Poznajete li druge religije?................................
- belly_dancer
- Zvijezda foruma
da znam ih par..bila sam u kuvajtu sa tatom pa znam dosta o Islamu i jako me interesira,divno nesta.zatim znam dosta Baptista..zanimljivi ljudi,malo caknuti ali su simpa..nisu me se previse dojmili,al ok..zatim imam zivi uzorak mormona tu kod kuce,mama mi se krstila u americi dok smo bili kod dide..divni su mi oni..ne kazem zbog mame,nego zbog ovih misionara sta dolaze u RH,totalno su druzeljubivi,nenametljivi i dragi..to su muskarci i zene od 19-25/6/7 godina..znam i nekoliko zidova,a jako sam dobra sa blizancima zidovima koji zive preko puta moje seke..isto ok ljudi..znam 2-3 budista i nekoliko ljudi Ying-Yang-a..zanimljivi su mi i oni..jako su pametni,vole razmisljat,i ne boje se rec ono sta misle..
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..
Dok sam bila dole u Bosni upoznala sam 4 religije.....i ulazila sam i u djamiju i u obadvije crkve....
1 muslimansku
2.katolicku
3.pravoslavnu
4. jevreje
Kada sam dosla u Evropu upoznala sam jos religoja sto misam znala niti da postoje,,,,a to:
! muslimani sijti ili siti
2 evangeliste..tj protestante
3 ezidise...sirijance...oni nevjeruju u boga.....
4. kurde
i jos druge.....!!!
1 muslimansku
2.katolicku
3.pravoslavnu
4. jevreje
Kada sam dosla u Evropu upoznala sam jos religoja sto misam znala niti da postoje,,,,a to:
! muslimani sijti ili siti
2 evangeliste..tj protestante
3 ezidise...sirijance...oni nevjeruju u boga.....
4. kurde
i jos druge.....!!!
Namjerno si pogrije¹ila :ballbounce:Zmixa je napisao/la:Znam dovoljno o svakoj!
Judeizam, Budizam, Pravoslavlje (Hriscanstvo), Rimokatolicanstvo (Hriscanstvo), Islam... te cetri najbitnije!
Namerno sam ih poredjala po godinama kako je koja nastala da ne bi bilo zabune!!! :biggrin:
Rimokatolièka je prije a Pravoslavlje se pojavljuje tek u 11 stoljeæu
Ovaj kalendar po kojem smo i Novu godinu doèekali se zove Gregorijanski kalendar - po papi Gregoru ( danas je 2008 godina )
a u Pravoslavlju je Julijanski kalendar po Juliju Cezaru ( on ga je napravio )
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

- belly_dancer
- Zvijezda foruma
- im_ex
- Velicanstvo Foruma
Blizi se Uskrs ... zao mi je sto nisam u prilici, u kojoj sam bivala u zadnje dvije godine, da sam kuci, u BiH, da mojoj prekoputa komsinici, katolkinji, od srca cestitam najveci katolicki praznik
Starija je to zena ... zena koja radije komunicira sa polijepo mladjom rajom od sebe ... zena koju je zaista lijepo imati za komsinicu.
Nikad nisam jela bolju baklavu od te koju ona za Uskrs pravi ... eh ... bas mi je zao sto nisam kuci.
Ovom prilikom vec sada upucujem iskrene cestitke pravim vjernicima povodom nadolazeceg, velikog katolickog praznika.

Starija je to zena ... zena koja radije komunicira sa polijepo mladjom rajom od sebe ... zena koju je zaista lijepo imati za komsinicu.
Nikad nisam jela bolju baklavu od te koju ona za Uskrs pravi ... eh ... bas mi je zao sto nisam kuci.
Ovom prilikom vec sada upucujem iskrene cestitke pravim vjernicima povodom nadolazeceg, velikog katolickog praznika.