svako jutro, osim nedjelje, kad ja obiÄÂno ustajem prva, u pola 7, dragi me poljubi i probudi
nakon umivanja i pranja zuba, onako u "spavaćem" odijelu prelazim u dnevni boravak
na stolu dvije velike crne šolje kafe...ne vrele, već tople, baš onako kako volim...
(on ustaje u 6 i dok se spremi za posao i obavi sve što treba, usput napravi kafu)
pijemo kafu tih pola sata, dogovaramo se za predstojeći dan, Å¡ta poslije posla, kakvih ja obaveza imam, Å¡ta ćemo za ruÄÂak i sl.
taÄÂno u 7 on odlazi na posao, a ja prilazim kompjuteru i palim ga
pogledam prvo šta ima na forumu, a onda oglase za posao, fb i sl.
otprilike oko 8 poÄÂinjem pospremati stan, obaveze oko zeke, pranje, peglanje, ÄÂišćenje....
sreća pa tema glasi jutarnji ritual, inaÄÂe od podne imam viÅ¡e obaveza, ko bi stigao sve opisati
Ustanem u 04.58 nekad 04.57 uglavnom par minuta prije 05.00 kako mi je alarm namjesten da zvoni pa iskljucim alarm ...ne znam kako ali uvijek ustanem prije alarma.Istegnem ruke,noge i ledja sa par vjezbica bezveznih cisto da sve vratim na mjesto.Stavim u mikrovalnu vodu za kafu i postavim na medium dok operem zube i umijem se.Kad se vratim saspem instant kafu i mijesam dok se malo ne ohladi buljeci u jednu tacku.Kad se kafa ohladi dovoljno popijem sve odjednom i zapalim cigaru.Operem soljicu obucem se i izadjem iz kuce i pichim 1.5km pjeske na posao.
Sve bude i prodje...sve dodje pa bude...i opet prodje....pa dodje...
Kad se probudim žmireći do kuhinje, stavim vodu za kafu pa u wc, dok zavrÅ¡im sve voda prokuhala i napravim kafu, upalim raÄÂunar, pregledam Å¡ta ima na forumu, FB, posao.ba i pijuckam kafu, kad zavrÅ¡im onda na dužnost za krpu, usisivaÄ i sl. odem do Bece ili negdje sa njom popijem kafu i et podne (ako ne ustanem u podne)
Mrzovoljna sam kad ustanem i ne volim priÄÂati dok ne poÄÂnem s kafom i ne volim da iko priÄÂa sa mnom dok ne otpijem koji gutljaj
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...