Postanak svijeta

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Postanak svijeta

#1 Post Postao/la sabinax »

Hajde malo da i ja postavim, zasto sam tu stavila u religiju...trebala sam u prirodu, ali ajde neka bude...znam da ce najjaci biti vjernici
Koju teoriju zastupate o postanku svijeta onu vjersku da je bog stvorio svjet i ljude, Darwinovu o evoluciji ili pak neku trecu...recimo svemirci i te price?

Meni je najlogicnija Darwinova teorija i sasvim mi je moguce da se neka bica razvijaju u nekom smijeru da se vremenom prilagodavaju i postaju ono sto jesu
Cak su mi i erupcije i kemijski procesi vrlo realni i objasnjivi...
Teorija o bogu i stvaranju od nicega mi nekako ne drzi vodu, ajte vjernici...napadnite, znam da ste jaki u ovom, ali ako moze nesto s dokazima
Kad ti zivot donese limune, uzmi tekilu i sol i nazovi me
slika Make my day!

Bijesanpuz
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#2 Post Postao/la Bijesanpuz »

Ako zelis vjerovati da ti vuces korijene od majmuna pa bujrum :D ...

Naravno ja kao vjernik da vjerujem u Boga i njegovu velicinu i da je on Stvoritelj svega sto je na zemlji i na nebesima..

Dokazi su svuda oko nas.. samo treba ih pogledati... I znati vidjeti..

A vi kazete evolucija '? ... a zasto je onda evolucija odjednom stala ?? Zasto nema vishe pretvaranja u neka druga bica ??

Dajte i vi dokaze Darvinove teorije ??
It's nice to be important but is more important to be nice!
Zivot je samo crtica izmedju dva datuma na nadgrobnoj ploci

vornevljev
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#4 Post Postao/la vornevljev »

BijesanPuz je napisao/la:Ako zelis vjerovati da ti vuces korijene od majmuna pa bujrum :D ...

Naravno ja kao vjernik da vjerujem u Boga i njegovu velicinu i da je on Stvoritelj svega sto je na zemlji i na nebesima..

Dokazi su svuda oko nas.. samo treba ih pogledati... I znati vidjeti..

A vi kazete evolucija '? ... a zasto je onda evolucija odjednom stala ?? Zasto nema vishe pretvaranja u neka druga bica ??

Dajte i vi dokaze Darvinove teorije ??
Mislim nista lièno da se razumijemo,ali dajte vi dokaze za¹to i sad od blata ne nastane èovjek???
U SLUŽBI DOBRA I ZLA

vornevljev
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#7 Post Postao/la vornevljev »

i???
U SLUŽBI DOBRA I ZLA

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#9 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

ekranka1 je napisao/la:kome se cita :D .
@baustelac-de...........

Procitao i najveca propagadna glupost
Pa zna se da sve sto ljudski um nezna da pojasni sebi pripisuje bogu
Tako i vi.. 8)
Prije su ljudi vjerovali da bog stvorio kisu sada to ne tvrde mozda nekada ce se pojasniti i taj bang bang
(PS mislim da je @papaya najbliza istini bang bang-Bum Bum)
Rasprava vodi sta je strarije kokos ili jaje cccccc :P

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#11 Post Postao/la sabinax »

Nemamo problema nikakvih, Hamide....hehehhe smo razgovaramo, nit ste vi (koji zastupate nestanak po bogu) nit mi (evolucijski nastanak) bili tamo kad se svjet stvarao, ali neka logika mi govori, ako vecina sisavaca ima ruke i noge, glavu, mozak, unutrasnje organe...sta nije moguce da ipak vucemo neko porijeklo...ljudski mozak je najrazvijeniji i stoga dolazi to da smo toliko napredovali pa cak razvili i teorije o postanku svijeta, ne znaci time da smo vrijedniji od drugih bica na zemlji, nadmocniji mozda ali vredniji ne....uostalom mislim da taj mozak koji nam je najrazvijeniji ce upravo donjeti i do naseg (i ne samo naseg) nestanka (ratovi, zagadenje, kemijska istrazivanja i sl.) :huh:
slika Make my day!

sabinax
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#13 Post Postao/la sabinax »

baustelac-de je napisao/la:Dali je moguce da je neki arap PRIJE 1430 GOD,koji nije znao ni citati ni pisati,zna da je svijet nastao od nicega,da se kosmos siri,da se mora mjesaju a nedodiruju?Bas me interesuje misljenje ateista o ovome,i nemojte sad opet odgovoriti sa drugim pitanjem!SELAM
Pa mislim da tko god ima malo mozga u glavi, malo slobodnog vremena, netko tko promatra oko sebe razmislja o svemiru o prirodi o ljudima, namecu se pitanja i odgovori. Ono sto nam je neobjasnjivo velimo bog, grmljavina=bog se ljuti, dok naucnici nisu otkrili elektricitet i naboje, priroda je neobjasnjiva ima jos puno stvari koje ne znamo...onih koje cemo saznati a onih koje nikad necemo, ne znaci da je to Bog...a mozda i jeste
slika Make my day!

pasa74
Zvijezda foruma
Zvijezda foruma

#15 Post Postao/la pasa74 »

sabinaX je napisao/la:
baustelac-de je napisao/la:Dali je moguce da je neki arap PRIJE 1430 GOD,koji nije znao ni citati ni pisati,zna da je svijet nastao od nicega,da se kosmos siri,da se mora mjesaju a nedodiruju?Bas me interesuje misljenje ateista o ovome,i nemojte sad opet odgovoriti sa drugim pitanjem!SELAM
Pa mislim da tko god ima malo mozga u glavi, malo slobodnog vremena, netko tko promatra oko sebe razmislja o svemiru o prirodi o ljudima, namecu se pitanja i odgovori. Ono sto nam je neobjasnjivo velimo bog, grmljavina=bog se ljuti, dok naucnici nisu otkrili elektricitet i naboje, priroda je neobjasnjiva ima jos puno stvari koje ne znamo...onih koje cemo saznati a onih koje nikad necemo, ne znaci da je to Bog...a mozda i jeste

ja vjerujem da ti imas puno mozga sabina,postujem te i uvqzavam,ali zasto se ti ne upustis u razmisljanja o svemiru,zivotu,smrti i ne napises barem jednu malu brosuru.....nije nista cudno sto ljudi nisu znali objasniti grmljavinu,munje,gromove...sto su to pripisali bogu?mislis li da se te stvari desavaju tek tako,same od sebe ili postoji nesto sto ih inicira?
zar nije cudna cinjenica da je u kuranu koji je objavljen prije 1400 godina,objavljeno da spol dijeteta zavisi od muskarca-oca-,a da je sve do skora napredna nauka tvrdila suprotno i da je tek prije nekog vremena i nauka dosla do toga da spol dijeteta zaista zavisi od oca.....
mislis li da je Muhamed A.S bio tolikio inteligentan ili mu je ta objava dosla od Nekog....
xxx...

Odgovori