mi se uopce ne mrzimo,mi samo raspravljamo normalnomoby_76 je napisao/la:ko ce vise znati koji je,pricajte kako hocete samo se nemojte mrziti

mi se uopce ne mrzimo,mi samo raspravljamo normalnomoby_76 je napisao/la:ko ce vise znati koji je,pricajte kako hocete samo se nemojte mrziti
ma mozda mi raspravljamo na ovom novokomponovanom bosansko-srpsko-hrvatskom jezikupapaya je napisao/la:i to na sva tri jezika!dadooo_23 je napisao/la:mi se uopce ne mrzimo,mi samo raspravljamo normalnomoby_76 je napisao/la:ko ce vise znati koji je,pricajte kako hocete samo se nemojte mrziti
mrki62 je napisao/la:Vidim da je većina za Bosanski , što nema logike - zapostavlja se druga polovica Hercegovina![]()
Ako ste već patriote BiH, nemojte biti samo jedne polovine a drugu ko ye*be ,............ nek bude Bosansko - HercegovaÄÂki , jer je razlika drastiÄÂna.
venecija je napisao/la:primjeti se da mnogi dobro savladase ovaj Bosanski..samo sa upotrebom dijalekta kojeg su nekad davno donijeli doseljenici...iz raznih drzava...zato podrzavam sve koji govore svojim jezikom..maternjim..a ne prepisanim/
ja ne znam zasto si ti tako negativan tip...mrki62 je napisao/la:Vidim da je većina za Bosanski , što nema logike - zapostavlja se druga polovica Hercegovina![]()
Ako ste već patriote BiH, nemojte biti samo jedne polovine a drugu ko ye*be ,............ nek bude Bosansko - HercegovaÄÂki , jer je razlika drastiÄÂna.
Ne , nisam negativan , samo se trudim biti realan !beca_jovi je napisao/la:
ja ne znam zasto si ti tako negativan tip...
bosanski jezik je prvi put spomenuo konstantin filozof, a poslije su se za njega zalagali mnogi bosanski vladari (koji svoj jezik nazivahu bosanskijem), pa preko turske, austrougatske do jugoslovenskog doba, zna se ko i zasto ga je osporavao...
mogao je biti i hercegovacki, bosna se ne bi ljutila, ali tako je od davnina, iako je za osnovicu bosanskog jezika uzet ISTOÄŒNOHERCEGOVAÄŒKI DIJALEKT. da, da...
negativna energija nam nije potrebna, nemojmo se praviti naivni, da shvatimo koliko nam nije/jeste naivan sagovornik
mrki62 je napisao/la:Ne , nisam negativan , samo se trudim biti realan !beca_jovi je napisao/la:
ja ne znam zasto si ti tako negativan tip...
bosanski jezik je prvi put spomenuo konstantin filozof, a poslije su se za njega zalagali mnogi bosanski vladari (koji svoj jezik nazivahu bosanskijem), pa preko turske, austrougatske do jugoslovenskog doba, zna se ko i zasto ga je osporavao...
mogao je biti i hercegovacki, bosna se ne bi ljutila, ali tako je od davnina, iako je za osnovicu bosanskog jezika uzet ISTOÄŒNOHERCEGOVAÄŒKI DIJALEKT. da, da...
negativna energija nam nije potrebna, nemojmo se praviti naivni, da shvatimo koliko nam nije/jeste naivan sagovornik
Nemojmo se qurÄÂiti sa nekim vremenima, koja samo nama odgovaraju - kao ti sad sa nekim vremenima konstantina ,............. pa onda mnogi Bosanski vladari ,................ draga moja tada je to bilo normalno , jer je tada postojala samo Bosna a Hercegovine nije bilo .
Sad viÅ¡e nema Bosne , sad je Bosna i Hercegovina i to treba kao tako i prihvatiti i ne treba pominjati samo IstoÄÂno - HercegovaÄÂki dijalekt , jer ih je viÅ¡e .
vjeruj mi da sam to dozivio na prijemnom ispitu u zenici. upisivao sam menadjment,sto nema nikakve veze s menadjmentom a ni sa jezicima s ovog prostora. i da,to su upravo pisali profesori,sto je jos zalosnije.vidovita_dzemila je napisao/la:dadooo_23 je napisao/la:cekaj malo. ako je pitanje koji je sluzbeni jezik (znaci u jednini) u BIH,i ako stavis da bi to trebao biti bosansko-srpsko-hrvatski,to bi ispalo da se misli na jedan jezik kojemu je to sluzbeni naziv,i ispalo bi da je to neka mjesavina sva tri jezika. postavljam pitanje - KAKAV JE TO JEZIK?
e druga je stvar ako se kaze - "sluzbeni jezici u BIH su bosanski,srpski i hrvatski." a drugacije je kad kazes sluzbeni jezik u BIH je "bosansko-srpsko-hrvatski"
razumijes li sta ti hocu reci?
onda sam ja glasala za pogrešnu opciju![]()
ma ko zna šta je pisac htio reći. tema je otvorena 2004 godine, a autora ni na mapi
a to na prijemnom "bolan" i "basamaci" u ÄÂemu ti je to bilo, Å¡ta je to bilo, o ÄÂemu se radilo pa su bile te dvije rijeÄÂi. ako su ih napisali profesori fakulteta ok, razumijem Å¡to ti smeta, ali ako je autor toga teksta tj pisac napisao tako onda je to druga stvar