Ba¹ me zanima odakle si ti to pokupio ?Dzevad79 je napisao/la:U Islam se mora poozivat. Zar nije na ovaj put bolje nego na put Dzihada?6) Zene se po Islamu trebaju pokrivat i objavljeno je u Islamu. Ali znam da se nas narod toga boji. Sta se tice pokrivanja do ociju: i to nije bilo rijetko u Muhammedovo a.s. doba. Dozvoljeno je zeni da otkrije ruke i lice. Ali smije to i pokrit. Quaradawi kaze, da bi bilo u zapadnim zemljama preporuceno, zene da pokrivaju i lica, jer nevjernici nisu kao muslimani. Volu oni zagledat, pa makar i bila postena muslimanka. Musliman nebi pokrivenu zenu gledo ili se udvaro nego ce oborit pogled.7) Sta se tice pojavljena ovog pokreta na nasim podrucjima: tu cu istovremenu i IKU odgovorit, odkad se to praktikuje kod nas? Samo jedan primjer: Culi ste svi za zmaja od Bosne? (Husein-kapetan Gradascevic) pogledajte na Google njegovu sliku. I on je imo bradu. I nekada se nosila bradu u cijelom islamskom ummetu, pa cak i kod nas. Nego od kad se ne nosi brada? To bi trebalo biti pitanje. Janjicarima je bilo zabranjeno nositi bradu, samo brkove. To cete naci u leksikonu i po tome mozete vidjet da je bilo uobicajeno nosenje brade. Sta se tice prakse vjerovanja “takozvanih vehabija”: nema nista sto su oni novo ubacili u vjeru. Sve je po Kuranu i Sunnetu. Nego pitanje je: odkad se praktikuje ova vrsta Islama na Balkana sto je nama poznata? To sto smo mi? Prije Hodze nisu nosili nevjernivki simbol kravate. Nisu se brijali. Nisu uzimali para za ucenje Jasinja ili drugih duznost, koju bi trebale bit bezplatne. Nemojte pogresno shvatit u vezi kravate, i ja je stavljam ponekad, ali je to isti primjer kao sa bradom. Samo sto je brado Sunnet, a ponekim cak i vadzib. Jevreji su u Resulovo vrijeme nosili isto brade. On je reko “Razlikujte se od njih, kratite brkove”. Nasi danas krate brade a pustaju brkove. Odkad je to? To je doslo u vrijeme, kad su pocele Osmanlije da slabe, i kad je dolsa Austro-ugarska u Bosnu i kasnije 1 i 2 svijetski rat i kasnije komunizam. Dobro je i hvala Allahu, sto nam je to od Islama ostala sto nam je ostala. Svaka cast i nasem narodu sto su ocuvali. Ali nemojte se bunit protiv ljudi, koji pokusavaju vratit Islamu originalitet. Vidim da ste svi skrti na Islam, kao sto nam se propisuje (nedajte Islam!) i nezeli niko od nas neke sekte ili falsifikovanje nase vjere. I ja sam uz vas i nisam vehabija, ali ljudi ne postije vehabije, to ja samo rijec. Ako nekog procijenite, morate ga prvo analizirat. I Doktor nemoze samo lupit: “Vi gospodine imate tumor u glavi, jer vas boli glava”, a pacijent: “izvinite, ali mene boli noga, a ne glava!”. Znaci bilo bi fer, sa nekim od njih popricat i cut sta imaju kazat. Pa ako vidite neko kontradiktirnost sa Islamom, onda opominjite. Nije fino samo nagadjat, ovaj je placenik, ovaj spijun, ovaj sektas. To je potvora. Samo je opomena na lijep nacin: Muhammed kaze: “ako musliman kaze o svom bratu da je kafir, jedan od njih jeste sigurno”. Znaci ako onaj nije kafir, onda je ovaj drugi, sto je reko za njega da je kafir. Zato opominjem na lijep nacin i nemojte mi zamjerit, cuvajte se takvih rijeci kao Sektas ili vehabija. Stime se indirektno kaze, da su braca sa bradama na pogresnom putu, dakle kafiri nevjerenici. Tesko onome na sudnjem danu, ako taj bradonja nije kafir. Morat cemo raspolagat racune zbog nasih rijeci. Ostavimo ovu temu, nek svako vjeruje ili nevjeruje kako hoce. Dali je neko placenik ili nije, to mi prosti ljudi necemo na ovom svijetu nikad saznat. Molim Allaha da nas svija sacuva od zabludi, novotarija, sekti, potvaranja i danas uputi na pravi put dini Islama i da nam oprosti grijehe. Molim Allaha da pomogne nasoj braci i sestrima gdje god se nalaze i u kojim kusnjima bili, molim Allaha da pomogne i olaksa stanje muslimana u Iraku, Palestini, Ceceniji, Afganistanu, Guantanamo, Malejsiji, Indoneziji i Indiji. Amin
Ne mije¹aj jabuke sa kru¹kama ako ne zna¹ ¹ta je ¹ta.
Tu je mnogo ¹ta napisanog u tvom postu , pa tako i u vezi sa Huseinom kapetanom Grada¹èeviæem.
On je bio za BiH a ne za islam, on se borio protiv pokoravanju Osmanlijama - dana¹njim Turcima.
Pomkinje se Muhamed a. s. i njegovo vrijeme , .................. jel ti zna¹ da je taj isti Muhamed a.s. o¾enio curicu od 9 godina i imao sa njom odnose ?
©ta bi to neko danas bio kad bi dobesedno slijedio njega i o¾enio curicu od 9 godina - pita¹ li se sad ?
Odgovor je pedofil.
Amid¾a od Muhameda a.s. uop¹te nije bio pre¹ao na islam ,........................ itd. itd .,...................... to je ta razdvojenost i mi sad trebamo na slijepo da slijedimo vehabije , ma nemoj.
Zna¹ li ti da bi oni da su na vlasti na¹a mezarlja sravnali sa zemljom , jer ni¹ani ne smiju biti na mezarlju, ............. tehvidi se ne bi primjenjivali , mevludi,...........