Vjeru veæina nosi u sebi. Religije su problem. Vjera u Boga i pripadnost religiji nisu jedno. Veæina ljudi se ve¾e za religiju, a ne ono ¹to osjeæa u sebi. To je, mislim, jer si skoro uvijek "sigurniji" u grupi istih, nego sam.
Brakovi mogu uspjevati i izmeðu raznih religija, ali sve zavisi od vjere koju neko nosi u sebi. Obièno ne uspjevaju...sami zakljuèite zbog èega.
Vaznost vere/nacionalosti u ljubav
Èitajuæi ove komentare , dolazim do zakljuèka da su pojedini oti¹li tako daleko sa opsjednuto¹æu sa vjerom , da glava boli .
©ta je vjera ? Jeste li je vi izabrali ili vam je utuvljena u glavu od malena ?
Imate li mozak svoj ili neki tuði , koji neko sa daljinskim upravlja - onako kako mu se ku*ac digne ? !
Poznavajuæi i prouèavajuæi islam , mogu vam sa sigurno¹æu tvrditi da je sam Muhamed a.s. bio o¾enjen jednom ¾enom koja je nosila ime MARIJA i nije prihvatila islam !!!!!!!!
Èak ni sva Muhamedova a.s. rodbina nisu bili pripadnici islama - ¹to znaèi ; neki jesu , neki nisu .
Ljudi moji partnera birajte sami a ne zbog neèijeg utjecaja, ne zaboravite da partnera birate za sebe a ne za drugoga.
Niti sam ja ocu birao ¾enu - niti smije otac meni , to je moje pravilo a za druge ne znam , niti razumijem.
Vjeru ostavite samo za sebe , vjeruj zbog sebe a ne zbog kom¹ije ili ne znam koga.
Sam sam mi¹ljenja da svaku vjeru treba zabraniti - do punoljetnosti , pa tek onda nek se svako odluèi ; vjerovati ili ne vjerovati i koje religije biti .
Sve ovo je pod prisilom.
Imate li mozak svoj ili neki tuði , koji neko sa daljinskim upravlja - onako kako mu se ku*ac digne ? !
Poznavajuæi i prouèavajuæi islam , mogu vam sa sigurno¹æu tvrditi da je sam Muhamed a.s. bio o¾enjen jednom ¾enom koja je nosila ime MARIJA i nije prihvatila islam !!!!!!!!
Èak ni sva Muhamedova a.s. rodbina nisu bili pripadnici islama - ¹to znaèi ; neki jesu , neki nisu .
Ljudi moji partnera birajte sami a ne zbog neèijeg utjecaja, ne zaboravite da partnera birate za sebe a ne za drugoga.
Niti sam ja ocu birao ¾enu - niti smije otac meni , to je moje pravilo a za druge ne znam , niti razumijem.
Vjeru ostavite samo za sebe , vjeruj zbog sebe a ne zbog kom¹ije ili ne znam koga.
Sam sam mi¹ljenja da svaku vjeru treba zabraniti - do punoljetnosti , pa tek onda nek se svako odluèi ; vjerovati ili ne vjerovati i koje religije biti .
Sve ovo je pod prisilom.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Dobro si to rekao, a dobro je biti dobro ¹kolovan,........................ samo to nam svima ne uspijeva - tako i pri odabiru partnera/kemjesec je napisao/la:Tvoj post vrijedan da se opet spomene htjeo sam reci da imam prijatelje iz mjesanih brakova uvijek mi ka¾u trebas naci curu svoje vjere upravo zato treba poslusati savjet takvih ljudi jer oni su odrasli u toj sredini nikoga nekosta poslusati savjet ali pogreska kostaBetty je napisao/la:Vjeru veæina nosi u sebi. Religije su problem. Vjera u Boga i pripadnost religiji nisu jedno. Veæina ljudi se ve¾e za religiju, a ne ono ¹to osjeæa u sebi. To je, mislim, jer si skoro uvijek "sigurniji" u grupi istih, nego sam.
Brakovi mogu uspjevati i izmeðu raznih religija, ali sve zavisi od vjere koju neko nosi u sebi. Obièno ne uspjevaju...sami zakljuèite zbog èega.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

mrki62 je napisao/la:Èitajuæi ove komentare , dolazim do zakljuèka da su pojedini oti¹li tako daleko sa opsjednuto¹æu sa vjerom , da glava boli .
Sve ovo je pod prisilom.
Treba li da ponovo ovo prepisem?