Razlozi odobrenja vise zena

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

Re: Razlozi odobrenja vise zena

#166 Post Postao/la nella26 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:Nela da ti kaljas i mnogi drugi a znas kako vi izvlacite pojedince il grupice ljudi i kazete kakvi oni oni nisu muslimani oni su vehabije a znaci i ja da nosim bradu a u djamiju idem hvala ALAHU ti bi rekla da sam ja vehabija nekakav.Prvo uzmi ajete iz Casnog KUR ANA i hadise od muslima i buharija proumaci pa ce ti sve bit jasno u hadisima stoji da je Poslanik S:A:A:W.nosio bradu jel i on vehabija.prouci i molim te nemoj iz neba u rebra.
Šta se vadiš samo na bradu , kao da je samo brada u pitanju ,...... i sam Isus je nosio bradu , pa nije vehabija , Mesić nosi bradu , pa nije vehabija, predsjednik solijalnoliberalne stranke u Hrvatskoj nosi dugačku bradu al nije vehabija .
Postavio sam ti pitanje u vezi rukovanja ; bil se rukovao sa Nelom ?
Tu je problem , bježiš od običnih odgovora !
[evojele9.gif] mrki
Eh ovako beba prvo ja nisam rekla da onaj ko nosi bradu mora biti vehabija,niti da su svi muslimani vehabije,
mrki ti je to lijepo pojasnio pa da ne ponavljam.
Drugo, ja sam učila Kur an od malih nogu i ti ne znaš koliko je moje znanje niti si kompetentan da sudiš tome.
Držiš predavanja o vjeri a mene svrtavaš među nevjernike, pošto već proučavaš onda ti treba biti jasno da ne smiješ nikome suditi i govoriti da je nevjernik.
Evo halal ti od mene a ti se iskreno pokaj i zamoli dragogo Allaha da ti oprosti.

P.S.Molim te ako ne možeš već shvatiti ono što ja pišem onda nemoj ni površno čitati pa mi tumačiti ovda.
Vezite me cim pocnem sanjati vinograde, zna se ko sam kad se pogase ljeta...

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#167 Post Postao/la mrki62 »

nella26 je napisao/la: [evojele9.gif] mrki
Za one koji nisu upoznati sa vehabizmom , kod njih nije samo brada prepoznatljiva, ..... baš to rukovanje muškarca i nerodbinske žene = nemoguće [muzikafo1.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#169 Post Postao/la beba80 »

spomenula si četnike u postu zato sam ti napisao za bradu a post je izbrisan nema veze.Učila si kuran i ti naj ne treba ti vise znanja a znas li ti koliko ljudi tumace kuran i opet nista ne dokuce znaci oholis se jel tako ljudi ga tumace 1600 godina i ne mogu sve da svate a ti naucila .trece nisam rekao da si nevjernik vec da li si sebe nasla mene si uvrijedila jer za mene je svaki musliman brat koji izgovori šehadet pa zaviri tamo u knjigu i vidi piseli tako.tvoje pisanje sam svatio onoliko koliko malo zastupas ono sto znas a ne usutis ono sto ne znas.selam alejkum

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#170 Post Postao/la beba80 »

nela kad je moja nena a.r.bila mlada ako je bilo veselje zenidba nije mogla dohvatiti muskarca za ruku vec je drzala maramicu izmedju,jer narod kaze kom rucicu tom i guzi..

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#172 Post Postao/la nella26 »

beba80 je napisao/la:spomenula si četnike u postu zato sam ti napisao za bradu a post je izbrisan nema veze.Učila si kuran i ti naj ne treba ti vise znanja a znas li ti koliko ljudi tumace kuran i opet nista ne dokuce znaci oholis se jel tako ljudi ga tumace 1600 godina i ne mogu sve da svate a ti naucila .trece nisam rekao da si nevjernik vec da li si sebe nasla mene si uvrijedila jer za mene je svaki musliman brat koji izgovori šehadet pa zaviri tamo u knjigu i vidi piseli tako.tvoje pisanje sam svatio onoliko koliko malo zastupas ono sto znas a ne usutis ono sto ne znas.selam alejkum
beba80 je napisao/la:nela kad je moja nena a.r.bila mlada ako je bilo veselje zenidba nije mogla dohvatiti muskarca za ruku vec je drzala maramicu izmedju,jer narod kaze kom rucicu tom i guzi..
Ja ne znam s kojim ti pravom prosuđuješ nečije znanje i neznanje.Garantujem ti da znam više od tebe.
Ne oholim se i ne prosipam pamet ovuda nego kažem ono što jeste tako, ti si taj koji se oholi, za tebe niko ne zna osim tebe i ti si taj koji treba ovdje govore da drži.
Ja sam iznijela svoje mišljenje i ti ne trebaš da me kopiraš i namećeš svoje već samo da izneseš svoje.
A što se tiče rukovanja ja znam da se ne rukuju muškarac i žena koji nisu u rodu.
I ružno je ovo što je tebi narod rekao.
Ja se rukujem i još radim puno stvari koje su pogrešne ali mi je duša čista i Allah dž.š. zna kakva sam osoba.
A pun mi je klinac vjernika koji do juče nisu znali šta je sufara i danas su veliki učači Kur ana.
Svakom svačije pa tako i meni moje tebi tvoje brini se ti za sbe a mene ostavi na miru.
Selam

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#175 Post Postao/la beba80 »

a znas zasto je to tako kad neko ne zeli da prica ono sto nezna on ide po slamcicu spasa pokusa da navede vodu na svoj mlin i onda kazu kud svi turci tu i mali mujo sto je pogrdno i onda se desi ako neko izadje iz te kolone i pravca koji ih je poveo u ponor kazu mu da je fanatik.A ima jedna stvar bitna nisu ljudi izmislili struju vec jedan covjek.Nije islam pokrenut s vise ljudi vec sa jednim covjekom kojeg je GOSPODAR odredio kao uzor,a mi izmisljamo moze ovako moze onako a lijepo i idealno ALAH rekao ajetom do 4 zene a ko misli da nece bit pravedan 1 a ko nemoze nije mu dozvoljena ni jedna.
SELAM ALEJK

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#177 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:a mi izmisljamo moze ovako moze onako a lijepo i idealno ALAH rekao ajetom do 4 zene
E sad, ko o čemu ,ti o pravilima i to onima ko ih ne zna [muzikafo1.gif]
To što sam citirao , sad ispada da Muhamed a.s. nije poštovao ajet , jer je imao više od 4 žene .
Meni se čini čak i više od 10 , popravi me ako griješim .
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

nella26
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#178 Post Postao/la nella26 »

beba80 je napisao/la:a znas zasto je to tako kad neko ne zeli da prica ono sto nezna on ide po slamcicu spasa pokusa da navede vodu na svoj mlin i onda kazu kud svi turci tu i mali mujo sto je pogrdno
Ja naravno znam šta pričam ali ti si taj koji nije svjestan kakvu sebi ulogu daje.
Dragi beba nisi ti spušten na zemlju da sudiš nekome i ocjenjuješ njegovo znanje.
Površan si opet ti kažem ne možeš ti pričati da ja nešta ne znam a nemaš pojma ko sam možda sam završila medresu.
Lijepo to što ti znaš puno toga ali to ne znači da moraš držat predavanja.
Ovo je forum koji je predviđen da narod iznosi mišljenje i ti nemaš nikakvo pravo nekome nametati svoje.

A što se tiče 4 žene hm pa ne bih mogla ni u ludili trpit jednu a ne još tri [Happy.gif]

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#179 Post Postao/la beba80 »

nella26 je napisao/la:Ja naravno znam šta pričam ali ti si taj koji nije svjestan kakvu sebi ulogu daje.
Dragi beba nisi ti spušten na zemlju da sudiš nekome i ocjenjuješ njegovo znanje.
Površan si opet ti kažem ne možeš ti pričati da ja nešta ne znam a nemaš pojma ko sam možda sam završila medresu.
Lijepo to što ti znaš puno toga ali to ne znači da moraš držat predavanja.
Ovo je forum koji je predviđen da narod iznosi mišljenje i ti nemaš nikakvo pravo nekome nametati svoje.

A što se tiče 4 žene hm pa ne bih mogla ni u ludili trpit jednu a ne još tri [Happy.gif]
Nela nisam spustan na zemlju al duzan sam ako sam nesto nasao da prenesem,to je jedno a drugo ne mogu dozvolit da se rusi iznutra moja kuca nit cu dozvolit ukucanima da je ruše a svi mi smo muslimani samo sto neko ovako a neko anako zavisno sta ko drzi al ja se drzim hadisa i jedan kaze onaj ko izgovori sehadet taj ti je brat a on moze bit u grijehu i imas obavezu da ga uputis na pravi put.A vjeruj da nisam spoznao GOSPODARA nista ti nebih ja ovako objasnjavao vec bi rekao ides u provalu ja bi te navratio idi.A ti mislis forum al ne kontas da kroz ovaj forum mozes ljude odvest u zabludu da ne nadju dokaz o postojanju GOSPODARA i da odu u vatru zbog tebe mene il nekog treceg.Prvo se mora procitat ajet il hadis pa onda razmisljat o istom ako treba dan mjesec godina il vise al da nadzes odgovor a porucit KUR AN nije to kao lektira.Ashabi su ucili 10 ajeta pa ih tumacili i kad ih dokuce onda se procita slijedeci deset pa opet razmisljanje i tumacenje al svaki se morao usvojit a ne kao danasnji muslimani ja procitao.Sta si procitao imas li zakljucak sta je cilj e to je to?
selam alejk

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#180 Post Postao/la beba80 »

papaya je napisao/la:a kad je baka bila starija, jel mogla tad da se rukuje?
da kad zena ostari nije joj grijeh ni da skine mahramu ovo nisam ja rekao vec KNJIGA

Odgovori