Hristos voskrese
Re: Hristos voskrese
a Jaja...
e da je koji dan kasnije mozda bih ih i ofarbao hmm ovaj put nista
e da je koji dan kasnije mozda bih ih i ofarbao hmm ovaj put nista
- Bebana_de
- Velicanstvo Foruma
"Ljubav,Vera i Nada"
Cine jedan Svjet.
Zbog toga je Hristos razapet.
I bol kad osetis
i kad ti dusa strada,
uteha neka ti budu
LJUBAV,VERA I NADA
Cine jedan Svjet.
Zbog toga je Hristos razapet.
I bol kad osetis
i kad ti dusa strada,
uteha neka ti budu
LJUBAV,VERA I NADA
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
Sretan vaskrs svim pravoslavcima!
zivi i zdravi bili i duga vika zivili - sto bi majka rahmetli rekla
zivi i zdravi bili i duga vika zivili - sto bi majka rahmetli rekla
Pravoslavni vjernici proslaviće danas najvećihrišćanski praznik - Vaskrs, kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista izmrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.
Isus Hristos je svojim vaskrsenjem iz mrtvih pobijedio smrt i svimljudima od Adama i Eve do posljednjeg ÄÂovjeka na Zemlji darovao vjeÄÂniživot.
ÄŒinom stradanja na krstu, kada bezgreÅ¡ni Hristos prima na sebe grijehecijelog ljudskog roda, a potom i ÄÂinom vaskrsenja, kada pobjeÄ‘uje smrtkoja je posljedica grijeha, uz istovremeno obećanje vaskrsenja svimljudima, on dokazuje i pokazuje da je Mesija i Pomazanik - spasilacsvih ljudi.
Bez Vaskrsa hrišćansko vjerovanje ne bi imalo nikavog smisla. Vaskrs je praznik pobjede života nad smrću, dobra nad zlom.
Proslavu Vaskrsa, kojoj je prethodila priprema viÅ¡enedjeljnim postom,pravoslavni vjernici najprije poÄÂinju u hramovima, okupljeni uzajednici na Svetoj liturgiji, ÄÂiji vrhunac predstavlja priÄÂešćivanje -sjedinjenje sa Bogom.
Potom se proslava nastavlja u krugu porodice, gdje posebnu draž, naroÄÂito djeci, predstavlja tucanje Å¡arenim vaskrÅ¡njim jajima.
Ã…Â areno jaje predstavlja samu simboliku Vaskrsa. Jaje je simbol raÄ‘anjaživota, pile prokljuje ljusku i izlazi, kao Å¡to je Hristos ustao izmraÄÂnog groba i uznio se na nebo.
Isus Hristos je svojim vaskrsenjem iz mrtvih pobijedio smrt i svimljudima od Adama i Eve do posljednjeg ÄÂovjeka na Zemlji darovao vjeÄÂniživot.
ÄŒinom stradanja na krstu, kada bezgreÅ¡ni Hristos prima na sebe grijehecijelog ljudskog roda, a potom i ÄÂinom vaskrsenja, kada pobjeÄ‘uje smrtkoja je posljedica grijeha, uz istovremeno obećanje vaskrsenja svimljudima, on dokazuje i pokazuje da je Mesija i Pomazanik - spasilacsvih ljudi.
Bez Vaskrsa hrišćansko vjerovanje ne bi imalo nikavog smisla. Vaskrs je praznik pobjede života nad smrću, dobra nad zlom.
Proslavu Vaskrsa, kojoj je prethodila priprema viÅ¡enedjeljnim postom,pravoslavni vjernici najprije poÄÂinju u hramovima, okupljeni uzajednici na Svetoj liturgiji, ÄÂiji vrhunac predstavlja priÄÂešćivanje -sjedinjenje sa Bogom.
Potom se proslava nastavlja u krugu porodice, gdje posebnu draž, naroÄÂito djeci, predstavlja tucanje Å¡arenim vaskrÅ¡njim jajima.
Ã…Â areno jaje predstavlja samu simboliku Vaskrsa. Jaje je simbol raÄ‘anjaživota, pile prokljuje ljusku i izlazi, kao Å¡to je Hristos ustao izmraÄÂnog groba i uznio se na nebo.
Sretan praznik i sve najbolje onima koji slave
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
Sretan Vaskrs od srca vam zelim.
Sve bude i prodje...sve dodje pa bude...i opet prodje....pa dodje...
Sretan Vaskrs svim forumašima pravoslavne vjeroispovjesti.
SRETAN VASKRS
i od mene.
i od mene.
Sretan i blagoslovljen Uskrs uz obilje radosti i veselja svim ljudima koji ga slave.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!
GRGA je napisao/la:Braćo krÅ¡ÄÂani!
evo kako to @GRGA cestita....
Cestitam svima koji slave ovaj praznik...Sretan Uskrs
http://www.youtube.com/watch?v=e_F6IEPH ... ure=relate
I nikad nikom nemoj ih dati
ako ne ume da ti ih vrati
toplije, mekše, mladje i sladje.
Jer usne samo zato postoje
da osmeh po tvome osmehu skroje .....
I nikad nikom nemoj ih dati