Glupost je i jedno i drugo zabraniti, a ne znam koji je konkretno razlog zbog ÄÂega hoće zabraniti.
To je baÅ¡ izazivanje belaja, i onda kažu muslimani samo ratuju, Å¡ta njih briga Å¡ta ljudi oblaÄÂe ako hoće majmune na glavama to je njihovo pravo.
A Å¡to se tiÄÂe munara baÅ¡ nemam rijeÄÂi, mislim da to ne smiju uraditi, onda treba i na crkvama zvonike zabraniti ali mi je to prava glupost.
Zabrane munara i hidžaba u Europi
Re: Zabrane munara i hidžaba u Europi
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...
Ja svo vrijeme pišem o vehabijama a vi do sad ništa niste skontali.
Oni imaju skoro svugdje utjecaja , pa tako haman i u Ã…Â vicarskoj ,................ munara je po vehabijskom shvatanju novitet i nepotrebna , kod njih toga nema.
Ã…Â to se tiÄÂe tog sluÄÂaja u Ã…Â vicarskoj , to je samo predlog desniÄÂara u Ã…Â vicarskoj i nije stav vlade.
Oni imaju skoro svugdje utjecaja , pa tako haman i u Ã…Â vicarskoj ,................ munara je po vehabijskom shvatanju novitet i nepotrebna , kod njih toga nema.
Ã…Â to se tiÄÂe tog sluÄÂaja u Ã…Â vicarskoj , to je samo predlog desniÄÂara u Ã…Â vicarskoj i nije stav vlade.
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

Haj , nek sam lud , nego de ti objasni stav vehabija u vezi munare - može li ?Mic_Sokoli je napisao/la:
Ako si ti normalan....![]()
Tvojim nebulozama nigdje kraja,cuj vehabije imaju utjecaja u Svicarskoj.......
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

- paparaci
- Velicanstvo Foruma
ma nisu ni njemci nista bolji. pratio sam bas anketu na ttx-u vezanu za ovu temu i preko 80 % ih se izjasnilo protiv.
samo sto to zakonski kod njih ne moze proci.
samo sto to zakonski kod njih ne moze proci.
Ljudi molim vas razmislite na ovaj nacin Alah je naredio da se nosi hidžab,da se prave munare i kome to smeta sejtanu kakva je evropa sejtanska ,hocemo li u evropu takvu.Vehabije mrki ne postoje al ljudi koji drze do vjere da i evo ti primjer zasto oni brane Alahovu rijec po cijenu da budu ubijeni.Vidjecete da ce negdje sad u svedskoj da bude neki incident montiran kako bi se prikazalo da su muslimani teroristi a mi im nista ne radimo.I kad nekom pukne film zbog izrugivanja i montiranja on ce sta uzeti eksploziv i raznjeti ih u ime Alaha e to je u redu.Ako ti meni palis cvoke vjeruj kad tad cu ti vratit.
Beba80
Vehabije postoje u ÄÂitavom svijetu i sekta Vehabizam postoji a ti to priznao ili ne , to je tvoje pravo.
Ostaje ÄÂinjenica da oni postoje i da oni ne odobravaju munaru , niÅ¡ane na mezarlju , mevlude, tehvide isl.
A to Å¡to su Evropljani protiv munare , to je već druga priÄÂa.
Treba se pozabaviti uzrokom a ne posljedicom.
Vehabije postoje u ÄÂitavom svijetu i sekta Vehabizam postoji a ti to priznao ili ne , to je tvoje pravo.
Ostaje ÄÂinjenica da oni postoje i da oni ne odobravaju munaru , niÅ¡ane na mezarlju , mevlude, tehvide isl.
A to Å¡to su Evropljani protiv munare , to je već druga priÄÂa.
Treba se pozabaviti uzrokom a ne posljedicom.

A da glupi svajcarci mislili da su munare rakete pa pohitali da zabrane, oni su ipak zemlja poznata po vojnoj neutralnosti. Nista cudno, diljem bliskog istoka isti ti finansiraju rusenje dzamija i munara pa sto bi sada bili kod njih u dvoristu drugacije? Puno puta sam govorio o nemoralu tih tz evropljana jos samo jedan argument u prilog tome. Osim toga pa zar nisu isti ti i pokretali krstaske ratove u historiji?
Izmedju ostalog interesantno je i reagovanje Lidera Zelenih u evropskom parlamentu Daniela Cohn-Bendita koji govori o "egoizmu bogastva" svajcaraca
Hajd da vidimo da li ce opet evropa pokazati svoj nemoral, ubedjen sam da hoce.
Izmedju ostalog interesantno je i reagovanje Lidera Zelenih u evropskom parlamentu Daniela Cohn-Bendita koji govori o "egoizmu bogastva" svajcaraca
Lider Zelenih u evropskom parlamentu Daniel Cohn-Bendit predlozio je da muslimani povuku svoje pare iz svajcarskih banaka kao odgovor na referendum o zabrani izgradnje munara u toj zemlji. On je rekao da su Svajcarci imaju problem "egoizma bogatstva", kad vide prazne kase u svojim bankama onda ce oni razumjeti problem. On je takodje apelovao da se referendum ponovo odrzi.
"Ideja da se ide na sud za ljudska prava je takodje dobra opcija ali ce uzeti puno vremena." rekao je Cohn Bendit.
On je pozvao zemlje EU da jasno pokaze da odnosi sa Svajcarskom ne mogu nastaviti kao da se nista nije dogodilo.
Hajd da vidimo da li ce opet evropa pokazati svoj nemoral, ubedjen sam da hoce.
"Jer su naÅ¡a mjerila drugaÄija i naÅ¡a osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugaÄijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...
Musa Ćazim Ćatic ...
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
da su pametni, podigli bi svoje pare. zatim ih tuziti i izboriti ipak pravo za izgradnju munara - pa da vide posto pusa dere jarca
samo se nesto bojim da ovog svega nista nece biti![[huh. [huh.gif]](./images/smilies/huh.gif)

samo se nesto bojim da ovog svega nista nece biti
![[huh. [huh.gif]](./images/smilies/huh.gif)
Nešto kontam ; Afganistan , Švicarska , Turska ,...............
Da povuÄÂem malo paralele : Afganistan , zemlja koja ima svoje ÄÂudne zakone , te ÄÂudne zakone NATO sile pokuÅ¡avaju promijeniti i to nije ok , nije u redu , nek država ima pravo na vlastito ureÄ‘enje države .
Ã…Â vicarska , zemlja koja isto ima nekakve ÄÂudne svoje zakone , tu bi mi sada proveli sva sredstva . samo da se prisile , da drugaÄÂije provode zakone ,.............
Ako se minjenja muslimanski Afganistan na silu , to nije ok a ako bi se mijenjala nemuslimanska Ã…Â vicarska na silu ,.......... to bi bilo kao ok
Zayebano , ha
Emocije izbacite i shvatit ćete mnogo šta.
Turska ; pa šta Turci rade Kurdima , kakva prava imaju Kurdi ?
Ã…Â ta je sa crkvama u Turskoj ?
Imal ko sa podruÄÂja bivÅ¡e Yu nekog , Å¡to je odselio u Tursku ?
Jel se tamo mora mijenjati ime i prezime - ako nije u skladu sa nekakvim njihovim pravilima ?
Emocije izbacite i pomatrajte tatrane![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
Da povuÄÂem malo paralele : Afganistan , zemlja koja ima svoje ÄÂudne zakone , te ÄÂudne zakone NATO sile pokuÅ¡avaju promijeniti i to nije ok , nije u redu , nek država ima pravo na vlastito ureÄ‘enje države .
Ã…Â vicarska , zemlja koja isto ima nekakve ÄÂudne svoje zakone , tu bi mi sada proveli sva sredstva . samo da se prisile , da drugaÄÂije provode zakone ,.............
Ako se minjenja muslimanski Afganistan na silu , to nije ok a ako bi se mijenjala nemuslimanska Ã…Â vicarska na silu ,.......... to bi bilo kao ok
![[Happy. [Happy.gif]](./images/smilies/Happy.gif)
Zayebano , ha
![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
Emocije izbacite i shvatit ćete mnogo šta.
Turska ; pa šta Turci rade Kurdima , kakva prava imaju Kurdi ?
Ã…Â ta je sa crkvama u Turskoj ?
Imal ko sa podruÄÂja bivÅ¡e Yu nekog , Å¡to je odselio u Tursku ?
Jel se tamo mora mijenjati ime i prezime - ako nije u skladu sa nekakvim njihovim pravilima ?
Emocije izbacite i pomatrajte tatrane
![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)