Koja je najčudnija stvar koju ste otkrili dok ste istraživali svoje zdravlje?

Sve vrste forumskih igara ...
Odgovori
Poruka
Autor/ica
Adda
Pocetnik

Koja je najčudnija stvar koju ste otkrili dok ste istraživali svoje zdravlje?

#1 Post Postao/la Adda »

Hej ljudi, nedavno sam išao na rutinski pregled i totalno me iznenadilo kada su mi rekli da imam blagi problem s termoregulatornim sistemom tijela – nikad prije nisam ni razmišljao o tome. Pitao sam se, koja je najčudnija stvar koju ste vi otkrili dok ste istraživali svoje zdravlje? Mene je ovo baš natjeralo da više čitam o tome i razmišljam o malim stvarima koje tijelo radi iza scene.

Rwerrop
Pocetnik

Re: Koja je najčudnija stvar koju ste otkrili dok ste istraživali svoje zdravlje?

#2 Post Postao/la Rwerrop »

Ima dana kad se osjećam potpuno iscrpljeno bez razloga, pa samo pijem više vode, jedem lagano i pokušavam spavati dovoljno. Nekad je nevjerovatno koliko mali koraci – poput šetnje ili meditacije – mogu promijeniti raspoloženje i koncentraciju, čak i ako nemate nikakvih posebnih zdravstvenih problema. Također, primijetio sam da uvijek vrijedi pratiti sitne promjene u tijelu jer često govore više od onoga što mislite.

Orro
Pocetnik

Re: Koja je najčudnija stvar koju ste otkrili dok ste istraživali svoje zdravlje?

#3 Post Postao/la Orro »

Haha, baš me nasmija tvoj komentar! Mene je jednom doktor poslao na test stresa i otkrio sam da moje tijelo reaguje totalno drugačije od očekivanog – i ono što mi je stvarno pomoglo je kad sam počeo gledati neke stvari o toplotnom stresu i kako tijelo reaguje na visoke temperature, čak sam naletio na ovaj link https://assayspro.com i stvarno je zanimljivo koliko mali treninzi s toplotom mogu utjecati na energiju i oporavak tijela.

Odgovori