Vehabije

Diskusije oko religija u svijetu ...
Poruka
Autor/ica
mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#182 Post Postao/la mrki62 »

ekranka je napisao/la:
mrki62 je napisao/la:
ekranka je napisao/la:Promijenio misljenje heheheh ,daj ne nasmijavaj me mrki,dakle po takvom razmisljanju i IZ GRIJESI!!!

Malo kontradiktorno zar ne 8)

Samim tim postavlja u pitanje jel SE GRIJESI i dalje i hoce li se misljenje opet promjeniti hehe..

No kako bilo da bilo ,nisi mi odgovorio na kljucno pitanje ,jel mozes reci koji je grijeh "vehabija"!?

I mrki vrijeme je da budes skroman jer ako ti ,ja ili neko treci ne slijedi sunnet ,zasto navlacis na sebe grijeh jer se boris protiv njegovog sunneta!!
Pokorimo se Allahu i Poslaniku i prestani filozofirati jer jedino skromnoscu i pokoronscu nesto mozes uciniti..slijedjenjem Poslanika i njegovih ashaba ,jasno nam pise u Kur¨anu i Sunnetu Poslanika!
Jel ti od mene pravi¹ budalu ili nisi èitala post koji sam postavio i koji je jaranu dugaèak - evo ti link pa èitaj http://forum.bihnet.ba/archive/index.php/t-29266.html

Uvjeri se ¹ta o vehabijama pi¹u po bosni a ne po Afganistanu :wave:
Daleko si ti od Bosne i Islama to i slijepac vidi..pozdrav slovenac !
ni vremena ni volje za filozofiranje..ima se puno pametnijih stvari za obaviti..
Neva¾no je koliko sam ja daleko , va¾no je da proèita¹ to ¹ta sam postavio , jer tamo je o vehabijama a ne o meni :wave:
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#183 Post Postao/la mrki62 »

Jel vehabije podnose istinu ?????????????

SARAJEVO – Vehabije putem nekoliko foruma svakodnevno upucuju prijetnje rediteljki Jasmili ®banic zbog filma o njima koji planira snimati naredne godine.

Da prijetnje nisu bezazlene, potvrdio je i njen suprug Damir Ibrahimovic.
"Jasmili do sada nije direktno prijeceno, ali znamo za anonimne prijetnje na forumima", ka¾e Ibrahimovic, ujedno producent njenog novog filma. On istice da se u politicko-sigurnosnoj situaciji, kakva je u BiH trenutno, ne smiju oglu¹iti o takve prijetnje.
...
"Na putu"prica o ljubavi i radikalnom islamu
®baniceva je pro¹le godine za svoj dugometra¾ni prvijenac "Grbavica" koji govori o ¾enama silovanim u ratu osvojila "zlatnog medvjeda" na festivalu u Berlinu. Njen novi film "Na putu" je prica o ljubavi mladog bracnog para koji ne mo¾e da ima djecu, te mu¾ spas tra¾i u islamu, ali ne onom kakvog poznaju bosanski muslimani, nego u vehabijskom ucenju cija su pravila radikalna.

®baniceva ovaj film planira snimati u jesen naredne godine, a u novembru je organizirala i prve audicije za uloge.

NEZAVISNE NOVINE
Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteže doći, ali baš zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepša i najsjajnija!

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#185 Post Postao/la mrki62 »

hamid_islam je napisao/la: Mrki ti kako si krenuo postaæe¹ katolik ako to mo¾da i veæ nisi ali otom potom uvjek æu te po¹tovati kao èovjeka. :wave:
Otvorena je tema o Hid¾retskoj Novoj godini i tamo mo¾e¹ proèitati da se spominje mevlud - ¹to vehabijama smeta.
Oni nemaju a niti odobravaju mevlud, niti tehvid , niti ni¹ane na mezarlju , mnogo ¹ta je kod njih nakaradno a eto ja sam sad taj koji ne valjam.

slika

slika

mrki62
Specijalni status V.I.P
Specijalni status V.I.P

#187 Post Postao/la mrki62 »

hamid_islam je napisao/la:

Aman brate Mrki neka ih, neka ljudi dr¾e do svojeg tumaèenja islama to su ljudi muslimani na¹a braæa koi dr¾e do hadisa ito je sve. Nemo¾e niko meni zabraniti da mevlud obele¾avam i hid¾recku novu godinu niti da klanjam taraviju u d¾ematu i ja potièem od muslimana ¹ii (ne ¹ita nego ¹ii)
I ja sam tako mislio , dok nisam shvatio njihovu prljavu igru.
Klikni OVDJE proèitaj to sve i onda se sjeti kad je poèeo napad na IRAK, pa se sjeti jel ta S. Arabija IKAD protestvovala zbog napada na IRAK ,.................
Nedo Bog da doðe njihova vlast ovdje , vidio bi ti kako bi i u ¹ta bi ti vjerovao i ¹ta bi oni sa turbeta uradili a i sa ni¹ana na mezarlju , pa kod njih ¾ensko èak ne smije ni da ima ispit za auto a kamo li ¹ta drugo.
Ti Saudi su dali sebi za pravo da Arabiju nazovu po sebi - jel to normalno ????????

slika

slika

ADMIN_BOL-CHAT.DE

#191 Post Postao/la ADMIN_BOL-CHAT.DE »

curlyy86 je napisao/la:Smatram da su vehabije,ljudi koji okrecu vjeru onako kako njima odgovara,da se ne drze Allahovih propisa....Najgori su Allahu ljudi koji kazu "vjrujemo" a ustvari ne vjeruju iskreno.ili to govore zbog svoje mateijalne koristi.... Mislim da je jedini pravi put dobrog vijernika,put koji mu je Allah dragi strogo propisao, a da od filozofiranja o Islamu,i izvrtanja i namjrno pogresnog tumacenja Allahovih,naredbi i uputa,ne vodi prema dobrom putu a to naravno je put ka Svevisnjem ALLAHU!
UH UH teske rijeci bit ce na ovo replike

Odgovori