte pljuvat po izdajniku :lol:

Neki ne vide moju prvu rečenicu : BiH ide polako al sigurno u provaliju , više ih brine izdajnik [muzikafo1.gif]

slika

slika

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#159 Post Postao/la srebrni »

mrki62 je napisao/la:Ja rekoh nemojte pljuvat po izdajniku :lol:

Neki ne vide moju prvu rečenicu : BiH ide polako al sigurno u provaliju , više ih brine izdajnik [muzikafo1.gif]
jesi to sretan??? neka ne ide slovenija...tvoja dezela...to je bitno

no sikiriki za nas ....jaki smo mi..

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#160 Post Postao/la mrki62 »

Sretan ?
Ne brine tebe ni sLOVEnija ni BiH, tebe brine da ne bi ko barako po I.A.
Zato sam i napisao da ne baračete izdajnika [muzikafo1.gif] slika

slika

slika

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#161 Post Postao/la srebrni »

mrki62 je napisao/la:Sretan ?
Ne brine tebe ni sLOVEnija ni BiH, tebe brine da ne bi ko barako po I.A.
Zato sam i napisao da ne baračete izdajnika [muzikafo1.gif] slika
od svega me brines samo Ti....ne znam odakle si zalutao i sa kojim ciljem al....mogu ja trpit i Tebe ne brini

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#162 Post Postao/la mrki62 »

Šta bi bilo sa BiH , kad bi svako imao mišljenje kao ja o nacionalistima, ha slika

slika

slika

srebrni
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#163 Post Postao/la srebrni »

mrki62 je napisao/la:Šta bi bilo sa BiH , kad bi svako imao mišljenje kao ja o nacionalistima, ha slika

hvala Bogu dragom da nismo svi kao Ti...toliko od mene za danas...ima ljepsih stvari

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#164 Post Postao/la im_ex »

mrki62 je napisao/la:BiH ide polako al sigurno u provaliju
Zagovaraci takve teorije su mi najmrza stvorenja koja ne dozivljavam insanima cak.

Podsjecam - Bosna i Hercegovina je uvijek imala pa i dan danas ima svoje zlatne ljiljane, svoj neokaljan ponos, cist obraz, inat, nam, ljepotu ... i sabur [smileyheartbounceqy7.gif]
Kuda idu ljudi kao ja ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#165 Post Postao/la mrki62 »

IM_ex je napisao/la:
mrki62 je napisao/la:BiH ide polako al sigurno u provaliju
Zagovaraci takve teorije su mi najmrza stvorenja koja ne dozivljavam insanima cak.

Podsjecam - Bosna i Hercegovina je uvijek imala pa i dan danas ima svoje zlatne ljiljane, svoj neokaljan ponos, cist obraz, inat, nam, ljepotu ... i sabur [smileyheartbounceqy7.gif]
Ja samo konstatujem stanje a ti ako ne znaš šta je Dodik do sada prodao , pozanimaj se .

slika

slika

Odgovori