Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

Re: Vehabije

#511 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la:Imam vremena al necu
Znači da si prije lagao [muzikafo1.gif]
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#512 Post Postao/la mrki62 »

Mic_Sokoli je napisao/la:

Gdje bio Alija 1988 ?

http://www.youtube.com/watch?v=YeTiADibk4A
Bio sam tada 26 godina star i sjećam se tih zbivanja a Alija je baš te godine uz pomoć Srba pušten iz zatvora - jer im je trebao .
Jel vehabije odobravaju ovakve turbe [Happy.gif]

slika
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

kajs
Zvijezda na usponu
Zvijezda na usponu

#513 Post Postao/la kajs »

mrki62 je napisao/la:
Mic_Sokoli je napisao/la:

Gdje bio Alija 1988 ?

http://www.youtube.com/watch?v=YeTiADibk4A
Bio sam tada 26 godina star i sjećam se tih zbivanja a Alija je baš te godine uz pomoć Srba pušten iz zatvora - jer im je trebao .
Jel vehabije odobravaju ovakve turbe [Happy.gif]

slika

Ma zaceprkaj malo po sjecanju. Pa se sjeti ime sudije koji je sudio tada grupi mladih muslimana i sjeti se, sto je vrlo interesantno meni, ime istrazitelja i glavnog tuzioca, pa ces vidjet da to sto pricas je samo jos jedna bezvezarija kojom zelis svoje frustracije iz mladosti da opravdas.

Sto se tice turbeta, Mashallah, preljijepo.

Nisam ni jednom otvorio onu temu Alija Izetbegovic, ali kada si vec pomenuo iskoristit cu priliku i prenet cu nekoliko citata sta su rekli ljudi cije se misljenje danas u svijetu uvazava.
citat:

Po riječima poznatog turskog političara i nekadašnjeg premijera Republike Turske Nedžmeddina Erbakana, Alija Izetbegović je jedan od najvažnijih muslimana u svijetu. ‘'Ako ćemo unutar milijardu i po muslimana u svijetu odabrati nekog među 15 najvažnijih, jedan od njih definitivno je i rahmetli Alija Izetbegović. To znači jedan čovjek od sto miliona ljudi. Neka je rahmet njemu i svim ostalim šehidima koji su preselili na ahiret u toku agresije. Başınız saĝolsun cijelom muslimanskom svijetu'' - izjavio je Erbakan na Sarajevskom aerodromu odmah po dolasku na dženazu Aliji Izetbegoviću.
z obracanja turskog vjerskog lidera prof. Ali Bardakoglu'a povodom otvaranja dzamije "Alija Izzetbegovic" u Pendiku, Istanbul, 2004

...
Ispunjen radoscu i ponosom zbog otvaranja ove dzamije danas, posebno me raduje sto ce ona ponijeti ime jednog od najvaznijih mislilaca i drzavnika 20. vijeka u islamskom svijetu.

"Velikan ilima", "Simbol slobode", "Nacionalni junak" su neka od pocasnih nadimaka koje je rahmetli Alija Izzetbegovic zasluzeno ponio. U najtezim trenucima za bosnjacki narod koji je bio lice u lice sa svojim fizickim unistenjem, on je sa svojim intelektualnim iskustvom, moralnim drzanjem, vojnickim umijecem i mudrom politikom ulio snagu i nadu svom narodu, koji je izborio svoju slobodu. On je, i robiju iza debelih zidina, i ulogu tvorca nove drzave dozivljavao kao kusnju i sa tim uvjerenjem i imanom otisao svom Stvoritelju. Jos jednom mu zelim Rahmet od Allaha Dz.S..
U ovom lijepom dijelu Istanbula, podizanje jednog ovakvog lijepog zdanja koje ce nositi njegovo ime je zahvalnost za sve sto je ovaj lijepi insan ucinio za Islam i muslimane. Pored toga, treba sve uciniti da se njegove ideje i njegov intelektualni rad prenesu novim generacijama, to je ujedno i najveca zahvalnost. U tom smislu, novoizgradjena dzamija ne bi trebala ostati samo mjesto ibadeta, trebamo sve uciniti da ona zazivi i kao mjesto drustvenog, kulturnog i obrazovnog uzdizanja.
Zelim se zahvaliti svima koji su dali doprinosa izgradnji dzamije, koja je vasim naporom, vasim odricanjem dobila ovu ljepotu i sjaj, da vam Allah ukabuli ucinjeni hair.
Neka je hairli otvaranje dzamije Alija Izzetbegovica, iskreno vas selamim.

Skoro, tacnije 19.10.2009. je bilo 6. godina od preseljenja predsjednika na Ahiret.

INNA LILLAHI VE INNA ILLEJHI RADZIUN

Allah Rahmetile dragom predsjedniku.
"Jer su naša mjerila drugačija i naša osjećanja dublja i toplija, jer se ne bojimo ni drugih ni drugačijih..."
Musa Ćazim Ćatic ...

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#514 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:
beba80 je napisao/la:Imam vremena al necu
Znači da si prije lagao [muzikafo1.gif]
To je tvoje misljenje al poslusaj prvi hadis i bit ce ti jasno zasto sam to napisaoprvi dio hadisa mislim da je medju prvih deset jer sigurno neces imat vremena da slusas pa ti odredjujem gdje je i tu ces naci odgovor sta sam napisao a ako ne skontas onda cu ti objasnit ,al mislim da si razuman i da ces skontati

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#515 Post Postao/la mrki62 »

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#517 Post Postao/la beba80 »

mrki62 je napisao/la:Evo dobar link o vehabijama :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=FwFfK7Nr ... r_embedded
tacno je mnogi se poistovjecuju sa krscaninom hitlerom a kazu da su muslimani

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#518 Post Postao/la mrki62 »

beba80 je napisao/la: tacno je mnogi se poistovjecuju sa krscaninom hitlerom a kazu da su muslimani
Ućeraš takvim .

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#519 Post Postao/la beba80 »

estakvirulah a da znas mnogo ima takvih oholi zadrti misle da su pametni itd ali sto je najgore kazu da su muslimami ,a ja znam musliman ne smije bit ohol zadrt,srdit non stop,onaj koji sve zna itd i šta tu ja mogu njega il nju pokusat oporavit al kad neide ostavit .Reci mi Mrki brate jesil preslusao ista od onih hadisa?

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#520 Post Postao/la mrki62 »

Beba80

Mnogi hadisi su izmišljeni , primjer imaš ako klikneš OVDJE [muzikafo1.gif]

slika

slika

beba80
Hronicar foruma
Hronicar foruma

#521 Post Postao/la beba80 »

Nisu oni izmisljeni vec nemaju valjan lanac prenosilaca a hvala ti mnogo sad cu da slusam ovo sto si mi postavio jer ja preslusam sve sto mogu

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#523 Post Postao/la mrki62 »

vidovita_dzemila je napisao/la:ja ne razumijem.......zašto ljudi toliko slijede hadise ako oni nisu božija riječ. zar kuran ne treba biti vodilja
Zato što se neki trude , da kroz hadise komandiraju nekakva pravila slika

slika

slika

ra-ja
Velicanstvo Foruma
Velicanstvo Foruma

#524 Post Postao/la ra-ja »

Vehabija je vjerovatno jedna kao nova struja koja se pojavila u Bosni iHercegovini..

Neznam kakva su njihova nacela..tako da nebih o njima polemisala..Vidim da se bozija rijec koristi tamo gdje se ima interesa..Kao pokrivanje zena ,i zeljom ili htjenjem zenidbe vise zena....To se sukobi sa mojom svatanjem 100%.....iako za moj pojam to je privatna stvar svakog covjeka kao i vjera..Nebih trebalo da bude bas to problem za nesvacanje ljudi uopste....
Podvacim ...neznam njihova ostala nacela..... :!: :!:

To tako svatanje nas moze vratiti samo u staro kameno doba...nikako ka vedrijoj i sretnijoj buducnosti....

Kada vidim ovu temu na repertoaru..pa pocnem citati..vjerujte da mislim da to pise neko ko uopste i nije musliman..Jer ovake teme i ideje samo stete BiH...
Jer kada neko ko nas zaista nepoznaje pa cita i prati postove ..pitace se ..Pa ko su ti ljudi i vjerovatno se pitaju......

Kako da im dokazem da to nije moj svijet i moj narod....

Posto znam da se pitaju ..a dokaz su mi ovi pomaci u pogledau odnosa prema Bosni i Hercegovini..

Da li ste se pitali zasto preokret ili promjena odnosa i misljenja prema Srbiji..i sve postepene
benefijcije ili ustupci koji joj se pruzaju... :!: :!:

Ja vas uopste nesvacam i nepoznajem.... [eusa_think.gif]

Odgovori