Vehabije
Re: Vehabije
zivjeli ljudi (( takvi kao stoje moj amizda ))!!!!!!!!!!!! nista nije uradijo niti je imao sta sa tim slucajno se potrefijo tu i opet suga zatvorili bez ikakvog dokaza razloga!!!
Mic_Sokoli je napisao/la:I ovo imate obraz reci?Za kraj ; recimo žena od vehabije , da imaš kćerku , koja je stara 13 ili 14 godina, pa da se tvoj muž vehabija dogovori sa nekim drugim vehabijom da se kobiva uda i to bez nje volje , ............... mladoženja star cca 45 - 50 godina .
E Haram vam pita bila...........stvarno mrki nema smisla.
Pa rekao je @mrki istinu ..sta se bunis kada je tako...

Šta je Mic , jel hoćeš reći da lažem ?Mic_Sokoli je napisao/la:
Samo je od tebe potvrda jos falila pa da se smatra dokazanim.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Samo je od tebe potvrda jos falila pa da se smatra dokazanimPa rekao je @mrki istinu ..sta se bunis kada je tako...![]()
![laugh.gif [laugh.gif]](./images/smilies/laugh.gif)
[/quote]
dokazi su ne oborivi Mic
![[icon_chuckel [icon_chuckel.gif]](./images/smilies/icon_chuckel.gif)
xxx...
Ko je Nusret Imamović, uhapÅ¡eni voÄ‘a selefija iz Gornje MaoÄÂe?: SamoubilaÄÂki napadi nisu zabranjeni
Ponedjeljak, 08. 02. 2010.
Izborne 2008. godine selefijski voÄ‘a poruÄÂio kako "izlazak na izbore nije dobar, jer se time podržava pogreÅ¡an sistem" • Veze sa radikalnim hafizom iz BeÄÂa Muhamedom PorÄÂom
U ponedjeljak izvedenoj policijskoj akciji kodnog naziva Svjetlost uhapÅ¡en je, meÄ‘u ostalima, i duhovni voÄ‘a selefijske zajednice u selu Gornja MaoÄÂa. Pretpostavlja se da je zajednica koju je prekjuÄÂer "posjetilo" preko 600 policajaca u bliskim odnosima s radikalnim hafizom iz BeÄÂa Muhamedom PorÄÂom. Ã…Â ira je javnost za Nusreta Imamovića ÄÂula kada je rekao kako samoubilaÄÂki napadi nisu zabranjeni, te kako ih treba koristiti u "izuzetnim prilikama".
Jordanski plan i program
Svoj stav o samoubilaÄÂkim napadima iznio je na portalu Put vjernika, odgovarajući na pitanje jednog posjetitelja. A posjetitelj je pitao da li je grijeh opasati se dinamitom i raznijeti meÄ‘u grupom kjafira (nevjernika)?
"Ovakav vid borbe ne smatramo zabranjenim, ali isto tako ne mislimo kako ga treba koristiti kao Å¡to se koristi klasiÄÂno uobiÄÂajeno oružje, nego samo u izuzetnim prilikama i situacijama", odgovorio mu je Imamović. Nekoliko dana nakon toga, Zlatko Miletić, direktor federalne policije, izjavio je da su selefije nabavile samoubilaÄÂke pojaseve.
InaÄÂe, u Gornjoj MaoÄÂi nalazila se i Å¡kola koja radi po jordanskom planu i programu, a koja nije u nadležnosti niti jednog ministarstva obrazovanja. TužilaÅ¡tvo Tuzlanskog kantona je 2008. obustavilo istragu protiv Nusreta Imamovića, koja je pokrenuta zbog sumnje da je za petnaestak uÄÂenika osnovne Å¡kole izvodio nastavu po jordanskom nastavnom planu i programu. TužilaÅ¡tvo je istragu obustavilo zbog nedostatka dokaza..
Napad na ustavni poredak
Iz Federalne uprave policije juÄÂer je stiglo saopćenje da su sedmorica vehabija, predvoÄ‘eni Nusretom Imamovićem, liÅ¡eni slobode zbog sumnje da su uradili sljedeća djela: organizovani kriminal iz ÄÂlana 250. KZ-a BiH, u vezi sa kriviÄÂnim djelima napad na ustavni poredak iz ÄÂlana 156. KZ-a BiH, ugrožavanje teritorijalne cjeline iz ÄÂlana 157. KZ-a BiH, izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz ÄÂlana 163. KZ-a FBiH, spreÄÂavanje povratka izbjeglica i raseljenih lica iz ÄÂlana 146. KZ-a BiH, samovlašće iz ÄÂlana 370. KZ-a FBiH, povreda slobode opredjeljenja biraÄÂa iz ÄÂlana 151. KZ-a BiH, uÄÂestvovanje u grupi koja sprijeÄÂi službeno lice u vrÅ¡enju službene radnje iz ÄÂlana 360. KZ-a FBiH, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz ÄÂlana 371. KZ-a BiH te ometanje rada pravosuÄ‘a iz ÄÂlana 241. KZ-a BiH.
"Postoji osnov sumnje da su imenovana lica u periodu 2002 - 2010, djelovanjem u okviru takozvane vehabijske zajednice formirane na podruÄÂju Gornje MaoÄÂe, u općini Srebrenik, organizovali zloÄÂinaÄÂku organizaciju ÄÂiji cilj je bio da upotrebom ili prijetnjom upotrebe fiziÄÂke sile pokuÅ¡aju promijeniti ustavni poredak Bosne i Hercegovine ili da svrgnu njene najviÅ¡e institucije, te da na isti naÄÂin pokuÅ¡aju otcijepiti dio teritorije Bosne i Hercegovine", kaže se u saopćenju FMUP-a.
OsumnjiÄÂeni predati TužilaÅ¡tvu BiH
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju TužilaÅ¡tva BiH, nakon zavrÅ¡enog ispitivanja osumnjiÄÂenih, uputiti će prema Sudu BiH prijedlog pritvora za slijedeće osobe:
Imamović Nusreta, roÄ‘enog 26. septembra 1971. u Lipovici u općini Kalesija, prijavljenog u Kalesiji, a nastanjenog u Gornjoj MaoÄÂi; BarÄÂić Safeta, roÄ‘enog 14. 5. godine u općini Kalesija, prijavljenog u općini Srebrenik, a nastanjenog u Gornjoj MaoÄÂi; Bosnić Edisa, roÄ‘enog 25. maja u općini Bosanski Novi, prijavljenog u mjestu MaoÄÂa, distrikt BrÄÂko BiH, koji boravi u Gornjoj MaoÄÂi, Hodžić Dževada, roÄ‘enog 20. oktobra 1971. u Prijedoru, prijavljenog u distriktu BrÄÂko BiH, koji boravi u Gornjoj MaoÄÂi; Ribić Hajrudina, roÄ‘enog 10. aprila 1970. u općini BrÄÂko, prijavljenog u mjestu MaoÄÂa, općina Srebrenik, a nastanjenog u Gornjoj MaoÄÂi; Midžić Senada, roÄ‘enog 17. septembra 1971. godine u Bihaću, prijavljenog u Bihaću, koji boravi u Gornjoj MaoÄÂi i ÄŒekić Merseda, roÄ‘enog 21. maja 1963. u općini GradaÄÂac, prijavljenog u BrÄÂkom a koji boravi u Gornjoj MaoÄÂi.
Za sve osumnjiÄÂene će biti predloženo odreÄ‘ivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana.
Slika

Ja to preuzeo odavdje
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Mic
Sljedbenici Vehabizma/Salafizma ÄÂine 1% muslimana u svijetu, dok sljedbenici Hanefijskog mesheba (kojem pripadaju i muslimani Bosne i Hercegovine tj. BoÅ¡njaci) ÄÂine 45% muslimana u svijetu - Å¡to je ujedno i najveca skupina.
Sad ti meni objasni , jel u vehabija dozvoljena ljubav ili se vehabije žene na neviđeno ?
Mic , to Å¡to ja neke stvari ovdje ne iznosim , to joÅ¡ ne znaÄÂi da nemam dokaza .
Nisam ja od juÄÂer i predobro poznajem djelovanje vehabija a u vehabija je obiÄÂaj da i dijete može biti žena i to onog trenutka, kad dobije prvu menstruaciju ( ispravi me ako grijeÅ¡im )
Idemo dalje , za sada ti iznosim samo jedan dokaz a na tvoju želju ih mogu još iznijeti .
Dakle, da poÄÂnem : Kantonalni sud Zenica
Smajo Abdurahmanović osuđen na 18 godina zatvora
Objavljeno 2.12.2009 u 16:19
A zašto je osuđen ????
Da vidimo :
Abdurahmanović je proglaÅ¡en krivim za ubistvo Velida Zahirovića koje se desilo 6. juna u Zavidovićima. Kako je prilikom izricanja presude rekao predsjedavajući sudskog vijeća Enes Malićbegović, optuženi je tog dana s tri hica iz piÅ¡tolja iz neposredne blizine pucao u Zahirovića, Å¡to je okvalificirano kao ubistvo na podmukao naÄÂin.
Prema optužnici, motiv ubistva je Zahirovićevo odbijanje da razgovara o tome da dozvoli Abdurahmanoviću da se „oženi“ njegovom devetogodišnjom kćerkom.
To i više možeš naći na linku http://www.mojevijesti.ba/novost/22228/ ... na-zatvora
Mic i ostali , koji zagovarate vehabije, ako vam to nije dosta , ja mogu joÅ¡ sliÄÂnih gradiva postaviti ovdje .
I joÅ¡ jednom ponavljam , bio sam liÄÂno u MaoÄÂi i okolnim selima i mogu vam o tim vehabijama mnogo Å¡ta reći , Å¡to vam se ni u kom sluÄÂaju neće svidjeti .
Ako je neko za osudu , treba ga osuditi a ne braniti ga i to samo iz jednog jedinog razloga - zato što je musliman .
Sljedbenici Vehabizma/Salafizma ÄÂine 1% muslimana u svijetu, dok sljedbenici Hanefijskog mesheba (kojem pripadaju i muslimani Bosne i Hercegovine tj. BoÅ¡njaci) ÄÂine 45% muslimana u svijetu - Å¡to je ujedno i najveca skupina.
Sad ti meni objasni , jel u vehabija dozvoljena ljubav ili se vehabije žene na neviđeno ?
Mic , to Å¡to ja neke stvari ovdje ne iznosim , to joÅ¡ ne znaÄÂi da nemam dokaza .
Nisam ja od juÄÂer i predobro poznajem djelovanje vehabija a u vehabija je obiÄÂaj da i dijete može biti žena i to onog trenutka, kad dobije prvu menstruaciju ( ispravi me ako grijeÅ¡im )
Idemo dalje , za sada ti iznosim samo jedan dokaz a na tvoju želju ih mogu još iznijeti .
Dakle, da poÄÂnem : Kantonalni sud Zenica
Smajo Abdurahmanović osuđen na 18 godina zatvora
Objavljeno 2.12.2009 u 16:19
A zašto je osuđen ????
Da vidimo :
Abdurahmanović je proglaÅ¡en krivim za ubistvo Velida Zahirovića koje se desilo 6. juna u Zavidovićima. Kako je prilikom izricanja presude rekao predsjedavajući sudskog vijeća Enes Malićbegović, optuženi je tog dana s tri hica iz piÅ¡tolja iz neposredne blizine pucao u Zahirovića, Å¡to je okvalificirano kao ubistvo na podmukao naÄÂin.
Prema optužnici, motiv ubistva je Zahirovićevo odbijanje da razgovara o tome da dozvoli Abdurahmanoviću da se „oženi“ njegovom devetogodišnjom kćerkom.
To i više možeš naći na linku http://www.mojevijesti.ba/novost/22228/ ... na-zatvora
Mic i ostali , koji zagovarate vehabije, ako vam to nije dosta , ja mogu joÅ¡ sliÄÂnih gradiva postaviti ovdje .
I joÅ¡ jednom ponavljam , bio sam liÄÂno u MaoÄÂi i okolnim selima i mogu vam o tim vehabijama mnogo Å¡ta reći , Å¡to vam se ni u kom sluÄÂaju neće svidjeti .
Ako je neko za osudu , treba ga osuditi a ne braniti ga i to samo iz jednog jedinog razloga - zato što je musliman .

Mic
Jel taj tvoj link kojim sluÄÂajem neÅ¡to opravdava ?
Jel taj tvoj link kojim sluÄÂajem neÅ¡to opravdava ?