Postanak svijeta
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
evo ti par izvoda:
"Gospodar vas je Allah, koji je nebesa i Zemlju za sest vremenskih razdoblja stvorio, a onda - upravljajuci Arsom(prijestoljem), svemirom zagospodario...."
(10:3)
"On je u sest vremenskih razdoblja nebesa i Zemlju stvorio - a Njegov prijesto je iznad vode bio...."
(11:7)
"Allah je nebesa, vidite ih, bez stubova podigao, i onda svemirom zavladao, i Sunce i Mjesec potcinio, svako se krece do roka odredjenog; On upravlja svim i potanko izlaze dokaze da biste se uvjerili da cete pred Gospodara svoga stati."
nigdje se ne navodi tacno, kako je sve stvoreno. sto ovo boldirano u posljednjem ajetu potvrdjuje. On je Gospodar vidljivog i nevidljivog svijeta i samo On zna sve. i meleci i poslanici znaju odnosno su znali samo ono koliko je On htio da znaju, a samo On sve zna!
"Gospodar vas je Allah, koji je nebesa i Zemlju za sest vremenskih razdoblja stvorio, a onda - upravljajuci Arsom(prijestoljem), svemirom zagospodario...."
(10:3)
"On je u sest vremenskih razdoblja nebesa i Zemlju stvorio - a Njegov prijesto je iznad vode bio...."
(11:7)
"Allah je nebesa, vidite ih, bez stubova podigao, i onda svemirom zavladao, i Sunce i Mjesec potcinio, svako se krece do roka odredjenog; On upravlja svim i potanko izlaze dokaze da biste se uvjerili da cete pred Gospodara svoga stati."
nigdje se ne navodi tacno, kako je sve stvoreno. sto ovo boldirano u posljednjem ajetu potvrdjuje. On je Gospodar vidljivog i nevidljivog svijeta i samo On zna sve. i meleci i poslanici znaju odnosno su znali samo ono koliko je On htio da znaju, a samo On sve zna!
- vornevljev
- Zvijezda foruma
- vornevljev
- Zvijezda foruma
I ja to volim Sabina,a na to sve i banane su mi jedno od omljenih vrsta ju¾nog voæa.sabinaX je napisao/la:ja sigurno jesam...znam po tome kako volim kad me neko ceska po kosi, ako i vi to volite...onda smo rodaciMothman je napisao/la:ma mozda i jesmo stvarno od majmuna postali...
U SLUŽBI DOBRA I ZLA
- zapisnicar
- Zvijezda foruma
ma i meni je sve to blisko, osim Darvinapapaya je napisao/la:meni su banane bljakvornevljev je napisao/la:I ja to volim Sabina,a na to sve i banane su mi jedno od omljenih vrsta ju¾nog voæa.sabinaX je napisao/la: ja sigurno jesam...znam po tome kako volim kad me neko ceska po kosi, ako i vi to volite...onda smo rodaci

- paparaci
- Velicanstvo Foruma
da, upravo tako. ali su to sve cinjenice, koje su "nedavno" na novo otkrivene i potvrdjenje. a samo djelo Kur'an, je nauka za sebe. na matematickom putu je dokazano da je to Njegovo djelo, a ne Muhammeda a.s. ako imas volju i zelju, bujrum procitati vec navedeno djelo.vornevljev je napisao/la:Da Paparaci ja sve to shvatam,ali to su citati iz svetih knjiga,znaèi dogma,mislim ja postujem to,ali imam drugo misljenje oo tome.
stvar je u tome da je svaki poslanik opominjao narod i vecina njih, ako ne i svi, sprovodili nadnormalna djela da bi uvjerili i opomenuli narod. samo sto je vecina njih to opet negirala i odbacivala. to je tako reci postala igra bez granica, kojom se s Muhammedom a.s. stalo u kraj. svi ti dogadjaji su zapisani u Kur'anu, razna pravila, itd. znaci na nama je da to prostudiramo, razmisljamo o tome. a dokaza je vise nego dovoljno. samo sto "slijep" ne vidi i ne zeli da vidi, sve da mu pod nos dokaze doneses.
- vornevljev
- Zvijezda foruma
- vornevljev
- Zvijezda foruma
- paparaci
- Velicanstvo Foruma
hocu. pa na tome se i ovo djelo bazira. mozda su slicna.vornevljev je napisao/la:Pronaði,dokazi sa Kur'anskog stajali¹ta.paparaci je napisao/la:meni nazalost nije. hehehehe. ali samo iz razloga sto mi je nepoznato to djelo.vornevljev je napisao/la:Paparaci je li dovoljno da kazem da sam citao "Jednoæa stvoritelja".
- Xzelenookax
- Svakodnevni prolaznik
- Kontakt:
I ja sam od majmuna postala samo sto mi niko nije htjeo reci sem mame kad se naljuti pa se izleti.."U, majmune jedan"zapisnicar je napisao/la:ma i meni je sve to blisko, osim Darvinapapaya je napisao/la:meni su banane bljakvornevljev je napisao/la: I ja to volim Sabina,a na to sve i banane su mi jedno od omljenih vrsta ju¾nog voæa.
tako da sam ja sigurna u to...