![smileyheartbounc [smileyheartbounceqy7.gif]](./images/smilies/smileyheartbounceqy7.gif)
![smileyheartbounc [smileyheartbounceqy7.gif]](./images/smilies/smileyheartbounceqy7.gif)
e hvala, taista nisam znala, selam...ekrankaa je napisao/la:Po islamu je dozvoljeno tumacenje snovao tome nam govore mnogi hadisi.
Snovi imaju svoje znacenje i to je 46 dio poslantva.
Ono sto je bitno da se tumac sna uzima od samo priznatog ucenjaka i jos bitnije sto treba napomenuti jest da je lijepi san od Allaha dz.s a ruzni od sejtana.
Lijepi ispricati samo osobama koje se voli ili postuje i zahvaliti Allahu na snovidjenju.
Dok ruzni san ne treba pricati nikome,pljunuti 3 puta na lijevu stranu i traziti zastitu od Allaha ,po mogucnosti klanjati i promjeniti stranu spavanja.
selam..
postujem ja tvoje misljenje ali ovo mi ide na cisto praznovjerje! s vjerom se ovo ne bi trebalo stavljati u isti lonac.ekrankaa je napisao/la:Po islamu je dozvoljeno tumacenje snovao tome nam govore mnogi hadisi.
Snovi imaju svoje znacenje i to je 46 dio poslantva.
Ono sto je bitno da se tumac sna uzima od samo priznatog ucenjaka i jos bitnije sto treba napomenuti jest da je lijepi san od Allaha dz.s a ruzni od sejtana.
Lijepi ispricati samo osobama koje se voli ili postuje i zahvaliti Allahu na snovidjenju.
Dok ruzni san ne treba pricati nikome,pljunuti 3 puta na lijevu stranu i traziti zastitu od Allaha ,po mogucnosti klanjati i promjeniti stranu spavanja.
selam..
oprosti ako ti smeta moje pametovanje. sta cu kad sam takav? naporan,dosadan,i evo ocito uporan u glupostima! ne mogu se mijenjatBebana_de je napisao/la:I ja se slazem sa dadoo_23 izjavom,,sta ima jedno sa drugim,,,bas nista,,,![]()
snovi se ne kazuju nikome,tako je moja nana govorila pre,
sad ne znam svako zna svoje,,,,,nisam ja ovde da pametujem
Kako da ti znaš da on griješi a ti ne ?ekrankaa je napisao/la:Ja ne postujem tvoje misljenjea znas zasto
pa grijesis ,to ne mogu postovati.
Namjerno ili ne ,........... vehabijski sistem negiranja neÄÂega Å¡to vam smeta .ekrankaa je napisao/la: Izjasnjavas se o necemu sto jednostavno ne stoji jer nemas znanja![]()
Haj ti nas sve prosvijetli , daj nam link IZ , da vidimo kakav stav IZ ima o tumaÄÂenju snova .ekrankaa je napisao/la: Da ga imas ne bi tako napisao.oprosti.
Potraži ti i postavi ovdje - da nas ubijediš , ovako nam utuvljuješ svoju tvrdnju !ekrankaa je napisao/la:Moj savjet dobronamjeran naravno ,potrazi literaturu ili procitaj hadise i pojasnjenja u svezi te teme pa onda daj zakljucak sa vjerodostojnim dokazima da bi te se shvatilo ozbiljno.
Eto , daj ti dokaz da iduekrankaa je napisao/la: Sve ovo sto radis je samo obicna smutnja u dijalogu,proizvoljna misljenja koja nemaju veze sa tematikom.
Drugim rijecima ,daj dokaz..gdje pise da snovi ne idu sa vjerom..
Poz Dadoo
oprosti ako ja radim smutnju... iako samo iznosim misljenje.ekrankaa je napisao/la:Ja ne postujem tvoje misljenjea znas zasto
pa grijesis ,to ne mogu postovati.
Izjasnjavas se o necemu sto jednostavno ne stoji jer nemas znanja![]()
Da ga imas ne bi tako napisao.oprosti.
Moj savjet dobronamjeran naravno ,potrazi literaturu ili procitaj hadise i pojasnjenja u svezi te teme pa onda daj zakljucak sa vjerodostojnim dokazima da bi te se shvatilo ozbiljno.
Sve ovo sto radis je samo obicna smutnja u dijalogu,proizvoljna misljenja koja nemaju veze sa tematikom.
Drugim rijecima ,daj dokaz..gdje pise da snovi ne idu sa vjerom..
Poz Dadoo