Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
selma24
Moderator
Moderator

Re: Vehabije

#991 Post Postao/la selma24 »

Mrki62 je napisao/la:
Selma24 je napisao/la:

Jesil ti i bilo ko svjesni koliko su vehabije poljuljale položaj muslimana u svijetu ?
Nikad lošije muslimanima nije bilo u očima nemuslimana i to zahvaljujući upravo tim što ih ti voliš.
Ovo je isuviše ozbiljna tema - da bi se mogli šaliti

jesam svjesna sam ja svega i neznam dali su to Samo vehabije poljuljale taj polozaj sto kazes? Neslazem se sa tim!!!! I prije Vehabija je bilo svega i svasta a sada se baza da su vehabije krive za sve ma de ba mrki, kao odakle je moja majka rodom...dokle je bio Vehabija ziv svi su ga napadali i za sve je on bio kriv ... eto on je poginuo pa sta sad? Nista i opet kako je tako je samo sto sada nemaju na koga bazat krivdu .... moje misljenje [evojele9.gif] Ima tu svega i osim Vehabija...zato neznam dali su za sve Vehabije krive? Nevjerujem [eusa_naughty.gif] [eusa_naughty.gif]

Ps.... ja se nesalim vec ozbiljno kazem da ih Volim kao i svog Rahmetli amizdu koji je bio Vehabija!!!! [oha.gif] Zasto bi se salila cccc jok nikada [eusa_naughty.gif]
slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#992 Post Postao/la mrki62 »

Očito je da nisi svjesna situacije po svijetu.
Vehabije se nisu smjele pojaviti u bivšoj Yu jer je titin sistem kontroverznike proganjao.
Pominješ pojedinačne slučajeve a k`o što Šaban pjeva jedna lasta ne čini proljeće. Ja općenito o svjetskom poretku , koji je poljuljan i koji se pokazuje kao problem i gdje desničari postaju jaki upravo zbog vehabija.
Svjetski poredak se mijenja , pogotovo u Evropi , neke države čak i donose zakone zbog vehabija - primjer Francuska.
Mnogo šta će se još promijeniti i za te promjene će biti odgovorne vehabije.
Osobno bih u svakoj državi uveo pravilo , gdje jasno opisuje bonton i kulturu oblačenja i to samo zato da im se zabrani ulazak u državu , da kasnije ne bi tražili nekakva provehabijska pravila.
Eto , ti il bilo ko meni ovdje jasno objasnite;da li je moguće da se vehabijska žena promijeni u svom ponašanju i oblačenju - da li bi joj to muž vehabija dozvolio ????
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

selma24
Moderator
Moderator

#993 Post Postao/la selma24 »

Mrki62 je napisao/la: Eto , ti il bilo ko meni ovdje jasno objasnite;da li je moguće da se vehabijska žena promijeni u svom ponašanju i oblačenju - da li bi joj to muž vehabija dozvolio ????
Na ovo ti samo mogu reci jedno, a to je da naprimjer zena od mog amizde vehabije se nista drugcije nenosi od mene samo sto je pokrivena a ja ti to nisam!!! Za sve ostale neznam ali za njih znam tako da za nju mogu ti reci zena od rahmetli pravog vehabije je pokrivena ostala nosnja kao i kod mene mada ja nosim ljeti malo krace rukave....ali ipak nista se nenosi drukcije od mene!! Dugo pokriveno...sasvim normalno za mene!! Njeno ponasanje je normalno nevidim nikakvu razliku izmedju nje i sebe, Zena ko i sve ostale samo jedno sto mi se svidja je da vodi racuna sta prica nema nekve budalstinje nekvog smrada i mogu ti reci dabi se mi sve pomalo mogle nauciti od njih,...sto se tice smrada i prenosenja!! [oha.gif]
slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#994 Post Postao/la mrki62 »

Recimo, ti i ja se sretnemo i treba da se upoznamo,..... jel normalno da se rukujemo i predstavimo se jedno drugom ?
Može li to isto vehabijska žena uraditi ?
Može li vehabijska žena biti gologlava ?
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

selma24
Moderator
Moderator

#995 Post Postao/la selma24 »

Mrki62 je napisao/la:Recimo, ti i ja se sretnemo i treba da se upoznamo,..... jel normalno da se rukujemo i predstavimo se jedno drugom ?

Pa mrki bolan nije samo da su Vehabiske zene pokrivene!!! Sto se tice rukovanja,ja tu nista lose nevidim ima ovdje kod mene turkinja zena iz Maroka,tunesije ma nema odakle ih nema i nisu im ljudevi Vehabije vec normalni ljudi koji postuju svoju vjeru ... I sta je tu lose? Znaci to sto se odluce da se nerukuju nema nikakve veze sa vehabijama vec sa Islamom i postovanjem svoje Vjere-ISLAMA...Za mene nista lose sasvim normalno zasto da pruzaju ruku? ali oke to je njihova stvar samo ja tu nista lose nevidim!
Sto se tice gologlava da ili nee? Pa jeli se samo to vehabiske zene pokrivaju???? Nee, Sve MUSLIMANKE bi trebale biti pokrivene i nema smisla da hodaju gologlave...Svaka cast njima koje se toga drze i koje su pokrivene svaka cast sto postuju Nasu islamsku Vjeru!! mozda sam ja zaostala neznam ali ja kad vidim zenu pokrivenu...divim se joj i sretna sam sto se drze svoje vjere isto kao i one sto svaku nedjelju idu u crkvu......Jer znam prva ja, bi trebala malo vise vodit racuna o svojoj vjeri i vise postovat ali eto kako je tako je ......

Mrki nemoj se nesto naci uvrijedzen ali ja kod njihovih zene nista nevidim sto bi rekla ...ehhhh glupost ili sta ja znam...za mene ovo sto znam za sada sasvim normalno.....Sto se tice zena !!!

Ima ono krivde i nepravde kod sviju nas tako i kod njih naravno,ali ako jedan napravi nepravdu nemora znacit da su sada svi nepravni......Kod mene je uvjek bilo ovako...nediraj me nediram te nediraj ga nedira te..... [oha.gif] Ali nazalost nemoze nasem narodu niko ugodit ba, sad su vehabije kad njih nebude ko ce onda biti kriv? Vjeruj nace oni i onda nekoga....po kome mogu srat da izvines....
slika

abazaga
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#996 Post Postao/la abazaga »

Mrki62 je napisao/la:Recimo, ti i ja se sretnemo i treba da se upoznamo,..... jel normalno da se rukujemo i predstavimo se jedno drugom ?
Ne nije normalno da se rukujes sa zenom koja ti nije mahrem a pogotovo ako je udata i jos pokrivena.
Vidis mrki ja nisam izvorni islamista "Vehabija" ali cu poslije hadža to sigurno biti.
Ja se ne rukujem sa zenama a zivim u gradu gdije sam i rodjen u kojem nema ni jedne džamije i gdije nema puno muslimana a i to malo sto ih ima to su muslimani sa muslimanskim imenom.

Navescu ti jedan primjer ja imam firmu i imam knjigovodju koji mi vodi knjige u toj knjigovodstvenoj agenciji radi 5 zena "srpkinja" ima udatih i dijevojaka kada sam prvi put usao tamo svaka od njih mi je prisla da se pozdravi i uposzna samnom jer me poznaju jos iz mladjih dana ali nisu imali priliku licno da me upoznaju.

Nijednoj nisam pruzijo ruku stavojo sam svoju desnu ruku na srce Blago sam im se naklonijo predstavijo se i rekao sam da sam ja covijek islamske veroispovesti i da se ne rukujem sa zenama iz velikog postovanja prema zeni kao licnosti kao časnoj i cestitoj majci, kcerki i supruzi s duznim postovanjem moj stav prema vama kao i prema svakoj zeni je poseban.

Malo su bile zbunjene jer me iz malosti drugacijeg poznaju ali im je bilo jako milo.
Kasnije sam cuo od drugih ljudi da ja u poj agenciji uzivam veliki ugled i da te zene imaju veliki respekt prema meni i sam ja jedna od rijetkih osoba koima mogu vijerovati.

Za mene je to normalno nevidim sta sam tu lose uradijo.
Sledi samoga sebe i sopstveni instinkt

abazaga
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#997 Post Postao/la abazaga »

selma24 je napisao/la:
Ps.... ja se nesalim vec ozbiljno kazem da ih Volim kao i svog Rahmetli amizdu koji je bio Vehabija!!!! [oha.gif] Zasto bi se salila cccc jok nikada
Selma tvoj rahmetli amidza allah mu se smilovao na sudnjem danu. nije bio "vehabija" nego izvorni musliman koi je cuvao prave vrijednosti islama koje je prakrikovao poslanik Muhammed S.W.S.

Tvoj Rhmetli amidza je sluzijo kao primjer canog i postenog i cestitiog muslimana.
a sta sada rade muslimani u bosni koi nevole izvorne muslimane piju alkohol, puse, drogiraju se mijesaju se sa zenama varaju zene, kockaju se, daju novac na kamatu eto to trebamo biti mi muslimani jer to trebamo biti????

Jer to primjer muslimana ili recimo na primjer Selmin rahmetli amidza???

Sta je bolji primjer pitam ja neprijatelje izvornog islama??

abazaga
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#998 Post Postao/la abazaga »

Mrki62 je napisao/la:Nemoj čitati nečije uvrede, čitaj ono što je Vihor napisao i ono što sam ja napisao.
Mrki brate selma24 je opomenula za psovanje i ja smatram da nije lijepo psovati psovalo se na drugim temama ali selma24 je upisla opomenu ovdije na ovoj temi zato sto je ova tema aktuelna u poslednje vrijeme pa da bi opomena bila primjecena ona je opomenu ovdije upisala.
Pogledaj temu "Masturbacija na neobicnim mjestima" citaj komentar po komentar pa ces vidjet ko psuje?

Da napomenem da su mi svi clanovi forma dragi na svoj nacin i da nemam nista protiv nikoga samo se drzimo pravila ovog foruma.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#999 Post Postao/la mrki62 »

Opet vi pišete romane a odgovora ja ne dobih.
Nemojte meni o pravila u islamu, ja jednostavno postavim pitanje a vi mi pridigujete.
Dakle, ako neko preko noći pređe na islam, prihvati sve obaveze islama i to je ok.
A šta ako se preko noći vehabijina žena odluči da neće da se drži vjerskih obaveza - jel to kod vehabija moguće il nije ?
Jel pitanje jasno postavljeno il ga moram ponavljati još koji puta [muzikafo1.gif]

slika

slika

abazaga
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#1000 Post Postao/la abazaga »

Mrki62 je napisao/la:Opet vi pišete romane a odgovora ja ne dobih.
Nemojte meni o pravila u islamu, ja jednostavno postavim pitanje a vi mi pridigujete.
Dakle, ako neko preko noći pređe na islam, prihvati sve obaveze islama i to je ok.
A šta ako se preko noći vehabijina žena odluči da neće da se drži vjerskih obaveza - jel to kod vehabija moguće il nije ?
Jel pitanje jasno postavljeno il ga moram ponavljati još koji puta [muzikafo1.gif]
Ako zena izvornog muslimana ne zeli vise bit muslimanka jer cim ne slijedi svog muza nije muslimanka.
Oda po serijatu se mogu razvesti i to je normalno eto ti tvog odgovora.

I to je normalno i toga ima u svakoj vijeri nedavno poznajem srpski bracni par gde se muz razveo od zene jer je zena presla u Jehovine Svijedoke. Prvo je kreten tuko zenu kao majmuna danima a poslije su se razveli.
a razlog sto zena nije htjela svoga muza i presla u drugu vijeru jeste sto vijera njenog muza i njena bivsa vijera nije toliko jaka da utice na njenog muza da ne pije alkohol jer je on pijo kao lud i vazda bijo pijan.
tim putem idu svi muslimani koi nevole izvorne muslimane "vehabije" doduse cast izuzetcima koih je na zalost jako malo.

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#1001 Post Postao/la mrki62 »

abazaga je napisao/la:
Ako zena izvornog muslimana ne zeli vise bit muslimanka jer cim ne slijedi svog muza nije muslimanka.
Ne, ne kontaš ti mene, ima muslimanki velika većina na području bivše Yu koja se ne pokriva - dakle, hodaju gologlave.
E sad, vehabijina žena se ne želi rastati od muža već samo želi biti kao i većina žena - gologlava.

slika

slika

vihor
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik
Kontakt:

#1002 Post Postao/la vihor »

Pogledaj temu "Masturbacija na neobicnim mjestima" citaj komentar po komentar pa ces vidjet ko psuje?
Nema potrebe za vrijedjanjem i psovanjem jer sloboda misljenja treba biti zagarantovana svima
A ti abazaga posto si vjernik sta ces na temama kao sto je drkanje i jebatanje [Happy.gif]
Pokvaricemo te skroz bolan, izgubices din [Happy.gif]
E sto se tice teme da i ja koju "lanem"
Mi smo uvijek podijeljeni na ovakvim temama i to nije lose ako cemo da razmijenimo svoja iskustva i misljenje ali ima ljudi koji su jako zadrti i iskljucivi i ne dozvoljavaju da bude drugacije od onoga sto oni kazu
Vehabije jesu zlo (cast pojedincima) jer danas u mnogim mjestima brat sa bratom ne govori, familija se npr odrekla nekog svog clana, pa cak ima primjera gdje roditelji sa sinom ili kcerkom ne gvore zbog ekstremizma nekog od njih
Bio sam sa covjekom (on star 75 godina) koji je dobar i posten vjernik-musliman a brat i bratov sin su ga dobro izvrijedjali te ne govore oko 8 godina a sve zato sto on nije htio biti kao vehabije a brat i bratov sin jesu
Pravi ekstremi koji su velika opasnost za sve
Uvijek polazimo od cinjenice da je Allah najmocniji, da se sve desava njegovom voljom, da on moze promijeniti sve ako hoce, pa zasto ljudi stalno za nekoga govore "nevjernik" Allhov neprijatelj, Allahova vjera i slicne gluposti ako to ON moze da promijeni
Ne mozes ti biti Allahov neprijatelj ako to ON ne zeli jer kao sto sam napomenuo sve se desava Njegovom voljom
Covjek sebi toliko iskomplikuje zivot a sve su mu mogucnosti date da uziva

abazaga
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#1003 Post Postao/la abazaga »

A ti abazaga posto si vjernik sta ces na temama kao sto je drkanje i jebatanje
Idem na tim temama zato sto ima dosta muslimana koi neznaju da je to haram.
Moje je da kazem i podsjetim vijernike na to na nacin iskazivanja svoga misljenja na tu temu zbog cega i ovaj forum i postoji a drugome je data slobodna volja hoceli me poslusat ili nece. To je jos jedan dokaz slobodne volje znaci da ja podrzavam izvorni serijatski islam ali kroz svoje komentare se vidi da jasno zelim dat do znanja da mi nesmijeta razlika i drugacije misljenje. Pa nasta bi licio ovaj forum kada bi svi bili istomisljenici nedaj Boze pa to bi bilo strasno. Naprotiv vihore brate meni je Mrki jako drag ja volim jako sa njim da diskutujem a gotovo se u nicemu ne slazemo vijeruj mi vihore da ja jako volim sa Mrkijem da diskutujem on je stariji od mene mislim nije mator nego je koju godinu stariji od mene ima drugacija zivotna iskustva drugacije poglede na zivot i svijet oko sebe dosta stvari sam naucijo uz njega kako i na koji nacin u zivotu realno da se postavim prema nekim ljudima.
A sto se tice misljenja i svadja oko vijere pa je ne svadjam ni sa kjafirima a kamoli sa muslimanima pa nemogu se jaljutiti na Allahovo stvaranje i negovu volju pa to je jadan od imanskih šartova kako ja smijem u to dirati. ali isto tako imam prava podsjećati ljude i objasnjavati ne da bih ga okrenuo jer sam svijestan da samo Allah to moze, nego pokusavam da objasnim da me ljudi razumiju a ne da me mrze ja sam musliman amusliman ne mrzi nikoga.

Sada cu ti navesti jedan primjer klanjam ti ja u safu sa Izvornim muslimanom i poslije namaza veli on meni oštro i srdito.
Zasto ne pustis bradu da ti izraste?? Izgledas kao žena.
Ja mu nato odgovorim. Ja se moram brijati zato sto sam pekar i bavim se proizvodnjom hrane neima smisla sa tolikom bradom da radim takav posao, mogu ali moram nosit masku a maska mi smijeta i tesko disem.
A to sto ja tebi izgledam bez brade kao zena to je tvoj problem.
I ti klanjas kao zena ali to nije moj problem.
Joj sto se naljutijo na mene strasno. to je totalna greska kod tog covijeka.
Poslije toga isto se sve desi ali drugi je bijo i on meni kaze. Brate sto ne pustis malo bradu kakvu takvu da se razlikujemo od nevijernika na neki nacin bilo bi lijepo i pohvalno slijediti sunet ko moze naravno.
E njemu sam odgovorijo, Brate moj pustijo bih je sutra kad bih mogao jer lijepo mi brada stoji ali nemogu zbog toga i toga.
Znaci stvar je u tome kako se ko postavi, ako na sve strane pljuju po izvornim muslimanima i ja sutra pustim bradu i skratim nogavice svi ce da me vrijedjaju, mene koi svake godine koljem kurban i pola dajem muslimanskoj a pola nemuslimanskoj sirotinji a kamoli da nepricam sa svoim bratom pa sa tobom se Vihore nebi tako posvadjao sto te ne poznajem fakticki, jer mene neko treba da pljuje zbog toga????
To hocu da kazem da svuda ima i dobrih i losih ama za mene je svaki dobar na svoj nacin samo mu treba naci put do njegove dobrote trebamo se i mi sami prilagoditi nekome u granicama naših kriterijuma.
e zato smo ovde da diskutujemo da ovo i drugi citaju i posjetioci ne samo clanovi.
To je sustina mog prisustva ovdije a ne da tijeram bes u drugome.

A što se tice psovanja to su pravila foruma i to se nesmije raditi sloboda pisanja u domenu psovki nije dozvoljena ovdije jer postoji mugucnost da budes banovan sto ja nebih volijo jer si jako dobar sagovornik.
I jos jedan mali savijet od mene ako hoces prihvati ako neces nemoras tvoja je volja.
Vidis ja imam prijatelje koi su srbi i madjari i rumuni i slivaci itd, itd zivim u visenacijonalnoj sredini.
I kada srbin pocne psovati ja mu kazem, ooo vidi vidi cim se iznerviras ti progovori maternjim jezikom svaka cast bas lijepo od tebe vidise da dajes lijep primjer svojem narodu.
a kada neki drugi psuje a nije srbin ja ga pitam jeli jer tebi neki Srbin u familiji?? (iako znam da nije)
Zato nemoj me podsjecati na srbina zalim da se u tom smislu promijenis kao i oni. jer svima zelim dobro.
Ne ide vihore psovanje uz tebe jer si veoma inteligentan i nikako ti to ne prilici.
Ja samo mogu ovdije napisati ono sto mislim i sto zelim drugome ali nikako netjerati nekoga na ono sto ja zelim, samo zato sto nesmijem ici protiv Allahovog stvaranja to mi vijera brani erme sada razumijes.
Ja sam ovdije toliko napisao inakucao se po tastaturi samo da bi koliko toliko ti bijo bolji iako si inace dobar covijek ali da budes bolji i od mene a mozda i jesi i ako jesi nekasi i budi i od toga jos bolji.
tolikod mene hajd prsti me zabole od pisanja.
sellam.
Zadnja izmjena: abazaga, dana/u 09 Dec 2011 13:04, ukupno mijenjano 2 puta.

abazaga
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#1004 Post Postao/la abazaga »

Mrki62 je napisao/la:
abazaga je napisao/la:
Ne, ne kontaš ti mene, ima muslimanki velika većina na području bivše Yu koja se ne pokriva - dakle, hodaju gologlave.
E sad, vehabijina žena se ne želi rastati od muža već samo želi biti kao i većina žena - gologlava.
[laugh.gif] joj mrki brate znas da uvijes stvari daj navedi mi bilo koju zenu od vehabije koja bi tako nesto pozeljela??
znam ja na sta ciljas i tipujes ali nisi u pravu ali hajde cijenim tvoje misljenje sigurno ima neki kreten koi bi tada istukao zenu ali takvih ima i medju albancima iz mog kraja u makedoniji olala sta sve ne rade zenama a nisu vehabije.

selma24
Moderator
Moderator

#1005 Post Postao/la selma24 »

Mrki62 je napisao/la: A šta ako se preko noći vehabijina žena odluči da neće da se drži vjerskih obaveza - jel to kod vehabija moguće il nije ?
[muzikafo1.gif]
Razvedu se,on sebi ona sebi,Covjek nadze sebi drugu ozeni se sa zenom koja ce postovat sve bilo to u vezi vehabija ili islama! Bar tako rade ovih koje ja poznajem za sve ostalo ja neznam sta i kako rade!
slika

Odgovori