Sa koliko god. treba sunetiti djete, koliko je vama bilo godina? Ko je bio uz vas itd.
Da li ste za sunnet kod kuce ili u bolnici?
Moj sin je osuncen sa 9 mjeseci, sunnetili smo ga kod kuce sa lokalnom nerkozom, pre toga sam razgovarala sa hirurgom i pitala ga gdje je bolje..........nasavjetovao me da je za djete bolje kod kuce jer nema toliko stresa kao u bolnici i kad vidi drugu djecu i sva zbivanja da ce se vise uznemiriti.......Donjeli su sve kuci i bila su prisutna dva hirurga, ja i moj muz......svi ostali su pobjegli iz kuce niko nije smio da bude.......Ja nisam mogla svoje djete prepustim u ruke samo dr. jer ipak ja sam majka i meni najvise vjeruje.....pre nego su dosli pripremila sam sto gdje ce se to obaviti i zatvorila se sama u sobu i ucila sve sto sam znala i zamolila Allaha da mi da hrabrost da to izdrzim..... svekar me pitao hoce li on biti prisutan kaze ti sigurno nesmijes ja sam se cvrsto odlucila da cu biti i izdrzala sam od pocetka do kraja za svoje djete to......bilo je lakse i dr. i nama a ponajvise djetu....Allahu dragom sam zahvalna sto mi je ulisio molitve i dao mi snage da to izdrzim. Tek nakon pola sata kad se sve smirilo malo sam plakala i nazvala svoju mamu da joj kazem kako je proslo..... kad sam joj rekla kaze ti imas srce od vola