ZnaÄÂi da si prije lagaobeba80 je napisao/la:Imam vremena al necu
![oha.giff [muzikafo1.gif]](./images/smilies/muzikafo1.gif)
ZnaÄÂi da si prije lagaobeba80 je napisao/la:Imam vremena al necu
Bio sam tada 26 godina star i sjećam se tih zbivanja a Alija je baš te godine uz pomoć Srba pušten iz zatvora - jer im je trebao .
mrki62 je napisao/la:Bio sam tada 26 godina star i sjećam se tih zbivanja a Alija je baš te godine uz pomoć Srba pušten iz zatvora - jer im je trebao .
Jel vehabije odobravaju ovakve turbe![]()
citat:
Po rijeÄÂima poznatog turskog politiÄÂara i nekadaÅ¡njeg premijera Republike Turske Nedžmeddina Erbakana, Alija Izetbegović je jedan od najvažnijih muslimana u svijetu. ‘'Ako ćemo unutar milijardu i po muslimana u svijetu odabrati nekog meÄ‘u 15 najvažnijih, jedan od njih definitivno je i rahmetli Alija Izetbegović. To znaÄÂi jedan ÄÂovjek od sto miliona ljudi. Neka je rahmet njemu i svim ostalim Å¡ehidima koji su preselili na ahiret u toku agresije. Başınız saÄÂolsun cijelom muslimanskom svijetu'' - izjavio je Erbakan na Sarajevskom aerodromu odmah po dolasku na dženazu Aliji Izetbegoviću.
z obracanja turskog vjerskog lidera prof. Ali Bardakoglu'a povodom otvaranja dzamije "Alija Izzetbegovic" u Pendiku, Istanbul, 2004
...
Ispunjen radoscu i ponosom zbog otvaranja ove dzamije danas, posebno me raduje sto ce ona ponijeti ime jednog od najvaznijih mislilaca i drzavnika 20. vijeka u islamskom svijetu.
"Velikan ilima", "Simbol slobode", "Nacionalni junak" su neka od pocasnih nadimaka koje je rahmetli Alija Izzetbegovic zasluzeno ponio. U najtezim trenucima za bosnjacki narod koji je bio lice u lice sa svojim fizickim unistenjem, on je sa svojim intelektualnim iskustvom, moralnim drzanjem, vojnickim umijecem i mudrom politikom ulio snagu i nadu svom narodu, koji je izborio svoju slobodu. On je, i robiju iza debelih zidina, i ulogu tvorca nove drzave dozivljavao kao kusnju i sa tim uvjerenjem i imanom otisao svom Stvoritelju. Jos jednom mu zelim Rahmet od Allaha Dz.S..
U ovom lijepom dijelu Istanbula, podizanje jednog ovakvog lijepog zdanja koje ce nositi njegovo ime je zahvalnost za sve sto je ovaj lijepi insan ucinio za Islam i muslimane. Pored toga, treba sve uciniti da se njegove ideje i njegov intelektualni rad prenesu novim generacijama, to je ujedno i najveca zahvalnost. U tom smislu, novoizgradjena dzamija ne bi trebala ostati samo mjesto ibadeta, trebamo sve uciniti da ona zazivi i kao mjesto drustvenog, kulturnog i obrazovnog uzdizanja.
Zelim se zahvaliti svima koji su dali doprinosa izgradnji dzamije, koja je vasim naporom, vasim odricanjem dobila ovu ljepotu i sjaj, da vam Allah ukabuli ucinjeni hair.
Neka je hairli otvaranje dzamije Alija Izzetbegovica, iskreno vas selamim.
To je tvoje misljenje al poslusaj prvi hadis i bit ce ti jasno zasto sam to napisaoprvi dio hadisa mislim da je medju prvih deset jer sigurno neces imat vremena da slusas pa ti odredjujem gdje je i tu ces naci odgovor sta sam napisao a ako ne skontas onda cu ti objasnit ,al mislim da si razuman i da ces skontatimrki62 je napisao/la:ZnaÄÂi da si prije lagaobeba80 je napisao/la:Imam vremena al necu
tacno je mnogi se poistovjecuju sa krscaninom hitlerom a kazu da su muslimanimrki62 je napisao/la:Evo dobar link o vehabijama![]()
http://www.youtube.com/watch?v=FwFfK7Nr ... r_embedded
Ućeraš takvim .beba80 je napisao/la: tacno je mnogi se poistovjecuju sa krscaninom hitlerom a kazu da su muslimani
Zato Å¡to se neki trude , da kroz hadise komandiraju nekakva pravilavidovita_dzemila je napisao/la:ja ne razumijem.......zaÅ¡to ljudi toliko slijede hadise ako oni nisu božija rijeÄÂ. zar kuran ne treba biti vodilja