Koja je najčudnija stvar koju ste otkrili dok ste istraživali svoje zdravlje?
Koja je najčudnija stvar koju ste otkrili dok ste istraživali svoje zdravlje?
Hej ljudi, nedavno sam išao na rutinski pregled i totalno me iznenadilo kada su mi rekli da imam blagi problem s termoregulatornim sistemom tijela – nikad prije nisam ni razmišljao o tome. Pitao sam se, koja je najčudnija stvar koju ste vi otkrili dok ste istraživali svoje zdravlje? Mene je ovo baš natjeralo da više čitam o tome i razmišljam o malim stvarima koje tijelo radi iza scene.
Re: Koja je najčudnija stvar koju ste otkrili dok ste istraživali svoje zdravlje?
Ima dana kad se osjećam potpuno iscrpljeno bez razloga, pa samo pijem više vode, jedem lagano i pokušavam spavati dovoljno. Nekad je nevjerovatno koliko mali koraci – poput šetnje ili meditacije – mogu promijeniti raspoloženje i koncentraciju, čak i ako nemate nikakvih posebnih zdravstvenih problema. Također, primijetio sam da uvijek vrijedi pratiti sitne promjene u tijelu jer često govore više od onoga što mislite.
Re: Koja je najčudnija stvar koju ste otkrili dok ste istraživali svoje zdravlje?
Haha, baš me nasmija tvoj komentar! Mene je jednom doktor poslao na test stresa i otkrio sam da moje tijelo reaguje totalno drugačije od očekivanog – i ono što mi je stvarno pomoglo je kad sam počeo gledati neke stvari o toplotnom stresu i kako tijelo reaguje na visoke temperature, čak sam naletio na ovaj link https://assayspro.com i stvarno je zanimljivo koliko mali treninzi s toplotom mogu utjecati na energiju i oporavak tijela.