Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

Re: Vehabije

#961 Post Postao/la Bausstelac »

Heartbroken4ever je napisao/la:
Bosna je jedna od prvi zemalja na svijetu gdje si mogao da vidis Hriscana, Muslimana i Zidova gdje sijede zajedno za stolom i piju caj ili

neradi se u tome da ljudi piju CAJ zajedno..................nego koja je Vjera skojom je svevisnji Allah zadovoljan..............

"A Allahu je jedina prava vjera Islam" (Kuran)

"i ne umirite nikako drugo sem kao Muslimani" (Kuran)
Zadnja izmjena: Bausstelac, dana/u 03 Dec 2011 00:33, ukupno mijenjano 1 put.
"Smrt je jedna,pa zato neka bude na Allahovom putu"

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#962 Post Postao/la mrki62 »

Bausstelac je napisao/la:

neradi se u tome da ljudo piju CAJ zajedno..................nego koja je Vjera skojom je svevisnji Allah zadovoljan..............

"A Allahu je jedina prava vjera Islam" (Kuran)

"i ne umirite nikako drugo sem kao Muslimani" (Kuran)
U pravu si ali u to samo ti i pripadnici islama vjerujemo.
Da bolje shvatiš , to isto ili slično svaka vjera za sebe tvrdi.
Dakle, svi ljudi vjeruju da je njihova vjera najbolja i to je ok a tvrditi kako je samo ova il ona vjera naj naj je iluzorno
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#963 Post Postao/la Bausstelac »

da mrki...a na nama je uvjeriti ljude da je Islam jedina ispravna Vjera.

Vidis mrki,nije stvar u tome pridrzavati se svoje Vjere iako znas da je to Laz.......mislim....... vecina krscana ili zidova cak i znaju da su njihove Vjere neispravne i pune kontradikcija........ako ja tebi ili nekom drugom pokusavam da navedem da prihvatite ispravnu Vjeru,to neradim zato sto ste vi krscani,zidovi ili neuvjereni Muslimani,vec cinim to iskljucivo za vase dobro,da bi vas spasio vjecne kazne tj. Dzehenemske kazne......jer sve ovo ce ionako proci ali jedno je sigurno,i za to postoje jasni Kuranski dokazi, a to je da Allah nece uvjesti u Dzenet Covjeka koji je cuo za poslanstvo Muhameda a.s, a nije povjerovao u njemu. Zato na nas Muslimane je da sirimo ono scime je Muhamed a.s (najbolje Allahovo stvorenje od kad postoje nebesa i zemlja dosao).

A onome kojem nenadmasni dokazi Muhameda a.s ,o jednoci Allaha,i o istini njegovog poslanstva nisu dovoljni ,pa njemu nema spasa,takav Covjek,nije nizasta drugo stvoren sem za Dzehenemske vatre .

Selam

vihor
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik
Kontakt:

#964 Post Postao/la vihor »

Vehabije su veliko zlo kao i ostali fanatici u cijelom svijetu

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#965 Post Postao/la mrki62 »

Vihor je napisao/la:Vehabije su veliko zlo kao i ostali fanatici u cijelom svijetu
Jedan od najpametnijih komentara na ovoj temi [evojele9.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

abazaga
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#966 Post Postao/la abazaga »

Ja poznajem nekoliko muslimana koi zive u skladu sa serijackim zakonom i iz licnog iskustva mogu rec da mi ne smijetaju jer se normalno ponasaju jedino sto malo vise drze do suneta. Ali je interesantna jedna nepobitna cinjenica da na zapadu 80% ljudi koji predju na islam postaju sledbenici izvornog islama odnosno drze do serijata i suneta. I nisu problematicni za drustvo u kojem zive, hmm ima tu neke logike.
Sledi samoga sebe i sopstveni instinkt

vihor
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik
Kontakt:

#967 Post Postao/la vihor »

abazaga je napisao/la:Ja poznajem nekoliko muslimana koi zive u skladu sa serijackim zakonom i iz licnog iskustva mogu rec da mi ne smijetaju jer se normalno ponasaju jedino sto malo vise drze do suneta. Ali je interesantna jedna nepobitna cinjenica da na zapadu 80% ljudi koji predju na islam postaju sledbenici izvornog islama odnosno drze do serijata i suneta. I nisu problematicni za drustvo u kojem zive, hmm ima tu neke logike.
Opet sve zavisi koga je to on prvog upoznao
To nikako ne znaci da ce biti vehabija jer dokaza ima svuda po svijetu da oni koji predju na Islam i ne moraju da budu radikalni
Ako ga prime u Becu od hafiza Porce tek tada mozemo reci da ce postati vehabije

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#968 Post Postao/la mrki62 »

abazaga je napisao/la:. I nisu problematicni za drustvo u kojem zive, hmm ima tu neke logike.
To da nisu problematični je tvoje mišljenje a ja mislim suprotno, oni ne samo da su problematični oni su najproblematičniji a evo i zašto:
Oni su po mom plaćenici, koji svo vrijeme što svjesno a što nesvjesno pomažu u zgražanju , mržnji , nepodnošenju , neshvatanju ,....... i ne prihvatanju kao takvih.
Da ne pametujem previše , ovo je samo čista realnost ; Oni kao takvi i te kako pomažu jačanju desničarima, oni kao takvi okupljaju desničare i desničari na izborima pobjeđuju a da njih nema - ljevica bi i te kako još bila na vladi u tim državama gdje oni promoviraju svoj vehabizam.
Vehabije sa svojim načinom života i te kako stvaraju smutnju , negodovanje , neslogu , svađu , polemike,......... dakle, ama baš nikakvog dobra od njih .

slika

slika

PIRAT_SA_KARIBA
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#969 Post Postao/la PIRAT_SA_KARIBA »

Svak za svoje grijehe odgovara pred Bogom .,ali reci ti to vehabijama...pokupili svu pamet svijeta,stid me sto sam Musliman radi njih iskreno i pošteno
slikaslikaslika

Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#970 Post Postao/la Bausstelac »

M nisu Vehabije nimalo opasni,zato ih niko na Zapadu i nedira,nego ih NEVJERNICI koriste za sirenju Islamofobije kada god zatreba .

Opasni su ovi >>>>>> http://www.youtube.com/watch?v=Ci9lLZiuM60

ali o njima naravno niko i neprica,jer su njihova imena Marko,Milos itd a ne Alija Omer ili Muhamed !!!!

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#971 Post Postao/la mrki62 »

Bausstelac je napisao/la:M nisu Vehabije nimalo opasni,zato ih niko na Zapadu i nedira,nego ih NEVJERNICI koriste za sirenju Islamofobije kada god zatreba .

ali o njima naravno niko i neprica,jer su njihova imena Marko,Milos itd a ne Alija Omer ili Muhamed !!!!
Pročitaj još jednom šta sam napisao u prošlom postu a to što si ti postavio je jedan registrovan član na Yooutube napisao ovo ; pa nemoj ni ti drugima govoriti sta oni da rade...da se vi bradonje pitate trebalo bi sve one koji se s vama ne slazu poklat,toliko o vasoj vjeri i kurcenju, ja sam komentirao video jer zelim da shvatite da ljudi imaju pravo da vas mrze jer i vi mrzite iz dna duse krscane,jevreje,ateiste,odnosn­o one koji nisu zaludjeni kao vi...ako ocete da zivite u BiH shvatite da ljudi imaju pravo da vas mrze isto onoliko koliko i vi mrzite jevreje npr...znaci vi imate pravo da mrzite a drugi ne

Kontaš li ti uopše bilo šta o vehabijama ?

slika

slika

abazaga
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#972 Post Postao/la abazaga »

Mrki62 je napisao/la:
abazaga je napisao/la:. I nisu problematicni za drustvo u kojem zive, hmm ima tu neke logike.
To da nisu problematični je tvoje mišljenje a ja mislim suprotno, oni ne samo da su problematični oni su najproblematičniji a evo i zašto:
Oni su po mom plaćenici, koji svo vrijeme što svjesno a što nesvjesno pomažu u zgražanju , mržnji , nepodnošenju , neshvatanju ,....... i ne prihvatanju kao takvih.
Da ne pametujem previše , ovo je samo čista realnost ; Oni kao takvi i te kako pomažu jačanju desničarima, oni kao takvi okupljaju desničare i desničari na izborima pobjeđuju a da njih nema - ljevica bi i te kako još bila na vladi u tim državama gdje oni promoviraju svoj vehabizam.
Vehabije sa svojim načinom života i te kako stvaraju smutnju , negodovanje , neslogu , svađu , polemike,......... dakle, ama baš nikakvog dobra od njih .
To je tvoje misljenje sva sreca jedinka si i manjina. Kao sto sam rekao ljudi na zapadu koi predju na islam u vecini su sledbenici serijata i izvornog islama a ne turskog islama kao sto ja zelim reci za muslimane na balkanu.
Kada citam te propale i izlizane fore i lazi koje pises da je neko placenik odma se sijetim cetnicke politike devedesetih godina u srbiji. ko je htijo mijenjati milosevicev rezim od srba bijo je izdajnik zapadni placenik i tako te jeftine fore koje niko vise ne slusa tako i ti sada pises za muslimane koi slijede izvorni islam. Kada citam tvoje postove posjecas me na nekog autisticnog propalog komunistu koi zivi u svom svijetu.
ali drago mi je sto si ovdije.
Sledi samoga sebe i sopstveni instinkt

Bausstelac
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

#973 Post Postao/la Bausstelac »

Mrki62 je napisao/la:
Bausstelac je napisao/la:M nisu Vehabije nimalo opasni,zato ih niko na Zapadu i nedira,nego ih NEVJERNICI koriste za sirenju Islamofobije kada god zatreba .

Pročitaj još jednom šta sam napisao u prošlom postu a to što si ti postavio je jedan registrovan član na Yooutube napisao ovo ; pa nemoj ni ti drugima govoriti sta oni da rade...da se vi bradonje pitate trebalo bi sve one koji se s vama ne slazu poklat,toliko o vasoj vjeri i kurcenju, ja sam komentirao video jer zelim da shvatite da ljudi imaju pravo da vas mrze jer i vi mrzite iz dna duse krscane,jevreje,ateiste,odnosn­o one koji nisu zaludjeni kao vi...ako ocete da zivite u BiH shvatite da ljudi imaju pravo da vas mrze isto onoliko koliko i vi mrzite jevreje npr...znaci vi imate pravo da mrzite a drugi ne

Kontaš li ti uopše bilo šta o vehabijama ?

Vidjelo se ko koga mrzi mrki.
Ako je neko poznat po tolerancija onda su to Bosnjacki Muslimani,a taj sto je to napisao neka prica bajke nekome ko nije bio na ratistu,i nije gledao njihovu mrznju klanja silovanja ubijanje djece.....Sto se tice Bosankih Muslimana i da mrze oni imaju pravo da mrze.... oni imaju 250.000(ubijenih civila) razloga da ih mrze

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#974 Post Postao/la mrki62 »

abazaga je napisao/la:
To je tvoje misljenje sva sreca jedinka si i manjina. Kao sto sam rekao ljudi na zapadu koi predju na islam u vecini su sledbenici serijata i izvornog islama a ne turskog islama kao sto ja zelim reci za muslimane na balkanu.
Kada citam te propale i izlizane fore i lazi koje pises da je neko placenik odma se sijetim cetnicke politike devedesetih godina u srbiji. ko je htijo mijenjati milosevicev rezim od srba bijo je izdajnik zapadni placenik i tako te jeftine fore koje niko vise ne slusa tako i ti sada pises za muslimane koi slijede izvorni islam. Kada citam tvoje postove posjecas me na nekog autisticnog propalog komunistu koi zivi u svom svijetu.
ali drago mi je sto si ovdije.
Jesil ti skontao šta sam ja napisao ?
Predlažem ti da još jednom pročitaš, jer nije problem to što ti pišeš, problem je da se zbog tih vehabija jača DESNICA, jačaju nacionalisti , pa pogledajte koliko hajke u vezi pokrivanja vehabijskih žena, pogledajte koliko desnica u političkom smislu jača.
E sad, to ti ne kontaš a kontaš kakav sam ja, kao da sam ja važan u tim događajima koje opisujem.
Vi ste haman i pored očiju slijepi

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#975 Post Postao/la mrki62 »

Bausstelac je napisao/la:
Vidjelo se ko koga mrzi mrki.
Ako je neko poznat po tolerancija onda su to Bosnjacki Muslimani,a taj sto je to napisao neka prica bajke nekome ko nije bio na ratistu,i nije gledao njihovu mrznju klanja silovanja ubijanje djece.....Sto se tice Bosankih Muslimana i da mrze oni imaju pravo da mrze.... oni imaju 250.000(ubijenih civila) razloga da ih mrze
Ne miješaj nešto što niko ne pominje , pominju se vehabije kao takvi , što mrze sve nevjernike - jesil ti uopšte pročitao o čemu se piše .
Vehabije, kontaš, vehabije se pominje i vehabije su i tema [muzikafo1.gif]

slika

slika

Odgovori