ja sam s tim prvi put prije jednu pola godine dosao u dodir. mama od jarana se bavi sa Reiki. to nisam znao dok se nismo nesto zapricali oko meditacija. zvucalo je jako interesantno. Reiki se uglavnom moze koristiti za sve. ona se s tim bavi vec deset godina. pomogla je mnogim osobama. jednu je bebu izlijecila od dermatitisa, kojoj ni doktori nisu mogli pomoci. posto me je jako zanimalo, htio sam vise da saznam o tome. u biti se radi o protocnoj energiji u nama tj. protocnim kanalima. ako smo npr. cesto depresivni, tuzni ili u stresu, ti kanali se zastopaju. tako da energija ne moze proticati normalno. posto sam toliko bio zainteresovan ponudila mi je jednu besplatnu sjednicu, pa cu vam ukratko opisati kako se to odvilo.
legao sam na lezaljku, bas kao kod doktora. namazala mi je sljepocnice i celo nekim mirisavim uljem za bolji prijem/protok energije. pustila je tihu muziku(zvukovi kitova u moru, te kineske melodije) za opustanje. ja sam morao zaklopiti oci i opustiti se skroz. pokusao sam uz zvuke muzike da se opustim, da se zamislim na nekim mjestima koji bi odgovarali toj muzici(eto npr. u moru,prirodi,itd). zatim je stala s moje desne strane i stavila svoje ruke na moja prsa, pa na ruku, nogu, itd. ja sam se toliko opustio da sam kratko i zaspao