Ukidanje viza Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji
Ukidanje viza Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji
Gdje je BiH ?
Ko je kriv tome , da eto samo BoÅ¡njaci ostaju sa vizom , s obzirom da Srbi sad mogu sa Srbijanskim pasoÅ¡om ići po EU , Hrvati sa Hrvatskom putovnicom a BoÅ¡njaci sa nesposobnim politiÄÂarima ne mogu nigdje ,.........
Ko je kriv tome , da eto samo BoÅ¡njaci ostaju sa vizom , s obzirom da Srbi sad mogu sa Srbijanskim pasoÅ¡om ići po EU , Hrvati sa Hrvatskom putovnicom a BoÅ¡njaci sa nesposobnim politiÄÂarima ne mogu nigdje ,.........
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Re: Ukidanje viza Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji
mrki62 je napisao/la:Gdje je BiH ?
Pa zar trebaju vize za proslost ? Kako ja vidim ovdasnji nazovi ih politicari se samo vracaju u proslost . bitna je istorija , a nije vazna buducnost . A i sto ce nam vize , na kraju bi jos optuzili EU nakon ukidanja viza da su napravili etnicko ciscenje .

Upravo takomrki62 je napisao/la:Gdje je BiH ?
S tim sto politicari i njihove porodice mogu s diplomatskim
EtniÄÂko ÄÂišćenje ,......... pitam se kad je viÅ¡e napravljeno ; od 1992 - 1995 ili od 1995 - 1996 , kad je Alija pomogao oÄÂistiti Srbima RS ( Republiku Srpsku ) na naÄÂin da je muslimanskom življu sreÄ‘ivao vize za odlazak u treće zemlje .andro je napisao/la:na kraju bi jos optuzili EU nakon ukidanja viza da su napravili etnicko ciscenje .
BaÅ¡ bih volio imati podatke ; koliko je naroda stradalo a koliko je na "human" naÄÂin oÄÂišćena RS .
Pitanje je zagonetka, koju je teško odgonijetnuti.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Ja sam bio ubijeÄ‘en da će s vremenom narod skontati kakvi su politiÄÂari , meÄ‘utim zayebao sam se ,........ pojedini su nacionalistiÄÂki nastrojeni , do te mjere da ovakvi komentari ne mogu opstati na pojedinim forumima, jer se briÅ¡u sa objaÅ¡njenjem kako mrzim BiH i sve Å¡to je bosansko ,..... na kraju slijedi banLAFF je napisao/la: Upravo tako
S tim sto politicari i njihove porodice mogu s diplomatskim

- Bebana_de
- Velicanstvo Foruma
Meni je drago da ovi gore navedeni ne trebaju uskoro vize,,,
ali Bosna je unikat mala Amerika ,,,
tu ja nemam komentara,, ![[icon_flower [icon_flower.gif]](./images/smilies/icon_flower.gif)
![onfire [onfire.gif]](./images/smilies/onfire.gif)
ali Bosna je unikat mala Amerika ,,,
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
![[icon_flower [icon_flower.gif]](./images/smilies/icon_flower.gif)
Jedan Zivot gde,prestajem Ja,gde pocinjes Ti
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
jedna Ljubav,gde stali smo Mi gde sad su Drugi
http://www.youtube.com/watch?v=BpgmT9u0fDM
Pa dok god ja , mi ,svi , narodi BiH budemo sjedili u svojim " toplim domovima" i trosili svoje dnevne potrebe hrane i pica , komentarisali , svadjali se sa komsijom ko je poceo rat , ko je bolji " bog " koji je zgodniji politicar
a ko nudi bolji program za bolje sutra ( citaj jucer ) Bosna i Hercegovina sve dublje propada postajuci ekonomska , kulturna i politicka kolonija . I na zalost okruzice nas sa "bosansko-hercegovackim zidom" i cuvati kao pokazni teren za Evropu kako ne treba da se zivi !
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)

oni ce 2010g imati bezvizni režim...a mi 2011g
šta se sekirate... ![laugh.gif [laugh.gif]](./images/smilies/laugh.gif)

![laugh.gif [laugh.gif]](./images/smilies/laugh.gif)
Ja se ne sekiram , mene EU iskreno i ne privlaci cak sam naprotiv apsolutni protivnik iste . A ionako zivim u multietnickoj sredini ( svijet u malom ) svih naroda oko mene Bosnjaka ,Srbijanaca , Hrvata , Slovenaca , Turaka , Kineza , Arapa , Sudanaca , Rusa , Iranaca , Egipcana , Kurda , Iracana , Moldavki , Ukrajinki itd ![[eusa_wall [eusa_wall.gif]](./images/smilies/eusa_wall.gif)
![[eusa_wall [eusa_wall.gif]](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Da li je baš zbog Srba ?Mic_Sokoli je napisao/la:Bosni se ne ukidaju vize radi srba i rs,oni blokiraju svaki zakon koji treba da se donese da bi se neki uslovi ispunili,al i tome se blizi kraj.
Jedino ako si mislio na Tihića i Silajdžića da su Srbi , onda te razumijem .
Nek ta dva patrona izađu u javnost da su Srbi krivi , pa ćemo vidjeti reakciju svijeta a pogotovo komisara EU.
Treba imati muda i priznati da su BoÅ¡njaÄÂki politiÄÂari Å¡ljamovi , koji se brinu samo o svojoj guzari !

Mic_Sokoli
Malo sam na google potražio , da se sam uvjeriš ko jeste a ko nije u pravu :
BiH, 15.7.2009. - Većina građana Bosne i Hercegovine od 16. jula 2009. godine je i službeno u getu. Evropska komisija objavit će danas preporuke o ukidanju viza za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Navedene zemlje ispunile su uvjete iz Mape puta, a naša zemlja će ostati u društvu Albanije.
Kako je za Dnevni list izjavila zamjenica ministra vanjskih poslova Ana TriÅ¡ić-Babić, "nije realno i veoma je nekorektno olako obećavati graÄ‘anima ukidanje viza i pri tome, na jeftin naÄÂin, sabirati glasove na izborima, a nakon toga uvijek tražiti krivca na nekoj drugoj strani. Zakonski projekti koje traži Evropa jednostavo moraju biti rezultat demokratskih procesa u BiH i ne mogu nastati u Bruxellesu ili negdje drugo" kazala je TriÅ¡ić-Babić.
Visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana 14. jula 2009. godine je obiÅ¡ao zemlje koje će od 01. januara biti na "bijeloj schengejskoj listi", sastao se sa njihovim visokim dužnosnicima i jasno poruÄÂio: "Za vas viÅ¡e nema prepreka". Zadovoljni srbijanski premijer i ministar unutarnjih poslova danas će se u Bruxellesu sastati s povjerenikom EU-a za proÅ¡irenje Ollijem Rehnom i povjerenikom za pravosuÄ‘e i unutarnje poslove Jacquesom Barrotom.
NaÅ¡ Å¡ef diplomatije Sven Alkalaj u prijelomnom trenutku za BiH boravio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na pripremama za samit nesvrstanih (!), dakle zemalja koje nisu u jednom vojno-politiÄÂkom bloku, primjerice NATO-u.
Link http://vijesti.bosnia.ba/index.php?sta=3&pid=16145
Malo sam na google potražio , da se sam uvjeriš ko jeste a ko nije u pravu :
BiH, 15.7.2009. - Većina građana Bosne i Hercegovine od 16. jula 2009. godine je i službeno u getu. Evropska komisija objavit će danas preporuke o ukidanju viza za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Navedene zemlje ispunile su uvjete iz Mape puta, a naša zemlja će ostati u društvu Albanije.
Kako je za Dnevni list izjavila zamjenica ministra vanjskih poslova Ana TriÅ¡ić-Babić, "nije realno i veoma je nekorektno olako obećavati graÄ‘anima ukidanje viza i pri tome, na jeftin naÄÂin, sabirati glasove na izborima, a nakon toga uvijek tražiti krivca na nekoj drugoj strani. Zakonski projekti koje traži Evropa jednostavo moraju biti rezultat demokratskih procesa u BiH i ne mogu nastati u Bruxellesu ili negdje drugo" kazala je TriÅ¡ić-Babić.
Visoki predstavnik za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana 14. jula 2009. godine je obiÅ¡ao zemlje koje će od 01. januara biti na "bijeloj schengejskoj listi", sastao se sa njihovim visokim dužnosnicima i jasno poruÄÂio: "Za vas viÅ¡e nema prepreka". Zadovoljni srbijanski premijer i ministar unutarnjih poslova danas će se u Bruxellesu sastati s povjerenikom EU-a za proÅ¡irenje Ollijem Rehnom i povjerenikom za pravosuÄ‘e i unutarnje poslove Jacquesom Barrotom.
NaÅ¡ Å¡ef diplomatije Sven Alkalaj u prijelomnom trenutku za BiH boravio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na pripremama za samit nesvrstanih (!), dakle zemalja koje nisu u jednom vojno-politiÄÂkom bloku, primjerice NATO-u.
Link http://vijesti.bosnia.ba/index.php?sta=3&pid=16145

nagrada za genocid Srbiji i srpskoj politici...nista drugo...
i lagano unistavanje bosne i hercegovine ....svim metodama
.........................sta reci RUZNO....da preskacu bih i kosovo ako vec MORA da njima isplate neke dugove ( makedoniju izuzimam iz toga)
i lagano unistavanje bosne i hercegovine ....svim metodama
.........................sta reci RUZNO....da preskacu bih i kosovo ako vec MORA da njima isplate neke dugove ( makedoniju izuzimam iz toga)
moj rodni grad Sarajevo volim kao samoga sebe....
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu
nazalost ima ljudi koji ga isto tako ne vole....
ali nisu oni krivi sto im Bog nije dao dusu
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
mrki, ti nikako NE mozes porediti BiH sa regionom! u BiH je sve kroz tri i svako svoje prosipa! sto u susjednim drzavama nije slucaj! da su nam politicari stoka, to se zna. ti dobro znas da Dodik radi sve na tome kako bi stanje ostalo kakvo jeste, odnosno postalo jos gore(citaj bolje po njega).
politicarka iz jedne njemacke stranke koja je clanica u evropskom parlamentu je izjavila da je ne fer prema bosanskim muslimanima takav tretman, jer je to diskriminacija. razlog tome jeste, sto hrvati i srbi iz BiH mogu dobiti pasose iz maticnih drzava i tako uzivati prava bezviznog rezima. a zrtve poput Srebrenice bivaju diskrminirane! ona takodjer smatra da je BiH na najmanje istom tehnickom nivou kao njene susjedne zemlje koje bi trebale uzivati uskoro ta prava.
politicarka iz jedne njemacke stranke koja je clanica u evropskom parlamentu je izjavila da je ne fer prema bosanskim muslimanima takav tretman, jer je to diskriminacija. razlog tome jeste, sto hrvati i srbi iz BiH mogu dobiti pasose iz maticnih drzava i tako uzivati prava bezviznog rezima. a zrtve poput Srebrenice bivaju diskrminirane! ona takodjer smatra da je BiH na najmanje istom tehnickom nivou kao njene susjedne zemlje koje bi trebale uzivati uskoro ta prava.