Znam da me nerazumijesbeca je napisao/la:Boga mi dragog, ja bih voljela da te razumijem, ali te stvarno ne kontamRa-Ja je napisao/la:Covjek ili zena je spremna za brak onda kada se dobro upoznajhu i zavole ,druzenjem i kontaktom,jedan duzi period.Na kraju pojavi se zele da to krunisu brakom......beca_jovi je napisao/la:Dobili ste prsten, zakazali datum. Dodajte na ovo ÄÂinjenicu da ste "ludo zaljubljeni" i fokusirajte se na dan vjenÄÂanja.
Spremni ste za svadbu, ali jeste li za brak?
Brak je neÅ¡to o ÄÂemu mnogi parovi ne razmiÅ¡ljaju sve dok se ne vrate s medenog mjeseca. Pa, da li znate jeste li spremni za brak?
Stvari o kojim trebate razmisliti i porazgovarati sa svojim odabranikom, a vrlo su praktiÄÂne, donosi Examiner.
1. Trebate pitati koliko će novca svako od vas donijeti u brak. To ne znaÄÂi da ste previÅ¡e znatiželjni i da zadirete u intimu, jer brak je partnerstvo. Nijedan poslovni muÅ¡karac ili žena nikad ne bi uÅ¡li u partnerstvo u kojem priliv i odliv novca nije prethodno dogovoren.
2. Ako vaš budući supružnik još završava fakultet, hoćete li vi biti jedini izdržavatelj?
3. Šta ako se vi želite vratiti u školu? Hože li se isti dogovor odnositi i na vas?
4. Razgovarajte o zdravstvenom osiguranju. Ko ima životno osiguranje?
5. Dogovorite kućne poslove i podijelite zadatke. Ako ste žena to automatski ne znaÄÂi da ste domaćica, a ako ste muÅ¡karac ne morate biti i glavni majstor za razne popravke.
6. PriÄÂajte o budućnosti. Gdje biste zaista voljeli živjeti? A Å¡ta je s eventualnom promjenom karijere? Kakva su vaÅ¡a osjećanja o tome da postanete roditelj? Ne oÄÂekujte da vam vaÅ¡ odabranik ÄÂita misli.
7. Seksualnost je neÅ¡to za Å¡ta vjerujemo da će se samo o sebi brinuti. Ali nekad to nije sluÄÂaj. Razgovarajte o ovome sa svojim partnerom.
8. Planirajte vaÅ¡ brak s istim entuzijazmom kao i vjenÄÂanje. Jer vjenÄÂanje traje jedan dan, a brak bi trebao trajati mnogo duže.
Tu nema nikakkvih naknadnih ugovora i pregovora..Bilo bi to sasvim apsurdno,i pod pitanjem da li se zaista vole...ako o tome razmisljaju...
Naravno to je pod normalnim uslovima....
A ima i onih nenormalnih ..gdje te neko tvoj ugovori ,,Kao sto kaze ovdje jednom jedna zena...Joj sto moj komsija ima dzipa,kupio ih gotovinom,Da mi je ga sa nekim usajtat..
Cuj usaltat... Da li se ta treba udati za dzipa ili za licnost..Pobogu... prvo pitanje..
2. Da li uopste pasuju ili odgovaraju jedno drugom...
3.Da li je ta zena ili covjek uopste pozitivan/pozitivna...
I tako uvali ti se zenska sa troje cetvoro djece ..da se onesvjestis ...sa losim navikama..I to sve da bih rijesila status ...
Na kraju hoce ugovor da pravi...Ma gdje je tu ljubav...
Sta je brak uopste-..?
Brak je jedan UGOVOR!!! koji se potpisuje kod maticara pred dva svedoka..t.j kumovima,poslije citanja zakona o braku...
Koliko ce taj brak da postoji i da li ce taj zakon da se do kraja sprovede ,,zavisi od mnogo faktora ili cinilaca..
Naprimje: da li je brak sklopljen iz ljubavi...koliko ste se poznavali...da li odgovarate bar u globalu jedno drugom...
Poslije ovog gore navedenog ugovora nepostoje nikakvi dodatni ili dopunski ugovori...Jedino ako sami bracni drugovi iz ko zna kojih pobuda zele saciniti...