"Pokrivene" djevojke

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: "Pokrivene" djevojke

#167 Post Postao/la beca »

Boga mi u Sarajevu je ono kako sam napisala prethodno....
SVAKA CAST POJEDINIM, AL DA SAMO PRODJES CARSIJOM, DA VIDIS STAJLINGA SVAKOJAKIH UZ MARAMU...

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#168 Post Postao/la kajs »

sabinaX je napisao/la:Danas sam citala kako je Jordanska kraljica Rania rekla: "treba zene cijeniti po onome sta imaju u glavi a ne na glavi" s tim se u potpunosti slazem, iako svaki odabir ako je dobrovoljan podrzavam.
Ako je ovo cio citat od kraljice, ja cu ga podrzati, i zaista treba cjeniti po onim osobinama, nadasve vrlinama koje nosi. Naravno ovo njeno receno ne iskljucuje da zena treba nositi maramu ni jednom. Tako da bas mi se dopada receno i podrzavam to.
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

JAS
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#170 Post Postao/la JAS »

Postujem [eusa_clap.gif] [eusa_clap.gif]

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#172 Post Postao/la kajs »

slika

Turkey’s new president, Abdullah Gül and his wife, Hayrunisa

slika

Turkey’s premier, Recep Tayyip Erdogan and his wife

postujem [eusa_clap.gif] [eusa_clap.gif] [eusa_clap.gif] [eusa_clap.gif]
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#174 Post Postao/la beca »

vidovita_dzemila je napisao/la:da, lijepa, plemenita, poštena. a sve to bez marame.
i postenija od od x onih sa maramama, mislim smo vec konstatovali, nije vazno sta je na glavi, vec u glavi, i ono sta covjek nosi unutra, a ne kako je obucen...danas vidjeh jednu...uske hlace, a gore marama...i ona se fura...

JAS
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#175 Post Postao/la JAS »

Ma jeste...potpuno se slazem sa ovim prethodnom naedenim...
U Makedonii ih ima mnogo takvih koje preko dana su ono sa maramama, a kad pradne mrak, dodje vreme za izlazak u grad i odna nit jedna nema maramu....mislim, suvise prozirno i da ne kazem odvratno (bar za mene, nisam muslimanka al mislim da ako vec postuju oni sot postuju treba to postovati do kraja a ne dok padne sunce)

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#176 Post Postao/la kajs »

JAS je napisao/la:Ma jeste...potpuno se slazem sa ovim prethodnom naedenim...
U Makedonii ih ima mnogo takvih koje preko dana su ono sa maramama, a kad pradne mrak, dodje vreme za izlazak u grad i odna nit jedna nema maramu....mislim, suvise prozirno i da ne kazem odvratno (bar za mene, nisam muslimanka al mislim da ako vec postuju oni sot postuju treba to postovati do kraja a ne dok padne sunce)

hajd cudna li ta Makedonija skroz, svasta tamo ima [Happy.gif] :lol: :lol: :lol:
Musa Ćazim Ćatic ...

JAS
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#177 Post Postao/la JAS »

kajs je napisao/la:

hajd cudna li ta Makedonija skroz, svasta tamo ima [Happy.gif] :lol: :lol: :lol:

Nije cudna makedonija...cudan je narod!! [mmmux2.gif]

beca
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#178 Post Postao/la beca »

JAS je napisao/la:
kajs je napisao/la:

Nije cudna makedonija...cudan je narod!! [mmmux2.gif]

e to si pametno rekla...bas jednom recenicom si dala odgovor na sve...

JAS
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#179 Post Postao/la JAS »

Ma...jednostavno je tako kako sam vec ispricala...
Samo me muci ono, sto stavljaju te marame ako ih vec uvece vade???Da se opravdaju kuci pred roditeljima da su ok, savrsene ili sta vec znam???
E sad jedno pitanje, jesu li svesni roditelji da njihova deca to rade i ako su svesni za to (a verujem da vecinom njih zna da danasnje devojke pricam o onim mladjima, jednostavno nevole da nose marame) zasto onda ih "teraju" da nose to na sebi??(sad ovo teraju sam stavila pod znakom navodnika jer mozda ih i ne teraju al jednostavno tako deluje. Jesu li svesni ti roditelji da njihova deca govore jedno a rade sasvim drugo?)

maida_20
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#180 Post Postao/la maida_20 »

JAS je napisao/la:Ma...jednostavno je tako kako sam vec ispricala...
Samo me muci ono, sto stavljaju te marame ako ih vec uvece vade???Da se opravdaju kuci pred roditeljima da su ok, savrsene ili sta vec znam???
E sad jedno pitanje, jesu li svesni roditelji da njihova deca to rade i ako su svesni za to (a verujem da vecinom njih zna da danasnje devojke pricam o onim mladjima, jednostavno nevole da nose marame) zasto onda ih "teraju" da nose to na sebi??(sad ovo teraju sam stavila pod znakom navodnika jer mozda ih i ne teraju al jednostavno tako deluje. Jesu li svesni ti roditelji da njihova deca govore jedno a rade sasvim drugo?)

A znaš kako ja to kažem JAS,svoja kućica,svoja slobodica!

Ne skidaju to one da bi se nekome pravdale nego jednostavno da bi se ugodnije osjećale...

Mislim nemamo pravo da ih osuđujemo,to njihova vjera nalaže,da bi na "ulici" bile što sigurnije...poštujem i OK je-a i šta znam drugacije su,nekako simpatične,tajnovite...ima tu nešto! [Happy.gif]

Odgovori