Ok, nego ja se sad ne¹to sjeti ,....... pa postoje mje¹oviti brakovi : mu¹ko ¾ivi sa ¾enskom ,....... znaèi da je mije¹anoekranka je napisao/la:Paz rekao si sustinu ,a u zezanju ima istine
Stav vjera po pitanju-mješoviti brakovi
Evo da vas pitam nesto svi vi koji tvrdite da ste muslimani vama su upucena pitanja.
Znate li sta znaci Islam? Klanjate li 5 vakti? da neidem dalje jer mislim da mnogi nisu ni preko ovoga presli. Zasto govorite da drugi ljudi pogresno tumace vjeru? Dali ste sebe ikad pitali da mozda vi pogresno shvatate vjeru a tumaciti pa to i nesmijete jer niste studirali Islam?
Na mnoga vasa pitanja dobitce te odogovor u knjigama: "Zapeèeæeni d¾ennetski napitak" i "Poslanici i njigovi narodi, poruke i pouke".
Muhammed sallallahu alejhi ve sellem je Allahovo poslanik u to nema sumnje.
Brojne mudzize (cuda) koja je ucinio je samo jedan mali dio sto dokazuje njegovu poslanicu. Njemu je nudzeno bogatsvo, i kraljevstvo nad arapima i sve druge blagodati znaci mogao je biti vladar svih arapa ali je odbio jer su trazili da prestane sa objavom i da prihavti njihova bozanstva.
Islam je jedina vjera koja poziva u Bozije jedinstvo sve druge se nazivaju po imenima ljudi. Nespominje se nijedna vjera po imenu u svetim knjigama prije Kur'ana do je dovoljan dokaz za one koji razmisljaju da je Islam prava vjera i da nije izmisljotinja kao druge.
Znate li sta znaci Islam? Klanjate li 5 vakti? da neidem dalje jer mislim da mnogi nisu ni preko ovoga presli. Zasto govorite da drugi ljudi pogresno tumace vjeru? Dali ste sebe ikad pitali da mozda vi pogresno shvatate vjeru a tumaciti pa to i nesmijete jer niste studirali Islam?
Na mnoga vasa pitanja dobitce te odogovor u knjigama: "Zapeèeæeni d¾ennetski napitak" i "Poslanici i njigovi narodi, poruke i pouke".
Muhammed sallallahu alejhi ve sellem je Allahovo poslanik u to nema sumnje.
Brojne mudzize (cuda) koja je ucinio je samo jedan mali dio sto dokazuje njegovu poslanicu. Njemu je nudzeno bogatsvo, i kraljevstvo nad arapima i sve druge blagodati znaci mogao je biti vladar svih arapa ali je odbio jer su trazili da prestane sa objavom i da prihavti njihova bozanstva.
Islam je jedina vjera koja poziva u Bozije jedinstvo sve druge se nazivaju po imenima ljudi. Nespominje se nijedna vjera po imenu u svetim knjigama prije Kur'ana do je dovoljan dokaz za one koji razmisljaju da je Islam prava vjera i da nije izmisljotinja kao druge.
Ko nema lijepog odgoja i vladanja nema ni znanja.
Musliman je relativna stvar .Herakles je napisao/la:Evo da vas pitam nesto svi vi koji tvrdite da ste muslimani vama su upucena pitanja..
Nemo¾e¹ sebe ni sa kim stavljati u isti rang .
Jedno je deklarisati se na popisu a drugo je uistinu biti vjernik ( musliman ) - a takvih je malo !
Koji islam ? Èije ¹koleHerakles je napisao/la: Znate li sta znaci Islam? Klanjate li 5 vakti? da neidem dalje jer mislim da mnogi nisu ni preko ovoga presli. Zasto govorite da drugi ljudi pogresno tumace vjeru? Dali ste sebe ikad pitali da mozda vi pogresno shvatate vjeru a tumaciti pa to i nesmijete jer niste studirali Islam?
Jel islam uistinu samo onakav kakav si ti uèio
Islam je razjedinjen , dakle nije jedinstven !
Eto , vjerovatno si èuo za hadis koji govori o 73 sekte ,..... to ti sve ka¾e .
Pogledaj kakav je trenutno islam u BiH - sve æe ti biti jasno .
A ti ako misli¹ da si vjernik - brzo æu te uvjeriti da nisi
Vidi¹ , nema knjige u kojoj postoje svi odgovoriHerakles je napisao/la: Na mnoga vasa pitanja dobitce te odogovor u knjigama: "Zapeèeæeni d¾ennetski napitak" i "Poslanici i njigovi narodi, poruke i pouke"..
Da, on je Pejgamber samo za one koji vjeruju u njega a npr za Bude nije - jel takoHerakles je napisao/la: Muhammed sallallahu alejhi ve sellem je Allahovo poslanik u to nema sumnje..
Mud¾ize ?Herakles je napisao/la: Brojne mudzize (cuda) koja je ucinio je samo jedan mali dio sto dokazuje njegovu poslanicu. Njemu je nudzeno bogatsvo, i kraljevstvo nad arapima i sve druge blagodati znaci mogao je biti vladar svih arapa ali je odbio jer su trazili da prestane sa objavom i da prihavti njihova bozanstva.
Jel i to da je o¾enio curicu od 9 godina i imao sexualne odnose s njom ?
A kraljevstvo , da li je htio ili ne - to ne znamo , to su predpostavke.
Vidi¹ , ja ti spomenu hadis o sektama - to znaèi da tvoja reèenica o jedinstvu ne stoji [-XHerakles je napisao/la: Islam je jedina vjera koja poziva u Bozije jedinstvo sve druge se nazivaju po imenima ljudi. Nespominje se nijedna vjera po imenu u svetim knjigama prije Kur'ana do je dovoljan dokaz za one koji razmisljaju da je Islam prava vjera i da nije izmisljotinja kao druge.
Sve to ¹to navodi¹ je u islamskim knjigama a jesil siguran da je i u drugim
Slabe si ti pameti momak. Islam je jedan a drugo su muslimani i njihov cejf.
Ti navodis hadise koji tebi pasu a nenavodis druge, znaci ti uzimas sta tebi pase. Nemoj se onda cuditi sto vas ima takvih u BiH.
Cuj, ovo ti sebi dajes za pravo da kazes dali sam ja dobar ili los vjernik. eeeeeee
samo cekaj sudnji dan kad te pred Allaha dovedem i kazem vidi sto se ovaj pravio pametniji od Tebe Allahu.
Merjem majka Isa'a (a.s.) je rodila Isa'a u 15. godini. I sta sad po cijim zakonima cemo se igrati, ljudskim ili Bozijim, kolik ja znam zena postaje kad dobije hajz/mjeseceno krvarenje.
Ti navodis hadise koji tebi pasu a nenavodis druge, znaci ti uzimas sta tebi pase. Nemoj se onda cuditi sto vas ima takvih u BiH.
Cuj, ovo ti sebi dajes za pravo da kazes dali sam ja dobar ili los vjernik. eeeeeee
samo cekaj sudnji dan kad te pred Allaha dovedem i kazem vidi sto se ovaj pravio pametniji od Tebe Allahu.
Merjem majka Isa'a (a.s.) je rodila Isa'a u 15. godini. I sta sad po cijim zakonima cemo se igrati, ljudskim ili Bozijim, kolik ja znam zena postaje kad dobije hajz/mjeseceno krvarenje.
Ja navodim hadise koji postoje a ne koje sam ja izmislio a ti argumente daje¹ kakve tebi pa¹u - kao ovajAbu_Haqq je napisao/la:Slabe si ti pameti momak. Islam je jedan a drugo su muslimani i njihov cejf.
Dakle , po èemu to ti ustanovi¹ ko je vjernik a ko ne.Abu_Haqq je napisao/la:Kako da nije i poslanik je kleo nevjernike!
Pitao sam te jesil vjernik i bude¹ li odgovarao na moja pitanja ja æu ti dokazati da nisi ba¹ neki vjernik
Avatar mijenjam sutra , jer na poslu ne smijem pu¹iti .Abu_Haqq je napisao/la:pa zna se da krscani i zidovi su kafiri sta se tu treba pricati dalje.
tebi bi bilo bolje da pogledas na sebe, a ne na vehabije koji se trude da slijede vjeru. oni barem klanjaju i svjedoce da nema drugog gospodara osim Allaha.
a taj avatar ti zaista nedaje pravo da pricas o islamu!!!
Good Bye
A ¹to se tièe vehabija ccccccccccc , po tvom ispada da samo vehabije klanjaju i svjedoce da nema drugog gospodara osim Allaha ?
Hej , da nisi i ti propu¹io :biggrin:
Koliko ima mezheba i kojem mezhebu BiH muslimani pripadamo a o kojem ti mezhebu govori¹ - de se malo saberi , de , nije ti jo¹ kasno
- Merima_14_sa
- Pocetnik
merima ima tema tamo mozes procitati i kometarisati o njima
Klikni: http://www.bol-chat.de/modules.php?name ... dcff91f472
Klikni: http://www.bol-chat.de/modules.php?name ... dcff91f472
- Bebuskaa
- Svakodnevni prolaznik
Mjesoviti brakovi ..nije lako...malo koji brak da izadje kako treba,,vecina ih se preda drugoj vjeri zaboravi svoju a to su vecinom zene.....ovo kazem jer znam ih par ....zena uzela od muza vjeru a ona je muslimanka,ali sada nije jer je presla u drugu vjeru.....ako bi da joj brak opstane,,i djeca su joj vec odrasla ali nose krst na vratu....tesko... :huh:
Bebuskaa je napisao/la:Mjesoviti brakovi ..nije lako...malo koji brak da izadje kako treba,,vecina ih se preda drugoj vjeri zaboravi svoju a to su vecinom zene.....ovo kazem jer znam ih par ....zena uzela od muza vjeru a ona je muslimanka,ali sada nije jer je presla u drugu vjeru.....ako bi da joj brak opstane,,i djeca su joj vec odrasla ali nose krst na vratu....tesko... :huh:
=D>
Ko nema lijepog odgoja i vladanja nema ni znanja.