Dodik: Usvojićemo zakon o statusu imovine i pored protivljenja OHR-a
Premijer RS-a Milorad Dodik ponovio je danas da će Narodna skupština RS-a i pored protivljenja OHR-a usvojiti zakon o statusu imovine koja je pod zabranom raspolaganja u BiH.
Pritom je ustvrdio da visoki predstavnik u BiH Valenin Inzko "nije zadužen za to pitanje, jer je ono vjeÅ¡taÄÂki ‘dovuÄÂeno’ u OHR vrÅ¡enjem pravnog nasilja nad Dejtonskim sporazumom i ustavnim poretkom BiHâ€Â.
IstiÄÂući da Dejtonski sporazum “potvrÄ‘uje ÄÂinjenicu†da imovina koja se zatekla na prostoru entiteta pripada njima, Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da se na bazi toga doÅ¡lo i do privatizacije državnog kapitala i u RS-u i u Federaciji BiH, ÄÂime je, kaže, potvrÄ‘eno i to ustavno i dejtonsko opredjeljenje.
“Visoki predstavnik Paddy Ashdown je s arogancijom s kojom je nastupao ovdje nametnuo zakone koji su zabranili upotrebu imovine i zakon o raspolaganju imovinom RS-a, ÄÂime je definitivno i priznao da ta imovina pripada RS-uâ€Â, tvrdi entitetski premijer.
Nakon toga, dodaje, Vijeće ministara je 2005. godine “greÅ¡kom ili ne srpskih predstavnika u tom vijeću donijelo jednu odluku o obuhvatu te imovine, Å¡to predstavlja kljuÄÂni problemâ€Â.
“Onda smo doÅ¡li do onoga Å¡to se zvalo popis te imovine od strane OHR-a i vidjeli da je 85 posto te imovine iz RS-a, Å¡to znaÄÂajno može da naruÅ¡i balans teritorijalne raspodjele u BiH. OHR je tri puta mijenjao svoj stav o tom pitanju, tako da nije zaÄÂuÄ‘ujuće to Å¡to Inzko sada priÄÂaâ€Â, tvrdi Dodik.
ZakljuÄÂio je i da Zakon o zabrani raspolaganja državnom imovinom u BiH, koji je nametnuo Ashdown, i koji su prethodne vlasti prihvatile, “odreÄ‘uje potrebu da se to pitanje rijeÅ¡i donoÅ¡enjem novog zakona na nivou RS-a, Å¡to je Vlada i predložila u pripremljenom prijedlogu zakona, za koji tvrdi da je u skladu s principima Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma.
................................................................................................................
Medjunarodna zajednico, najedi se, prisjelo vam, da Bog da!
Milorad Dodik
- im_ex
- Velicanstvo Foruma
Re: Milorad Dodik
Kuda idu ljudi kao ja ...
Što me odade sunce ti kalaisano,sad će Mic i bauštelac misliti da sam njihovpapaya je napisao/la:
mrki, jedan moj dobar prijatelj, bivsi forumas, jako inteligentan i pismen, na moje pitanje, kako se kaze, sumNJiv ili sumLJiv.
odgovorio je, vehabije kazu sumLJiv
![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Gdje ti je opcija C - kad je već pominješMic_Sokoli je napisao/la:
Mrki haj Slovenije ti reci mi kad bi imao izbor kako da umres kao Musliman ili kao Demokrata?
Nemoj mi sad suplje samo A B ili C
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
Umrijet ću kao musliman i to sa malim m , sve da se trudi neznam koliko ja ne da bih volio ili ne - to će tako da bude .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Opet ponavljam, nema kad bi , to će tako da budeMic_Sokoli je napisao/la: Jbg pitanje je glasilo "kad" bi imao opciju a ti odgovaras kao da imas ,ne znas mrki dal ces umrijeti kao musliman,al drago mi je da bi izabrao tu opciju,a srca Ljudi samo Allah poznaje
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)

Ma ako ništa drugo, bar će me ukopad kao muslimanaMic_Sokoli je napisao/la:
Mores ti do sutra ponavljat,al to "znam" je gajb(nepoznati svijet/desavanja),pametnije ti je da uputis dovu da umres kao musliman sa malim m
![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)

Genocid u Srebrenici: Kontradiktorne izjave Milorada Dodika
Dragan ÄŒavić vratio se na politiÄÂku scenu BiH i lider je Demokratske partije. Njegov povratak u politiku mnogi nisu željeli, posebno "vožd" u manjem entitetu Milorad Dodik.
ÄŒavić je ozbiljan i prije svega iskusan politiÄÂar koga je objeruÄÂke prihvatila i meÄ‘unarodna zajednica, jer je ÄÂovjek od principa. Ostali politiÄÂari u BiH, a posebno u Republici Srpskoj nastoje diskredovati ÄŒavića pred OpÅ¡te izbore u oktobru. U intervjuu za Vijesti.ba ÄŒavić se osvrnuo i na politiÄÂke stavove premijera RS, te prenosimo dio tog intervjua.
- VaÅ¡ povratak na politiÄÂku scenu u BiH uglavnom je doÄÂekan sa velikim odobravanjima i pozitivnim nadama. MeÄ‘utim, Milorad Dodik se boji vaÅ¡eg politiÄÂkog visokog rejtinga u RS. ÄŒak predizbornu kampanju gradi na negiranju genocida i blati ono Å¡to ste vi uradili prije njega. Hoćete li mu uzvratiti istom mjerom?
Ne spadam u ljude koji se mogu takmiÄÂiti u primitvizmu. PolitiÄÂki primitivizam nije karakteristika mog politiÄÂkog djelovanja, kao ni politiÄÂka neozbiljnost. Mnoge stvari sam radio ispred vremena i mnogi su to priznali. Donosio sam odluke koje su uglavnom ruÅ¡ile tabue i dogme stvorene u ovoj zemlji. Zbog toga sam i platio politiÄÂku cijenu!
Dodik koristi takve kvalifikacije za koje sam zna da nisu taÄÂne. Ne bira sredstva za svoj vlastiti politiÄÂki rejting i spreman je da se igra ljudskim rejtingom drugih da bi ostvario svoje politiÄÂke ciljeve. Ja tako nikada neću raditi i nemam namjeru da se takmiÄÂim nepristojnostima, lažima. Na kraju ja sam svoju principijelnost platio liÄÂno i politiÄÂki, vrlo visokom cijenom kao i moja cijela porodica i nemam namjeru ostaviti svoje principe.
Zbog principa sam i otiÅ¡ao iz SDS-a. Ne želim da svoju principijelnost zamjenim za bilo Å¡ta. To je meni ostalo kao ÄÂovjeku sa ÄÂime ću da raspolažem u budućem vremenu. Dodikove izjave su kontradiktorne.
- Javnost zna da je proljetos u Sarajevu kada je Dodik prisustvovao jednom okruglom stolu za kojim je sjedio i visoki predstavnik Valnetin Inzko rekao da on "apsulutno zna da se u Srebrenici dogodio genocid ograniÄÂenih razmjera"?!
Potvrdio je ono Å¡to piÅ¡e u tužbi. Ja tako neÅ¡to nikada nisam izgovorio, ali se nisam ni Å¡alio sa takvim stvarima. Smatram da je stavljanje teÅ¡kih ratnih dogaÄ‘aja u kontekst dnevne politike krajnje opasno za ovu zemlju i da to treba prepustiti struÄÂnim ljudima da utvrde istinu. Ne moguće je to utvrditi u kratkom vremenskom periodu, ali istina će jednoga dana biti kompletirana ne samo o Srebrenici, već i mnogim drugim ratnim zloÄÂinima bez obzira ko je i na koji naÄÂin nastradao.
Dragan ÄŒavić vratio se na politiÄÂku scenu BiH i lider je Demokratske partije. Njegov povratak u politiku mnogi nisu željeli, posebno "vožd" u manjem entitetu Milorad Dodik.
ÄŒavić je ozbiljan i prije svega iskusan politiÄÂar koga je objeruÄÂke prihvatila i meÄ‘unarodna zajednica, jer je ÄÂovjek od principa. Ostali politiÄÂari u BiH, a posebno u Republici Srpskoj nastoje diskredovati ÄŒavića pred OpÅ¡te izbore u oktobru. U intervjuu za Vijesti.ba ÄŒavić se osvrnuo i na politiÄÂke stavove premijera RS, te prenosimo dio tog intervjua.
- VaÅ¡ povratak na politiÄÂku scenu u BiH uglavnom je doÄÂekan sa velikim odobravanjima i pozitivnim nadama. MeÄ‘utim, Milorad Dodik se boji vaÅ¡eg politiÄÂkog visokog rejtinga u RS. ÄŒak predizbornu kampanju gradi na negiranju genocida i blati ono Å¡to ste vi uradili prije njega. Hoćete li mu uzvratiti istom mjerom?
Ne spadam u ljude koji se mogu takmiÄÂiti u primitvizmu. PolitiÄÂki primitivizam nije karakteristika mog politiÄÂkog djelovanja, kao ni politiÄÂka neozbiljnost. Mnoge stvari sam radio ispred vremena i mnogi su to priznali. Donosio sam odluke koje su uglavnom ruÅ¡ile tabue i dogme stvorene u ovoj zemlji. Zbog toga sam i platio politiÄÂku cijenu!
Dodik koristi takve kvalifikacije za koje sam zna da nisu taÄÂne. Ne bira sredstva za svoj vlastiti politiÄÂki rejting i spreman je da se igra ljudskim rejtingom drugih da bi ostvario svoje politiÄÂke ciljeve. Ja tako nikada neću raditi i nemam namjeru da se takmiÄÂim nepristojnostima, lažima. Na kraju ja sam svoju principijelnost platio liÄÂno i politiÄÂki, vrlo visokom cijenom kao i moja cijela porodica i nemam namjeru ostaviti svoje principe.
Zbog principa sam i otiÅ¡ao iz SDS-a. Ne želim da svoju principijelnost zamjenim za bilo Å¡ta. To je meni ostalo kao ÄÂovjeku sa ÄÂime ću da raspolažem u budućem vremenu. Dodikove izjave su kontradiktorne.
- Javnost zna da je proljetos u Sarajevu kada je Dodik prisustvovao jednom okruglom stolu za kojim je sjedio i visoki predstavnik Valnetin Inzko rekao da on "apsulutno zna da se u Srebrenici dogodio genocid ograniÄÂenih razmjera"?!
Potvrdio je ono Å¡to piÅ¡e u tužbi. Ja tako neÅ¡to nikada nisam izgovorio, ali se nisam ni Å¡alio sa takvim stvarima. Smatram da je stavljanje teÅ¡kih ratnih dogaÄ‘aja u kontekst dnevne politike krajnje opasno za ovu zemlju i da to treba prepustiti struÄÂnim ljudima da utvrde istinu. Ne moguće je to utvrditi u kratkom vremenskom periodu, ali istina će jednoga dana biti kompletirana ne samo o Srebrenici, već i mnogim drugim ratnim zloÄÂinima bez obzira ko je i na koji naÄÂin nastradao.

Dodik vaki , Dodik naki ,............ sve dok ga uvažavaju , on će biti ÄÂimbenik a kad ga budu ignorirali , onda će se moći nadati nekakvoj promjeni.