Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Vehabije

#661 Post Postao/la mrki62 »

Mic_Sokoli je napisao/la:
Ne opravdava nista,nego rekoh da ti dam do znanja da su diskusije s tobom prostrane ko svemir.
Pricas gluposti mrki i to vrlo dobro znas.
Navodis tu primjer jedan kao da bi pokazao zivot tih Vehabija.
Postavio sam ti par pitanja u vezi vehabija :
Sad ti meni objasni , jel u vehabija dozvoljena ljubav ili se vehabije žene na neviđeno ?

Mic , to što ja neke stvari ovdje ne iznosim , to još ne znači da nemam dokaza .
Nisam ja od jučer i predobro poznajem djelovanje vehabija a u vehabija je običaj da i dijete može biti žena i to onog trenutka, kad dobije prvu menstruaciju ( ispravi me ako griješim )

A da to nije jedan primjer , ja ću ti ih svakodnevno ovdje postavljati i to na način , da se držim tvog sistema odbrane istih vehabija .
Sad ću ti pokazati primjer .
Mic_Sokoli je napisao/la: To ti je isto kao kad bih ja rekao Njemci siluju i seksualno zlostavljaju svoju djecu,to jest kad bih rekao da je to normalna pojava kod njih,i pored toga sto ima ne Hiljade primjera za to ,vjeruj da nije normalna pojava.
Eto , i toga u vehabija ima , evo dokaz :
U Maglaju uhapšen Edhem Meškić zbog napastvovanja pastorke
ÄŒitaj na linku http://www.san.ba/index.php?id=5743
A ako se potrudiš , na google ćeš pronaći i epilog tog slučaja.
Mic_Sokoli je napisao/la: Ne trazim ja nista vise razumjevanja za tu skupinu ljudi nego sto ti imas za druge narode.
Al znamo mi ko i sta je tebi cilj....... [wink.gif]
Ahi Mic , ahi [muzikafo1.gif]
Mic_Sokoli je napisao/la: Bezobrazluk je cak toliki da tu skupinu ljudi krivite i za moguci razlog da se muslimani smatraju ekstremistima.....
Ako za nas ne valjaju četnici i ustaše , ako za Srbe i Hrvate , pa čak ni za nas ne valjaju vehabije , Mic , to treba prihvatiti kao činjenicu , to vehabijsko sjeme je korov , kojeg treba istrijebiti .
Treba graditi zajednicu na ravnopravnosti a nikako na bilo kakvoj mržnji .
I zapamti , to nema nikakve veze sa bezobrazlukom , ja ako iznesem svoj stav , ti se potrudi sa argumentima da mi pariraš a ne da mi tu predavaš fetvu o bezobrazluku .
Mic_Sokoli je napisao/la:gdje su oni bili kad je srbadija navalila na Bosanski narod,jel bosanski narod bio ekstreman kad bijahu lovljeni i ubijani ko zvijeri.....
Ahi,........... U BiH nije falilo ljudstva, falilo je naoružanja !
Ahi , ........... u BiH je dolaskom tih vehabija islamizirana Armija BiH i sam naziv Armija BiH je izgubila svoj smisao .
Ahi ,......... dolaskom tih bradonja je BiH počela gubiti integritet u međunarodnim vodama i zahvaljujući tim vehabijama i Aliji je stvorena RS .
Ahi ,........... stvorena je RS za sva vječna vremena i te vehabije se mogu šepuriti svugdje , samo u RS .
Nek te vehabije idu na Banjaluku i objasne Dodiku da je Banjaluka u BiH - ako imaju toliko hrabrosti .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#662 Post Postao/la im_ex »

mrki62 je napisao/la: U BiH nije falilo ljudstva, falilo je naoružanja !
off je ... al' ... i nije

A zasto je falilo naoruzanja?
Da je samo trecina od "poklopljenog" naoruzanja tadasnje JNA (ciju proizvodnju i nabavku je svojevremeno placala i BiH, a na koju je imala pravo) ostalo ARBiH na raspolaganju, rat ne bi potrajao duze od par mjeseci.
Prisjetis li se uz to jos i embarga Bosni i Hercegovini (citaj Federaciji, odnosno Bosancima/Bosnjacima) na uvoz oruzja? Cemu embargo narodu na koga je izvrsena agresija? Do koga je embargo? Do Alije i elite, mudzahedina i vehabija? Vidis, sva nabrojana elita, skupa sa ARBiH je bila prisutna na terenu i po ukidanju embarga, a da je u redovima nasih branitelja bilo i tzv vehabija, bilo je i veliko im hvala; takvu zrtvu moze nipodastavati samo neko ko iste nije svjestan jer ju nije dozivio niti svojom licnoscu icim zaduzio da ga se istice a pri tom hvali.
I sagledaj sve ovo, svu tu nepravdu prema muslimanskom zivlju Bosne i Hercegovine sirih razmjera, pa ces tek onda uvidjeti kako je sicusno opravdana jedna ovakva hajka u Maoci koja je ujedno prva a najveca akcija od potpisivanja Deytonskog sporazuma. A drugacije gledati na tu akciju, izvini al, meni je nezamislivo.
Kuda idu ljudi kao ja ...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#663 Post Postao/la mrki62 »

Zašto ?
Pa zašto se nikako nećeš sjetiti početka ?
Zašto se nećeš sjetiti da je Slovenija i Hrvatska mnoge kasarne blokirala i da je mnogo oružja iz kasarni podijeljeno civilima ( TO _ teritorijalna odbrana ) a kad je to isto trebalo da se uradi NEKO je bio protiv !!!!!!!!!!!!!!
Molim te , daj ime te osobe , deder se sjeti tog imena , de ako imaš imalo realnosti u sebi !
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#665 Post Postao/la mrki62 »

Mic_Sokoli je napisao/la:
a kad je to isto trebalo da se uradi NEKO je bio protiv !!!!!!!!!!!!!!
Da je uradio ti bi danas jos vise plako nego sto vec places........
Dao sam dovu na suze i ja ne plačem ,....... ahi [muzikafo1.gif]

slika

slika

andro
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#666 Post Postao/la andro »

mrki62 je napisao/la:
Zato sto je svaka "cijev" u to vrijeme kostala cirka od 1000-1500 maraka .
Svjedok sam skladistenja na hiljade pusaka sto automatskih poluautomatskih heklera pistolja itd. i tako blize u skladista TO da bi se to isto naoruzanje kasnije prodavalo po navedenim cjenama . Prodavalo se narodu koje je vec platilo to isto oruzje kroz razne vidove odbijanja od njihovih radnickih plata .Prodavalo se , vrsila se i robna razmjena za isto , ( zlato , stoka , brasno , cigare itd ) puska = krava = gladna djeca,ali lako je tada bilo ispirati tom narodu mozak sa tezom da se naoruzaju "sa svojom vlastitim naoruzanjem " koje vec drugi put placaju . Da to isto naoruzanje prodavali su danas ugledni privatnici , poslanici , lideri kojekakvih stranaka , generali i velike vojskovodje kojima je novac trebao da prehrane svoje jadne dame, supruge i ljubavnice koje su se smrzavale kraj dvije tri ukljucene grijalice [eusa_think.gif] da mi je znati kako kada nije bilo struje [Happy.gif] Bilo je naoruzanja jer svaka posiljaka brasna " humanitarnog " je pored brasna sadarzavala i po neku vrstu oruzja . A gdje je zavrsilo :?:
slika
slika

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#667 Post Postao/la im_ex »

andro je napisao/la: A gdje je zavrsilo :?:
Pitaj mrkija, on zagovara da ga nije bilo [Happy.gif]

Svi mi znamo da je bilo sebicnih manipulacija, svi bismo znali pomeniti jednu najmanje; ne treba mrki da zivi u ubjedjenju da smo neznalice i da precutkujemo losiju istinu ako ju ne iznosimo ili komentarisemo tumaceci si da istu opravdavamo.
Haos se razotkrio posvuda, a tek jos ima da se razotkriva i neka se razotkriva.
Ovo je tema o Vehabijama, aktuelnoj akciji hapsenja istih u Maoci, a to je, za moj pojam ... mah, rekla sam vec

I ovo, sve i ako im je nadjeno ratno oruzje, platice kaznu
i sta?! Ko hoce, opet ce nabaviti i biti spreman i opet biti kaznjen, al do tada, osjecace se sigurnijim znajuci da ima cime odbraniti svoju porodicu i svoju avliju, ustreba li.

Pade mi dedo rahmetli na um kad mi zamisljenog lika, tad iz skore proslosti svjezih slika, odhuknuvsi rece: "Dijete, ovaj rat treba da nam je velika skola. Ne bi smjelo biti da muslimanska kuca koja ima musko,pa dijete, dijete, bude bez oruzja".
Bezopasnog starca samo sto je musliman, uhapsila razjarena horda hrvatskih paravojnih snaga, odnekle naletila. Tog istog starca (dedu) spasava stariji katolik koji je nasramio hordase, rekavsi im da su nikakvi vojnici ako im je nivo hapsiti starca poput dede koji je nadaleko poznat kao covjek koji je pomagao svima koji su trebali novac prije rata, da su uhapsili covjeka koji je to katolicko komsijsko naselje zaduzio za sva vremena jer kome god je skripalo, znao je gdje je dedina kuca i znao je da se nece vratiti praznog novcanika ... nakon ocitanog befela od strane komsije katolika, ti isti gadovi su morali vratiti dedu kuci.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#668 Post Postao/la mrki62 »

Bezopasnog starca samo sto je musliman, uhapsila razjarena horda hrvatskih paravojnih snaga, odnekle naletila. Tog istog starca (dedu) spasava stariji katolik koji je nasramio hordase, rekavsi im da su nikakvi vojnici ako im je nivo hapsiti starca poput dede koji je nadaleko poznat kao covjek koji je pomagao svima koji su trebali novac prije rata, da su uhapsili covjeka koji je to katolicko komsijsko naselje zaduzio za sva vremena jer kome god je skripalo, znao je gdje je dedina kuca i znao je da se nece vratiti praznog novcanika ... nakon ocitanog befela od strane komsije katolika, ti isti gadovi su morali vratiti dedu kuci.
Dobri stari dedo i ljudi dobre volje su ga spasili a takvi ljudi tadašnjim i današnjim nacionalistima smetaju .
Takvi primjeri nisu usamljeni al je žalosno što danas niko od političara ne preferira suživot , samo netrpeljivost i mržnju .

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#670 Post Postao/la mrki62 »

Mic

Ne znam odakle si dovukao taj post al brate nipodašta je .
Pun je sarkatičnosti .
Svaku rečenicu mogu analizirati i dokazati da je pisana sa porukom , da se odbrani vehabizam . Ako želiš , samo reci .

Za početak ću ovu rečenicu analizirati :
Mi dobro znamo da 92. godine nije bilo „vehabija“, pa smo napadnuti iz svih vrsta oružja samo zato što smo rekli da smo muslimani!
Šta je pisac s tim htio reći ?
Jel to pisac osporava agresiju na državu BiH , jel pisac hoće reći da nije bilo napad na državu , već na jedan od triju naroda ?
Ako je to tako , onda nije bilo agresije , već građanski rat - što očito onim u Beogradu odgovara.
Nije bilo ni Karađorđeva ( crtanje podjele BiH između Tuđmana i Miloševića ).
Nije bilo ni BiH kao država napadnuta , jer pisac piše , kako su samo muslimani nadadnuti i to ne bilo kakav napad , već eto zato što smo rekli da smo muslimani .
Jel to neko nekog pitao ko je ko , jel bilo prebrojavanje ?

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#672 Post Postao/la mrki62 »

Aktivistica organizacije za zaštitu ljudskih prava "Amnesty International" (AI) u BiH Nađa Dizdarević izjavila je jučer našem listu da akcija "Svjetlost" i upad u Gornju Maoču kod Brčkog predstavljaju još jedan napad na ljudska prava muslimana u našoj zemlji. Ona će o tome, kaže, obavijestiti i sjedište AI u Londonu.
Ma kako gordo zvučalo , cijenim njezin posao a i sam njen akt u vezi slučaja. .
U ovom trenutku ga je obavila profesionalno , njena zadaća je da štiti slabije .

slika

slika

im_ex
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#673 Post Postao/la im_ex »

mrki62 je napisao/la: U ovom trenutku ga je obavila profesionalno , njena zadaća je da štiti slabije .
A zadaca zdruzenih policijskih snaga BiH je ... ?
Vehabije, a?
A vehabije ne cine ni sacicu opasnosti naspram uposlenika u parlamentu i vladi; ako je neko vehabija ne znaci i da je terorist/kriminalac.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#674 Post Postao/la mrki62 »

IM_ex je napisao/la:
A zadaca zdruzenih policijskih snaga BiH je ..
Da odrade posao po naređenju a ne po svom nahođenju .
Jel se to kome sviđa ili ne, to nije stvar policijskih snaga.
Tako je svugdje u svijetu.
Policijske snage nisu plaćene da čuvaju nečiju vjeru , već ustavni poredak jedne države .
IM_ex je napisao/la: Vehabije, a?
u tom slučaju DA .
IM_ex je napisao/la: A vehabije ne cine ni sacicu opasnosti naspram uposlenika u parlamentu i vladi; ako je neko vehabija ne znaci i da je terorist/kriminalac.
U svakom slučaju je više vehabija na području BiH , nego li uposlenika u parlamentu .
Znaš šta , pa i oni u parlamentu su muslimani , zar ti ih nije žao [muzikafo1.gif]

A ono boldirano ,......... ne , nije svaki vehabija terorist , ali je zato svaki terorist vehabija.
Nema terorista iz drugih struja islama , jesil ti imalo upućena u način vjerovanja vehabija ?
Zadnja izmjena: Gost, dana/u 10 Feb 2010 01:50, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: off obrisan (dukat, tores, im_ex, mrki62)

slika

slika

Odgovori