uf..danas je to zauvijek relativno..nisam zadovoljna sa tim,kao jos masa cura..decke drukcije odgajaju a i cure,sve su puno slobodniji..ludi i raspusteniji..neznam samo di je pamet tim roditeljima..
a brak..neznam..zvuci komplicirano..neznam ni sama kako cu se jednog dana nositi sa prljavim carapama i sudem..zbilja,nije mi do toga..a s druge strane,zbilja volim svog dragog..
Brak samo za neko vrijeme?
- belly_dancer
- Zvijezda foruma
- belly_dancer
- Zvijezda foruma
e garava,to je dobro kad on oce pomoc..i da nekako se podrazumjeva da je zenska za te stvari preodredena,ali ipak kako muski govore za sebe da su glava kuce,mislim da bi se i oni magli ipak oko nekih laksih stvari potrudit..jer ipak ko voli svoju zenu sve ce napravit da joj olaksa.. 

..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..
Zao mi je sto na ovu temu necu moci mnogo da kazem,nemam braka iza sebe,a izgleda i ne priblizava se bjezi od mene ko djavo od krsta [smilie=to funny.gif]
ja bih svim momcima i djevojkama preporucila,znam sad bi me da mogu mnogi kamenovali za ove dvije rijeci,pogotovi oni koji se kunu u vjecnu ljubav,svetu i pravu bla bla bla
LJUDI NE ULAZITE U BRAK BEZ PREDBRACNOG UGOVORA,
ja bih svim momcima i djevojkama preporucila,znam sad bi me da mogu mnogi kamenovali za ove dvije rijeci,pogotovi oni koji se kunu u vjecnu ljubav,svetu i pravu bla bla bla
LJUDI NE ULAZITE U BRAK BEZ PREDBRACNOG UGOVORA,
- belly_dancer
- Zvijezda foruma
- belly_dancer
- Zvijezda foruma
nije sada da se hvalim ali imam zbilja odlicnog decka i ruku bi u vatru dala za njega-prije nego za neke menijos blize osobe..ali jednostavno se bojim kada cujem kako se zene pate sa svakakim idiotima.. :huh:
mnogi od primjera su bili najbolji decki ikad ali u braku postali djubrad..i sta sad da mislim..et! :huh:
mnogi od primjera su bili najbolji decki ikad ali u braku postali djubrad..i sta sad da mislim..et! :huh:
..dobro je kad u životu nekoga voliš,neko te voli..
- Tourniquet
- Zvijezda na usponu
- Lokacija: Cuvaj me Boze, prijatelja, jer se neprijatelja cuvam sam..
Izgleda da ovaj odaziv muskih ovdje sve govori...
Sto ova gore rece... Izgleda da mi bjezimo od toga
a ne brak od nas
...(mislim na muske)
Nisam u braku, nadam se biti nekad.. Danas je nekako tesko naci fin i skladan brak, i sto rece belly, iznenadis se previshe kod nekih ljudi... Ucini nesto sto nikad ne bi ocekivali da uradi..
Tako da se stim nikad ne moze biti siguran.. Mozda bi donekle bilo rijesenje da se zivi prije braka da se upozna, ali opet...Ne mislim da je to isto..
AL najbitnije je da se ne zuri i da se ne ulazi u brak ni iz kakvih drugih razloga osim iz ljubavi..
I treba naci osobu koja ti odgovara, i sa kojom mozes uvijek razgovarat bez obzira na situaciju u kojoj si..
A ti poslovi. PA to se sve danas da prepoloviti, a ionako, mislim da danas nema toliko velikih porodica, uglavnom cim se uzmu idu na stan ili slicno, tako da i ako ima sudja i slicnog to je samo od njih dvoje i eventualno djeca kad dodju...
Vjerujem da je prije bilo drugacije kad su bile po 2 ili 3 generacije u jednoj kuci... E onda zeznuto...
a i danas za sve skoro imaju aparati.. tako da samo ubaci i pere
....nije to razlog da se bjezi od braka ...

Sto ova gore rece... Izgleda da mi bjezimo od toga

Nisam u braku, nadam se biti nekad.. Danas je nekako tesko naci fin i skladan brak, i sto rece belly, iznenadis se previshe kod nekih ljudi... Ucini nesto sto nikad ne bi ocekivali da uradi..
Tako da se stim nikad ne moze biti siguran.. Mozda bi donekle bilo rijesenje da se zivi prije braka da se upozna, ali opet...Ne mislim da je to isto..
AL najbitnije je da se ne zuri i da se ne ulazi u brak ni iz kakvih drugih razloga osim iz ljubavi..
I treba naci osobu koja ti odgovara, i sa kojom mozes uvijek razgovarat bez obzira na situaciju u kojoj si..
A ti poslovi. PA to se sve danas da prepoloviti, a ionako, mislim da danas nema toliko velikih porodica, uglavnom cim se uzmu idu na stan ili slicno, tako da i ako ima sudja i slicnog to je samo od njih dvoje i eventualno djeca kad dodju...
Vjerujem da je prije bilo drugacije kad su bile po 2 ili 3 generacije u jednoj kuci... E onda zeznuto...
a i danas za sve skoro imaju aparati.. tako da samo ubaci i pere

Ljudi treba prvo osjetiti slast ¾ivota pa onda razmi¹ljati o braku...
Znam primjera gdje se uzmu sa 18 god a èovjek nije pro¹ao ni¹ta u ¾ivotu e onda problema u braku...
Naravno o tome treba razmi¹ljati ali ne svaki dan razbijati glavu s tim ja sam planirao sa 28 ili 29 god do tada æu se valjda zadovoljiti s momaèkim ¾ivotom i onda kad se skrasim znam da sam se skrasio...
Iskreno ne tra¾im brak iz ljubavi jer sam imao skoro curu koju sam na neki naèin volio ali to je bilo ludo skroz,blentavo oca mi to nije za ¾enidbe jo¹ ni za sto god...
Bolje manje ljubavi a vi¹e jedinstva,sloge i razumijevanja,nego puno ljubavi i puno nesloge... :inlove:
Znam primjera gdje se uzmu sa 18 god a èovjek nije pro¹ao ni¹ta u ¾ivotu e onda problema u braku...
Naravno o tome treba razmi¹ljati ali ne svaki dan razbijati glavu s tim ja sam planirao sa 28 ili 29 god do tada æu se valjda zadovoljiti s momaèkim ¾ivotom i onda kad se skrasim znam da sam se skrasio...

Iskreno ne tra¾im brak iz ljubavi jer sam imao skoro curu koju sam na neki naèin volio ali to je bilo ludo skroz,blentavo oca mi to nije za ¾enidbe jo¹ ni za sto god...
Bolje manje ljubavi a vi¹e jedinstva,sloge i razumijevanja,nego puno ljubavi i puno nesloge... :inlove:
Nisi u pravu uopste...jer za moj pojam brak bez ljubavi.... je bez ukusa mirisa i boje....Ako mislis da nisam u pravu pitaj druge koji imaju to iskustvo... :baa:Danjel je napisao/la:Ljudi treba prvo osjetiti slast ¾ivota pa onda razmi¹ljati o braku...
Naravno o tome treba razmi¹ljati ali ne svaki dan razbijati glavu s tim ja sam planirao sa 28 ili 29 god do tada æu se valjda zadovoljiti s momaèkim ¾ivotom i onda kad se skrasim znam da sam se skrasio...![]()
Vjeruj ..da se nikada nebih vezala sa nekim prema kome neosjecam nista... Pa sa tim covjekom treba djeliti krevet biti dio njega .... :baa:
Ako ima puno ljubavi...tu i kada nemas nista...bude ti lijepo i neosjetis nedostatak nicega.... :baa: